הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

משלוש יוצא אחד: גם חלה, גם דבש, גם תפוחים (ואפילו צימוקים) בחלה חגיגית לשולחן ראש השנה (אבל גם לימים אחרים)

16/09/2014

IMG_3048
תפוחים אף פעם לא נחשבו פירות מעניינים בעיני – הם פחות מתוקים מהענבים ופחות מרווים מהאבטיח, פחות מעניינים מהשזיפים למיניהם (שגיב! שגיב!), ועוד לא דיברנו על פירות יער, או מנגו, או פומלה, או גויאבה רחמנא לצלן. תפוח, לעומת זאת, היה משהו שאוכלים אם רעבים לפני ארוחת הערב, ונחשב גם ניקוי שיניים באותו הזמן. ואז עברתי לגור לזמן מה בלונדון, ואירופה הקרה המטירה עליי תפוחים פריכים ועסיסיים, עם ריח שרמז שפה תמיד העונה. חזרתי עם שמץ מבטא ועלייה חדה בתצרוכת התפוח (פינק ליידי, פעם אני אגיע למטע ואתחבק עם עצייך).

לכבוד ראש השנה ופתיחת עונת התפוחים הרשמית (זוכרים שפעם היו עונות לדברים האלה?) הרכבתי חלת תפוח בדבש, כזו שכיף להגיש למרכז שולחן החג כשהיא טרייה וריחנית. כדי להדגיש את הטעם התפוחי החלפתי את המים בבצק למיץ תפוחים – וכדי שנהיה לדבש ולא לזנב המתקתי אותו בדבש. החלה עמוסה בקוביות תפוחים וצימוקים שהופכים אותה לטעימה בזכות עצמה, בלי לאבד את ה”חלתיות” שלה (אתם יכולים להפחית קצת בכמות התוספות, אם אתם רוצים חלה יותר “שגרתית” – אבל למה לכם?)

שתהיה שנה מתוקה ועמוסת הפתעות נעימות!

IMG_3019 (2)

חלת תפוח בדבש (אחת ענקית, למרכז שולחן החג)

חומרים לבצק:
500 גרם קמח
½ שקית שמרית (25 גרם)
1/3 כוס שמן זית
¼ כוס דבש
2 ביצים
2/3 כוס מיץ תפוחים (אמיתי וטעים)
כפית מלח
ביצה טרופה להברשה
לתוספות:
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס צימוקים
לזיגוג:
¼ כוס מיץ תפוחים (אמיתי וטעים)
¼ כוס סוכר

מכינים את הבצק ומתפיחים:
1. בקערה של המיקסר מערבבים את השמרים עם הקמח.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים, ולשים במהירות נמוכה כ 6 דקות. הבצק יתגבש בהתחלה, ואז יהפוך רך אבל לא דביק. כבונוס כבר יש לו קצת ריח של תפוחים.
3. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה – עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר להאט את קצב ההתפחה, ולהתפיח במקרר, אם רוצים).

IMG_3018 (2)

מוסיפים תוספות ומעצבים:
1. מרדדים את הבצק התפוח על משטח מקומח למלבן בעובי בינוני (הצורה והעובי לא באמת משנה, כי מיד נלוש הכל ביחד).
2. מפזרים את התוספות, מקפלים את הבצק (ככה שנוצר כיס שמכיל בתוכו את התפוחים והצימוקים) ולשים עד שהתוספות נטמעות בבצק. הבצק שמתקבל לא חלק לגמרי – יש לו גבשושיות של תפוחים וצימוקים שמציצים. אם הבצק דביק מידי אל תחששו להוסיף קמח עד שיהיה נוח לעבודה.
3. מחלקים את הבצק ל 3 חלקים. יוצרים מהם נקניקים ארוכים וקולעים לצמה. (כדאי להתחיל מהאמצע ולקלוע עד הקצוות).
6. מברישים בביצה טרופה, ומתפיחים כשעה, עד שהחלה מכפילה את נפחה.

IMG_0539

אופים:
1. מחממים את התנור ל190 מעלות.
2. כשהבצק תפוח ומוכן לאפייה, מברישים שוב בביצה טרופה, ואופים כ45 דקות, עד שהחלה שחומה ויש ריח משגע בבית.
3. בינתיים, בסיר קטן מחממים את מיץ התפוחים והסוכר עד שהוא נמס.
4. כשהחלה מוכנה וחמה (הכניסו קיסם את סכין ובדקו שהיא אפויה גם במרכזה), מברישים אותה בסירופ התפוחים עד שהיא מבריקה (לא צריך את כל הסירופ). מצננים על רשת לפני שחותכים.
5. מגישים לשולחן החג ומציעים לאורחים לבצוע לעצמם חתיכות, וכמובן לטבול בדבש.
המהדרין ימרחו דבש ויוסיפו פרוסות דקות של תפוחים טריים – וזוהי מצוות שנה טובה כהלכתה!

IMG_0540

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה