הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

לכבוד ראש השנה, הדובשניות נכנסות לתוך החלה והופכות אותה לעוגת-חלת דבש ריחנית ושחומה. שנהיה לדבש ולא לזנב!

21/09/2014

IMG_3049

כל חגי ישראל מאופיינים באוכל – הרבה – וטעים, אבל ראש השנה על תפוחיו ורימוניו הוא היחיד שמזמין אותנו לאכול את המתוק לפני האוכל (ועוד לטפטף דבש על המפה הלבנה). כנראה שגם חכמינו הבינו שלפעמים האוכל הוא רק תירוץ בדרך לקינוח. ומה יותר טוב מחלה טרייה טבולה בדבש ניגר ושנהבי כדי לפתוח את התיאבון ואת השנה? חלת דבש כמובן! כזו שהדבש כבר בתוכה, ממתיק ומעמיק את הטעם הצבע והניחוח.

IMG_3028

החלה הזו היא קצת יותר עוגה מחלה, וקצת יותר חלה מעוגה: מעין ממוצע של השתיים עם בצק שמרים ששומר על מרקם נגיס, ומילוי מתוק מתוק. כדי להפוך אותה עוד יותר מתוקה וחגיגית יש בה דבש משולש: גם בבצק עצמו, גם במלית, וגם בזיגוג. המלית מטמינה בתוכה הפתעה נוספת: דובשניות מרוסקות שנותנות טעם דבשי ועמוק במרקם נעים ונוח לעבודה. שימו לב שלאחר עיצוב החלה מברישים אותה בביצה פעמיים – לפני ההתפחה השנייה, וממש לפני האפייה.

שנהיה לחלת דבש ולא לזנב!

חלת דבש אחת (ענקית, למרכז שולחן החג)

חומרים לבצק:

500 גרם קמח

½ שקית שמרית (25 גרם)

1/3 כוס שמן זית

¼ כוס דבש

2 ביצים

2/3 כוס מים חמימים

כפית מלח

ביצה טרופה להברשה

למלית:

150 גרם דובשניות

½ כוס דבש

½ כוס רסק תפוחי עץ

לסירופ:

¼ כוס דבש

¼ כוס מים

IMG_3014

מכינים את הבצק ומתפיחים:

  1. בקערה של המיקסר מערבבים את השמרים עם השמרית.
  2. מוסיפים את כל שאר החומרים, ולשים במהירות נמוכה כ 6 דקות. הבצק יתגבש בהתחלה, ואז יהפוך רך אבל לא דביק.
  3. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה – עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר להאט את קצב ההתפחה, ולהתפיח במקרר, אם רוצים).

IMG_3016

מכינים את המילוי ומעצבים:

  1. טוחנים במעבד מזון את הדובשניות לפירורים.
  2. מערבבים את פירורי העוגיות עם הדבש ורסק התפוחים.
  3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  4. מרדדים כל שליש למלבן, ומורחים עליו כשליש מכמות המילוי. מגלגלים לרולדה.
  5. קולעים את שלוש הרולדות לצמה (כדאי להתחיל מהאמצע ולקלוע עד הקצוות).
  6. מברישים בביצה טרופה, ומתפיחים כשעה, עד שהחלה מכפילה את נפחה.

אופים:

  1. מחממים את התנור ל190 מעלות.
  2. מברישים שוב בביצה טרופה, ואופים כ45 דקות, עד שהחלה שחומה ויש ריח משגע בבית.
  3. בינתיים, בסיר קטן מחממים את הדבש עם המים עד לסירופ אחיד.
  4. כשהחלה מוכנה וחמה, מברישים אותה בסירופ עד שהיא מבריקה (לא צריך את כל הסירופ). מצננים על רשת לפני שחותכים.
  5. מגישים לשולחן החג ומציעים לאורחים לבצוע לעצמם חתיכות, וכמובן לטבול בדבש!

IMG_3030

רוצים מתכון לחלת תפוח ודבש? הוא נמצא כאן

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה