הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

הטרנד של הקיץ לובש חג ומתקשט בטעמי תפוח ודבש, עם גלידת תפוחי עץ וקנמון ועוגיות לוז והל. תוספת קרמל מלוח, מישהו?

10/09/2016

casata1

רגע לפני שהבריזה הסתווית הופכת ממשאלת לב למציאות, הגיע הזמן להיפרד מהקיץ. חם ומהביל ומזיע, אבל השנה הוא הביא את אחד הטרנדים הכי חמודים שיש: גלידה בתוך מאפים. עוגיות, ביסקוויטים, מקרונים וקרואסונים – מסתבר שבכל סוגי הפחמימות אפשר להכניס עוד קצת נחמה, וכל המרבה הרי זה משובח. אז עד שיהיה קר מידי בשביל גלידה (אף פעם) – קבלו מנה אחרונה של סוף טרנד הקיץ, והפעם במיוחד לשולחן החג של ראש השנה הקרב ובא: קסטה תפוחים, לוז וקרמל מלוח.

כדי לעשות את זה קצת יותר מעניין, זה גם חלק מפרויקט “אופים חג” של סלונה ובוש (ששלחו לי מיקסר מושקע ומאובזר מסדרת MUM5), וזו תחרות (בשיפוטו של מלך המתוקים מיקי שמו). אז מה יותר מסובך? להרשים את מיקי שמו או את החמות? כך או כך, קבלו את המתכון שיפיל את האורחים (ובתקווה שגם את שמו) – גלידת תפוחי עץ וקינמון (ללא ביצים וללא מכונה!) חבוקה בין שתי עוגיות לוז והל, ומקושטת בקרם קרמל מלוח (נקודה נוספת על שילוב טרנד נוסף! מה אתה אומר על זה, מיקי?).

casata7

גלידת תפוחי עץ וקינמון
הגלידה, כאמור, היא ללא ביצים וללא מכונה – וזו גם הגלידה הקלה ביותר שתכינו בחייכם
מה צריך?
2 תפוחי עץ (רצוי גרני סמיט, ירוקים ויפים)
¼ כוס סוכר
2 כפות חמאה
כפית קינמון
100 גרם חלב מרוכז ממותק
250 מ”ל שמנת מתוקה
מה עושים?
1. קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בינוניות (לא גדולות, אבל שיהיו בעלות נוכחות במרקם הגלידה המוכנה)
2. מניחים את קוביות התפוחים בסיר קטן, ביחד עם הסוכר, החמאה והקינמון. מבשלים על אש קטנה (מערבבים מידי פעם) עד שתפוחי העץ רכים ושחומים. זה לוקח כ 20 דקות, בסופן אין כמעט נוזלים בסיר.
3. מוסיפים לסיר את החלב המרוכז, ומצננים.
4. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את התפוחים (הקרים) לתוך הקצפת.

casata2

5. יוצקים את המסה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד (לקבלת קסטה גבוהה כמו בצילום, משתמשים בתבנית אחת. בשביל יותר קסטות יותר נמוכות, אפשר להשתמש בשתי תבניות).
6. מקפיאים ללילה – הגלידה צריכה להיות קפואה לגמרי ויציבה.

עוגיות אגוזי לוז והל
עוגיות שעושים במערבל מזון. יוצאות יותר עוגיות ממה שצריך לקסטות – והן נפלאות ליד הקפה.
מה צריך?
350 גרם קמח
100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
200 גרם סוכר
5-6 תרמילי הל
מעט גרידת לימון
¾ כפית מלח
250 גרם חמאה קרה מאד מאד
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
מה עושים?
1. אם אגוזי הלוז שלכם שלמים, טוחנים אותם. אני השתמשתי במטחנה שמגיעה כחלק מהמיקסר שעשתה עבודה מצוינת.

casata3

2. שוקלים לתוך מעבד מזון את כל החומרים היבשים: קמח, אגוזי לוז, סוכר, הל (טוחנים את הגרגירים), לימון ומלח. במקרה הזה, כמו שאפשר לראות, פשוט החלפתי את המטחנה במעבד המזון שמגיע גם הוא יחד עם המיקסר.

casata4

1. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלים פירורים.
2. מוסיפים את החלמונים והווניל. ממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
3. מתקבל בצק רך מאד (אבל לא דביק) – מקררים אותו עטוף בניילון במקרר לכחצי שעה, שיהיה יותר נוח לעבודה.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, ומסמנים ביסקוויטים בגדל הרצוי – כדי להשתמש בתבנית הגלידה כדי שהעוגיות יהיו בגודל של קוביות הגלידה.

casata5

5. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה – ומקררים היטב (כחצי שעה)
6. בינתיים מחממים את התנור ל 180.
7. כשהתנור חם והעוגיות קרות, מסמנים חורים על העוגיות (אני השתמשתי בקצה של צ’ופסטיק).
8. אופים כ 15 דקות, עד שהעוגיות משחימות, מתייצבות ומריחות נפלא.

casata6

קרם קרמל מלוח
הטריק הסודי – הקרם נוזל על הגלידה בנטיפים מפתים, והופך הכל ליותר מתוק ויותר מתוחכם.
מה צריך?
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
20 גרם חמאה (בטמפ’ החדר)
60 מ”ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)
½ כפית מלח דק
מה עושים?
1. מחממים את הסוכר בסיר קטן על להבה בינונית. אם אתם חסרי ניסיון ובעלי סובלנות, הקטינו את האש. משקשקים מידי פעם את הסוכר שבסיר.
2. כשמתקבל קרמל בצבע ענברי מוסיפים את החמאה וטורפים היטב.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים תוך בחישה עוד מספר דקות.
4. מסירים מהאש, מוסיפים את המלח ומערבבים. שומרים במקרר עד שמשתמשים – אפשר לרכך במיקרוגל (או, במקרה שעוד לא הגיע הסתיו, על השיש).

casata8

הרכבת הקסטה: מסנדווצ’ים!
1. בוחרים זוגות של עוגיות בגודל דומה.
2. חותכים את הגלידה בעזרת סכין גדולה לקוביות שמתאימות לגודל העוגיות.
3. על כל עוגיה מורחים ככפית קרמל מלוח.
4. מסדרים כריכים נאים ושומרים במקפיא עד ההגשה.

casata9

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה