הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

הקובה נייה המסורתית מתפנפנת בעזרתו של יוסי שיטרית ממסעדת “משייה” ומכניסה לכם שיק פראי למטבח. וזה גם טעים מאד!

24/08/2015

את הקובה נייה הזו פגשתי פעם ראשונה אצל ארז קומורובסקי שאירח את יוסי שיטרית לארוחת שחיתות גלילית. אכלנו בידיים ונשבעתי שאני אנסה את זה ולא קרה עם זה כלום, כי ארז משקה בכל כך הרבה יין ששום נדר לא נלקח שם ברצינות.

קובה נייה של יוסי שיטרית וארז קומורובסקי. פשטות גלילית

קובה נייה של יוסי שיטרית וארז קומורובסקי. פשטות גלילית

הדייט השני היה כבר יותר מעונב, במסעדת “משייה” של שיטרית. כיאה למעבר מתל אביב היא התהדרה בלוק פראי מעוצב – העגבניה נכנסה לתוך התערובת, החסה הפכה ל”רביולי” וייסבראטן, וטווילים שחומים ותמירים צמחו על הצלחת. ליוסי הם הזכירו עצים, לי הם הזכירו צבאים שמתחבאים בין העצים, אבל אז המטרנו עליהם אבקת תרד ופתאום כבר לא נראה לי אפשרי לעשות את זה בבית.

DSCN0972

DSCN0975

ואז זה קרה:

IMG_3980

זו כבר המנה שלי (מינוס אבקת תרד, מודה) – וזה יכול לקרות כבר מחר במטבח הקרוב לליבכם. זה אפילו לא כזה מסובך… (ונא לא לבלבל בין ארוך למסובך. מסובך זה בטכניקה קשה להכנה, ארוך רק מצריך לפנות את הזמן).

הכנת הקובה נייה עצמה דורשת ערבוב – הפעולה הכי סבוכה היא קיצוץ הבשר, וזה טעים בפני עצמו. בשביל מחלקת הרושם מוסיפים שמיכת קרפצ’יו טרי, רוטב עשבי תיבול ירוק זרחני, עלים רעננים וטווילים מגניבים – ומשמינים מנחת ושביעות רצון.

IMG_3973 (2)

“רביולי” קובנייה בורגול ובוטנים – לשמונה אנשים רעבים.

המצרכים לקובה נייה
הערה חשובה: כמות הבשר בקובה נייה אינה גדולה. לטעמי זה מסתדר אם מניחים עליו פרוסה נוספת, אבל לבד זה יותר בורגול-נייה. אם החלטתם לוותר על ה”רביולי”, כדאי להגדיל את הכמות במסה הבסיסית.

240 גרם וייסבראטן (מילה מהקצב: כדאי להשתשמש בשייטל, שהוא רך יותר ולכן קל יותר לקצוץ אותו (וללעוס). זה מה שאני עשיתי ויצא אחלה)

150 גרם בורגול דק מושרה
10 גרם נענע (שימו לב, זה הרבה נענע)
15 גרם בצל ירוק
60 גרם פטרוזיליה (בערך צרור)
100 גרם בוטנים קלויים
90 גרם פייסט קשיו – ראו מתכון בהמשך.
60 גרם שמן זית
10 גרם מלח
75 גרם עגבניה מגורדת

רגע, איך מכינים פייסט קשיו??
קונים קשיו לא קלוי. משרים אותו במים כחצי שעה.
מסננים ושומרים את המים.
טוחנים את הקשיו, מוסיפים קצת ממי השרייה – עד שמגיע למרקם כמו חמאת בוטנים.
את מה שנשאר אפשר לשמור במקפיא.

הכנת הקובה נייה
1. משרים את הבורגול במים (ביחס של 1:1 – כוס מול כוס) – לפחות חצי שעה, עד שהבוגול שתה והתרכך.
2. קוצצים את הבשר לקוביות קטנטנות. חשוב! לא לטחון אלא לקצוץ בסכין.
3. קוצצים את כל הירוקים לרצועות דקות מאד.
4. מרסקים את הבוטנים במעבד מזון לפירורים.
5. מגררים את העגבניה.

6. מעבירים את כל מרכיבי הקובה נייה לקערה, ומערבבים (בידיים) עד שמתקבלת עיסה מקסימה וטעימה

7. קורצים כדורים (בגודל ביס) ומשתדלים לא לאכול הכל בדרך

DSCN1032

לרביולי בשר
250 גרם וויסבראטן או שייטל (ראו הערה מהקצב) חתוך לפרוסות.

על מנת לחסוך מאיתנו את החיתוך הדק – הכנתי קרפצ’יו.
מניחים כל פרוסת בשר בין שני ניירות אפייה – ובעזרת פטיש שניצלים (או מערוך) דופקים בהם.
מתקבלות פרוסות דקות ועדינות – חותכים אותם לחתיכות בינוניות (שיכסו את כדורי הקובה נייה, אבל יהיו נוחים לאכילה בביס).

DSCN0963

לרוטב רוויון ועשבי תיבול
(יוצא הרבה, אבל כבר לכלכתם את הפוד פרוססור… טעים כרוטב לסלט ירקות!)

1/2 ליטר רוויון
40 גרם עלי בזיליקום (שימו לב, זה הרבה)
20 גרם עלי נענע (שימו לב, זה המון)
10 גרם מיץ לימון
5 גרם מלח דק

מכניסים את כל המרכיבים לפוד פרוססור – ומערבלים 5 דקות.
מסננים (מתקבלת עיסת עשבים) ושומרים את היוגורט בצנצנת במקרר.

לעצי טווילים
(יוצא יותר ממה שצריך למנה. מצד שני הילדים חשבו שזה קרקרים מעולים!)

50 גרם חמאה רכה
55 גרם קמח
100 גרם חלבון
7 גרם מלח
10 גרם אבקת סוכר

1. טוחנים את כל המרכיבים יחד ומקררים (מתקבלת עיסה דיי נוזלית שמתייצבת במקרר)
2. מזליפים צורת עצים על סילפט (לא ניסיתי על נייר אפייה, קראתי שצריך לשמן אותו – אבל אני לא בטוחה שאכן זה המצב). הזילופים צריכים להיות די דקים – הבצק משתטח באפייה.
3. אופים ב 165 מעלות, כ 10 דקות, עד שמשחים.
4. אחרי שמתקרר, שומרים בקופסה אטומה עד ההגשה.

DSCN0969

מצרכים להרכבת המנה:
קרם פרש (או שמנת חמוצה)
עלי חמציץ

כדורי קובה נייה
קרפצ’יו שייטל
רוטב עשבי תיבול
טווילים

מרכיבים ומפנפנים:

1. מניחים על צלחת הגשה את כדורי הקובה נייה
2. מפזרים ביניהם כפיות של קרם פרש (או שמנת חמוצה)
3. מזלפים רוטב עשבי תיבול בין הכדורים והשמנת
4. מניחים פרוסת בשר על כל קובה נייה
5. מסדרים יפה את העלים והטווילים
6. איזה כיף!

 

DSCN0970DSCN0971

את הקובה נייה של משייה אתם יכולים לאכול במשייה.
רוצים עוד מתכון של יוסי שיטרית? קבלו סלט תאנים הפוך ומושלם.

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה