הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

מה עושים ג’ינג’ר, הל, אניס וקינמון במרק? רק טוב. תשכחו ממרק העוף שהכרתם, וקבלו את הפו: מרק עוף ויאטנמי עשיר שיחמם לכם את הלילות ויבריח את הצננות.

15/11/2014

IMG_3149

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה זה כן? מרק פו, גירסה ויאטנמית של מרק עוף שלא כוללת אף ירק ירוק, אבל חוגגת עם כל התבלינים החמים שיש לכם במטבח: ג’ינג’ר? כן. ציפורן? בוודאי. קינמון? למה לא. ואז גם הל, כוכב אניס, וזרעי שומר, וזרעים של כוסברה. בקיצור, כל התבלינים המחממים מתכנסים בצלחת אחת, והופכים לפניצילין האסייתאי, שמבריח צננות ומחמם לבבות.

התוצאה היא ציר חום, חם, ומשובב – מתקתק עם עוקצי חריפות, וטעים טעים טעים. זה המרק המושלם למי שאוהב את המים של המרק, כי בגדול אפשר לשתות אותו נקי וזה טעים לאללה. אבל למה לעצור בטעים לאללה כשאפשר להגיע לשמיימי? מוסיפים למרק המוכן פיסות של עוף, אטריות אורז, נבטים, וקצת כוסברה-בזיליקום-בצל ירוק בשביל הרעננות. אם הכנתם סיר ענק וזה כבר היום השלישי שאתם אוכלים את אותו המרק (והוא מספיק טעים בשביל זה) הוסיפו לצלחת קצת רוטב הויסין ומיץ ליים, ותקבלו גירסה חדשה וסקסית, עמוקת טעמים.

המתכון לקוח מהבלוג של סמיטן קיטשן, והוא מכיל בתוכו טריק מגניב שאפשר לאמץ לכל מרקי העוף באשר הם: חצי שעה אחרי הבישול מוציאים את העוף, מסירים את הבשר (שעכשיו הוא טעים ועסיסי, אבל לא “מכובס”) – ומחזירים חזרה את העצמות אל הסיר. העצמות (והעור) ממשיכים להעניק טעמים למרק, והעוף שלכם נשאר בדיוק כמו שהוא צריך להיות.

שימו לב שהמרק מתחיל באפיית בצלים בתנור, וגם שמרתיחים את המים לפני שמכניסים את העוף (ולא מחממים את כל המרכיבים יחד עם המים, כמו במרק עוף מסורתי). אין לי הסבר למה, אבל עם הצלחה לא מתווכחים.

IMG_3150

מרק פו

חומרים למרק:
2 בצלים
אצבע עבה של ג’ינג’ר (לא מקולף)
עוף (אני השתמשתי ב750 גרם כרעיים, על 2.5 ליטר מים. אם יש לכם גרון של הודו, מה טוב!)
מים
כף מלח
2 כפיות סוכר
תבלינים (כולם או חלק): קינמון, כוכב אניס, תרמילי הל, זרעי שומר, זרעי כוסברה, ציפורן.
1/4 כוס רוטב דגים אסייתי

מכינים את המרק:
1. מחממים תנור ל 200 מעלות. חותכים את הבצלים לרבעים (עם הקליפה, היא נותנת צבע חום למרק), ואת הג’ינג’ר לפיסות. מניחים בתבנית משומנת קלות (או על נייר אפיה, ואז מזליפים קצת שמן מעל הבצלים) ואופים כחצי שעה עד שהבצלים שחומים.
2. מרתיחים את המים בסיר. מכניסים את הבצל והג’ינג’ר, העוף, מלח סוכר וכל התבלינים (אגב, לא צריך פלפל שחור. הציפורן והג’ינג’ר נותנים חריפות משלהם). מביאים לרתיחה, מקטינים אש (לבעבוע עדין) ומכסים.
3. אחרי כחצי שעה בערך, מוציאים את העוף ובודקים שמוכן. אם מוכן מסירים את בשר העוף (אפשר לתת לו להתקרר קצת קודם) וחותכים לפיסות. את הבשר נשמור לאחר כך, את העצמות, העור וכל השאר נחזיר למרק שהמשיך להתבשל כל הזמן הזה.
4. מבשלים מכוסה עוד כשעתיים עד שטעים – אם המרק לא מספיק טעים לכם אחרי שעתיים אתם יכולים לבשל ללא מכסה כמה דקות, כדי לצמצם אותו.
5. מסננים את המרק, ומוסיפים את רוטב הדגים (כדאי בהדרגה, כדי להגיע לרמת המליחות הרצויה).
אפשר לשמור את המרק במקרר כמה ימים, וגם להקפיא אותו (ללא התוספות).

תוספות:
העוף מהמרק
אטריות אורז (מבושלות על פי ההוראות)
נבטי שעועית
בזיליקום, כוסברה קצוצים דק
בצל ירק חתוך לעיגולים
רוטב הוי סין
ליים
ואם אתם בקטע של חריף: רוטב צ’ילי או פלפל צ’ילי

מסדרים בצלחת עמוקה אטריות אורז, פיסות עוף, נבטים, עלים ירוקים קצוצים וכל מה שרוצים.
מוזגים את המרק החם (שמחמם את התוספות הקרות). מחליטים אם להוסיף הוי סין, צ’ילי וליים.
לא שוכחים לעשות פו, או לצלם, כי אחרת יש לכם רק שתי תמונות של המרק הזה.

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תצוגה מקדימה

מייד אין צ'יינה: רשמים קולינריים מטיול בסין

  תה ואורז יש בסין, וזה פחות או יותר כל מה שידעתי על האוכל הסיני לפני שנסעתי לשם. וזה לא שלא ניסיתי לברר: אבל האנשים שהיו שם, גם כאלה ששהו בסין תקופות ארוכות, לא הצליחו...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה