הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

כך תכניסו סטייל לאירוע הבא שלכם: ביקור בסדנא לעיצוב שולחנות קונספט מתוקים

14/11/2015

DSCN4942

יום שישי בבוקר, חדר הישיבות במלון בוטיק תל אביב מלא בנשים מתרכזות. המשימה על הפרק: לייצר פונפונים מנייר משי. רמת הקושי: שלום עולמי והמצאת שוקולד שאינו משמין. התוצאה: שילוב משעשע בין שעת יצירה בגן ומסדרונות בית ספר לאומנות. אחרי רבע שעה: לכולן יש פונפונים יפים. המשימה הוכתרה בהצלחה – אבל האם תעזו לנסות אותה בבית?

DSCN4919

התרחיש הנ”ל התקיים במסגרת סדנת עיצוב שולחנות קונספט מתוקים של Petit Gateau, חברת בוטיק לאירועים קטנים ומעוצבים. מיכל מוזס, שפית ועיתונאית אוכל, ואיוונה ניצן, מעצבת רב תחומית, חוברות יחד ליצירת שולחנות קונספט מתוקים – הן מתכננות, אופות, מקשטות ותופרות את המפות בעצמן (נדמה לי שבמהלך הסדנא הן סיפרו גם על כמה עבודות נגרות שעשו), ועכשיו הן מעבירות סדנאות כדי שתוכלו לנסות את זה בבית.

DSCN4929

מיכל ואיוונה ממליצות לבחור קודם קונספט ואז לעבוד על תכנון השולחן בהתאם לנושא שנבחר. לדוגמא, בסדנא בה אני הייתי האירוע היה ברית, והנושא היה דובי צעצוע. בהתאם, נבחרו שלושה צבעים מובילים: חום כהה, חום בהיר ותכלת – וכל השולחן “נצבע” בצבעים האלה. מכיון שגם האוכל מגיע בצבעים הנבחרים, הן ממליצות לבחור לפחות צבע אחד “אכיל” – שיהיה קל למצוא מתכונים, ושיהיה לאורחים חשק לאכול אותם.

DSCN4916

DSCN4918

יש משהו נעים בלעצור את סחרור החיים ולהתרכז במה שלא חשוב, כמו למשל להתאים את צבע הקאפקייקס למפיות. בתוך חדר הישיבות (הדי אפלולי, למרבה הצער) מתמקדים ביצירת דובוני בצק סוכר על עוגיות חמאה וטבילת קייק-פופס ברוטב שוקולד. מסביב נזרקים טיפים: לייצר שפה גרפית, להקפיד על הבדלי גובה ועומק על השולחן, להכין חבקים לקאפקייקס מבריסטול, להכין כרית פידור מבד חיתול בשביל העבודה עם הבצק סוכר, כשאתן תופרות את הראנר תבחרו כותנה ולא סאטן… אוקי, אז אני לא בטוחה שכולנו הולכות מפה לשלוף את מכונת התפירה מהבוידעם, אבל לגזור בריסטול אני יודעת (ויצא לי פונפון מהמם). מעבר לזה, שיטת ה”עשה זאת בעצמך” מביאה לדיוק בצבעים ובשפה בגרפית – והיא גם חוסכת כסף. הפונפונים המדוברים, לדוגמא, נמכרים בחנויות גזורים אך לא “פתוחים” (עדיין, בכדי לייצר את הפונפון צריך להפריד בין הדפים בעצמכם) – קפלו וגזרו בעצמכם וחסכתם הרבה כסף. המלצה נוספת היא לא להתפתות למוצרים ממותגים ויקרים (ד”ש להלו קיטי), אלא לרכוש מוצרים חלקים ולהדביק עליהם סטיקרים עם המיתוג הדרוש.

DSCN4946

קאפקייקס בחבקים תוצרת עצמית

הסדנא מתאימה במיוחד למי שמתכנן אירוע (שלא לומר בתמצווש) – אבל אפשר להוציא ממנה גם טיפים שיזריקו קצת סטייל לאירוח הבא שלכם. ובינינו, יותר כיף לדבר על דגלונים ובלונים מאשר על מה שקורה שם בחוץ.

DSCN4919

שלושה טיפים עיצוביים שהגניבו אותי:

1. כדי ליצור צבעוניות הרמונית כדאי לבחור שלושה צבעים: צבע מוביל (60% מהשולחן), צבע משלים (30%) וצבע שובר (10%). זכרו שגם האוכל צריך להיות בצבעים האלה.

2. כדאי להתחיל לחשוב על השולחן במונחי גובה ועומק – על מנת להגביה את חלק מהמנות אפשר להשתמש בקופסאות מצופות בנייר צבעוני (שימו לב שהקרטון של קופסאות נעליים רך מידי והן ולא יחזיקו).

3. משתמשים באביזרים שיש בבית כדי ליצור עניין על השולחן – הצעצועים של הילדים, צנצנות ששמרתם בלי סיבה, אוסף הפורצלנים של סבתא – כל מה שמאים לנושא ולצבעים שנבחרו.

DSCN4939

גילוי נאות: הוזמנתי להתארח בסדנא. מידע נוסף על הסדנאות אפשר למצוא כאן

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה