הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

מאפינס של נדיבות: גם קוואקר, גם בירה, וגם גבינת מנצ’גו, במתכון קל במיוחד ומפנק במיוחד לאורחים שאוהבים במיוחד

24/09/2015

ושמחת במאפינס קוואקר בירה ומצ'נגו

ושמחת במאפינס קוואקר בירה ומנצ’גו

איך הולך חג ישראלי? ניסו להרוג אותנו, לא הצליחו, בואו נאכל. אבל סוכות שונה: קודם כל, לא ניסו להרוג אותנו, אז כבר טוב. ושנית, סוכות הוא חג של איזי. בסוף תשרי, לאף אחד כבר אין כח לארוחות פאר על פי מסורת עדת הגורמה, אז פה פשטידה, שם מאפה, קצת סלט, בקיצור: אוכל שיורד טוב במדרגות (ואל תשכחו לקחת איתם את הקערות כשאתם חוזרים הביתה, שלא תעלו לי ריקים). ודווקא מהפשטות עולה חג של נדיבות אינסופית: מידי יום מארחים בסוכה משפחה וחברים, ומזג האוויר כבר ידידותי למשתמש, והפחמימות רכות, והיין כמים, והשיחה קולחת ומה צריך עוד בן אדם כדי לחיות?

ולו יכולתי, הייתי אופה את המאפינס הזה ומזמינה לסוכה את הסופרת אסתר שטרייט וורצל, זכרונה לברכה.
את אסתר, שכתבה קלאסיקות שדורות גדלו עליהם כמו “אורי” ו”אליפים”, פגשתי כשעיבדנו את “אליפים” לסדרת טלוויזיה. על המסך הקטן קמו לתחייה הדמויות ששרטטה ביד אומן לפני עשרות שנים, ואני התבקשתי לכתוב את ההמשך: מה קרה לאליפים של בית הספר “גנות” כשעלו כיתה, והפכו לבטיחים? כתבתי את הסיפור שאסתר מעולם לא כתבה.
ואסתר לא אהבה את זה. היא התקשרה להגיד שהיא לא מבינה את הדמויות, שלא ככה היתה כותבת את זה, ושהיא מבינה שזה שלי ולא שלה – אבל קשה לה להיפרד, והיא מבקשת סליחה אבל לא תקרא את התסריטים הבאים. זה היה מבאס, אבל זה גם היה מכבד בו זמנית (כי אסתר היתה אישה מאד אצילית). ואז, כמה חודשים מאוחר יותר, היא צלצלה שוב. קראתי בכל זאת, היא אמרה, ואני מבינה עכשיו. זה לגמרי לא מה שאני הייתי כותבת, אבל אני מבינה מה רצית לומר וזה מוצא חן בעיני, אני דווקא אוהבת את אילנה ואורי שלך. זו היתה השיחה הכי כייפית שהיתה לי בחיים.
כשפוגשים סופר, ועוד כזה שגדלת על מילותיו, יש סכנת התאכזבות קשה. אבל לאסתר היו עיניים זורחות של ילדה, והיא היתה מהאנשים האצילים ביותר שפגשתי בחיי. כשאשב בסוכה, אנסה לזכור מה באמת חשוב: פשטות ונדיבות, טוב לב ורוחב לב, ורק אל תעלו לי ריקים. חג שמח.

מאפינס קוואקר, בירה ומצ'נגו

מאפינס קוואקר, בירה ומנצ’גו

 

 

10 מאפינס ענקיים, או 12 קצת פחות

כדי לחגוג את השעורה, שילבתי במתכון בירת שעורה, לצד קוואקר ודבש. השילוב מעניק למאפינס מתיקות וצבע חום ענברי.

חמאה מומסת לשימון התבניות

כוס וחצי קמח

כוס וחצי קוואקר מהיר הכנה

כפית וחצי אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתייה

מלח (בנדיבות)

פלפל שחור (ברוחב לב)

ביצה

כף דבש

בקבוק בירה (330 מ”ל)

100 גרם גבינת מנצ’גו (או גבינה צהובה חריפה אחרת) – חתוכה לקוביות.

חן6

  1. משמנים בחמאה המומסת את תבניות המאפינס. מחממים תנור ל 170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, קוואקר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל)
  3. מערבבים בקערה אחרת את כל החומרים הרטובים (בירה, ביצה ודבש)
  4. מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים עד שאחיד (זה קורה בשניה)
  5. מחלקים את התערובות לתבניות. מעטרים בקוביות הגבינה.
  6. אופים כחצי שעה, עד שיציב וריחני.
ושמחת בחגך

ושמחת בחגך

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה