הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

חמישה מוצרים שקרוב לוודאי כבר נמצאים במטבח שלכם, ויש לכם עוגת שוקולד בשני מרקמים, שוקולדתית, רכה, ואפילו ללא קמח.

05/01/2015

photo1

העוגה הזו אידיאלית לימים שבהם יש חשק לאפות, אבל לא לצאת למסע איסוף חומרים אקזוטיים במכולת וב”חנויות המתמחות”. בהנחה שבמזווה שלכם יש ביצים, חמאה, סוכר ושוקולד – אתם מוכנים לצאת לדרך, בסופה מחכה לכן עוגה רכה, שוקולדית ועסיסית.

כל מה שאתם צריכים להוסיף זה מעט מלח וטיפת סבלנות, כי העוגה הזו נאפית פעמיים והיא לוקחת את הזמן שלה. והסבלנות משתלמת, תאמינו לי. אופים את אותה הבלילה בשני שלבים, ומקבלים שני מרקמים: תחתית עוגתית ועליה שכבה רכה ומוסית.
במקום להמיס את השוקולד בבן מרי (או במיקרו) מכינים סירופ סוכר ושופכים אותו על השוקולד – מתקבל נוזל שוקולד דליל, אליו טורפים חלמונים, ומקפלים קצף חלבונים. לא חייבים לספר לכולם כמה זה קל.

IMG_3335

חמישה מרכיבים לעוגה:
240 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
360 שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות
290 סוכר חום בהיר (דמררה)
5 ביצים גדולות מופרדות
אבקת קקאו לאיבוק

וגם מעט מלח, ו-4 כפות מים.

פינת הסבלנות:
העוגה דורשת כשעה אפייה, אבל גם כשעה המתנה בין שני סיבובים בתנור. זמן מעולה לצאת לסידורים!

IMG_3337

מכינים את הבלילה:
1. מכינים את החומרים: חותכים את החמאה לקוביות קטנות, שוברים את השוקולד לקוביות (רצוי גם לחתוך אותו עם סכין, להמסה מהירה יותר, אבל לא חובה), מפרידים את הביצים. מכניסים את החמאה והשוקולד לקעה גדולה חסינת חום.
2. מבשלים סירופ: מכניסים את הסוכר החום והמים לסיר, מבשלים עד שרותח.
3. יוצקים את הסירופ הרותח על החמאה והשוקולד, מערבבים עד שזה נמס ונוצר סירופ דליל. כדי להמיס את השוקולד כדי לחכות קצת עד שמתחילים לערבב.
4. מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומערבבים היטב. אפשר לחכות שזה יתקרר קצת כדי להימנע מתקריות “חביתה”. מקררים לטמפרטורת החדר.
5. מקציפים את החלבונים עם מעט מלח לקצף יציב (אבל לא יבש).
6. מקפלים את הקצף בשלוש פעמים לתוך השוקולד (שהתקרר), עד שמקבלת בלילה אחידה יחסית (היא מנוקדת בנקודות קצף לבן).

אפייה ראשונה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
2. משמנים תבנית מתפרקת, ויוצקים לתוכה שני שליש מהבלילה.
3. אופים כ 40 דקות (כשמכניסים קיסם הוא יוצא כמעט יבש).
4. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.

אפייה שניה:
1. מיישרים את פני העוגה במרית (אפשר לפצוע את הקרום, מיד נשפוך עליו את שאר הבלילה).
2. יוצקים את שארית הבלילה על העוגה.
3. מחזירים לתנור (החם) ואופים 20-25 דקות (כשמכניסים קיסם הוא יצא עם פירורים לחים)

IMG_3347

מצננים לגמרי! (אם העוגה לא מתקררת לא תקבלו את שתי השכבות)
משחררים מהתבנית, מפדרים באבקת קקאו, ונהנים מהחיים.

IMG_3351

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה