הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

מתכוננים לחצי גמר עם מאפה תירס וירקות אליפות

06/07/2014

IMG_2706 (2)

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים אחד את השני במשחת שיניים (או שוברים חוליה בגב), ברור שבערב כולם יושבים מסביב למדורה ומבסוטים על החיים שלהם.

אז לרגל המונדיאל, והעליה של ארגנטינה לחצי גמר – קבלו נשנוש מגניב למשחק הבא (ויש בו ירקות! זה אומר שהוא בריא!). הבצק הזה הוא אחד הנעימים שיש – רך אבל לא מתפרק, ובזכות אחוזי שומן גבוהים (הי, יש בתוכו ירקות!) הוא כמעט ולא נדבק. האמפנדס טעימים חמים מהתנור אבל גם כשהם פושרים, אז אפשר להכין אותם מראש ובסוף תקופת הכדורגל לסחוב אותם לים. בונוס לקינוח: בסוף הפוסט תגלו איך המצאתי מחדש את האמפנדס המתוק.

IMG_2703 (2)

IMG_2705 (2)

אמפנדס תירס וירקות
מבוסס על מתכון מגיליון המאפים הממולאים של על השולחן, בשינויים קלים שלי.

לבצק הכי קל בעולם
100 גרם חמאה
300 מ”ל מים
3/4 כף מלח
500 גרם קמח

1. מחממים בסיר קטן את החמאה, המים והמלח עד שהחמאה נמסה.
2. מעבירים לקערה המיקסר, מוסיפים את הקמח, ומערבלים עם וו גיטרה עד שהבצק מתגבש והופך אחיד (כ-3 דקות).
3. מכסים במגבת לחה ומשאירים לנוח כשעה על השיש (בינתיים מכינים את המילוי).

IMG_2702 (2)

למילוי הכי טעים בעולם
קופסת שימורי תירס (אפשר גם תירס טרי ומתוק, אבל למי יש כוח להתפזרות הזו של התירס על השיש)
חצי פלפל אדום
חצי זוקיני ירוק
בצל אחד
חצי כוס אפונה עדינה (קפואה של סנפרוסט, מופשרת במסננת בזמן שעובדים)
כף שמן
כף חמאה
כף קורנפלור
50 גרם פרמזן
מלח ופלפל

1. מרסקים חצי מכמות התירס במעבד מזון
2. קוצצים את הפלפל האדום והזוקיני לקוביות קטנות.
3. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
4. מחממים שמן וחמאה במחבת. מאדים את הבצל עד שהוא שקוף.
5. מוסיפים את הפלפל האדום והזוקיני ומטנגנים עד להזהבה קלה.
6. מוסיפים גרגירי תירס ואת התירס הטחון, את האפונה המופשרת (לא צריכים לבשל אותה קודם), מלח ופלפל ואת הקורנפלור. מבשלים עד שזה מסמיך (וזה קורה דיי מיד)
7. מוסיפים את הפרמז’ן, מחממים קצת עד שנוצרת עיסה טעימה. מורידים מהאש ומצננים. משתדלים לא לאכול יותר מידי מזה כבר עכשיו.

IMG_2701 (2)

מכינים את האמפנדס
שתי ביצים קשות מגוררות
חצי כוס צימוקים קטנים
ביצה טרופה

1. מחממים תנור ל 220 מעלות.
2. על משטח מקומח מרדדים שליש מהבצק (על שיש מוגבל במקום, יותר קל לעבוד עם כמויות קטנות יותר כדי לרדד דק יותר). הבצק צריך להיות דק, אבל לא חייב להיות דק מאד.
3. בעזרת חותכן, או רינג, או קערית עם שוליים, קורצים עיגולים בקוטר 12 ס”מ בערך.
4. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי. מפזרים מעל המילוי קצת ביצים קשות ושניים שלושה צימוקים.
5. מקפלים ומהדקים: מרימים כל עיגול בצק, מקפלים לשניים ומהדקים הידוק אחד באמצע. סוגרים צד אחד, ואז דוחסים עם האצבע את המילוי פנימה ומהדקים את הצד השני. עוברים על השוליים עם מזלג (גם מייצר דוגמא יפה, וגם סוגר אותם סופית).
6. מסדרים את האמפנדס על תבנית עם נייר אפיה. מושחים אותם בביצה טרופה.
7. אופים 10 דקות ב 220 מעלות, ואז מורידים את חום התנור ל 190 וממשיכים לאפות עוד עשר דקות. האמפנדס מתקבלים זהובים-חומים, ריחניים (וטעימים).

IMG_2707 (2)

בונוס: על הולדתו של האמפנדס המתוק

נשאר לכם בצק ונגמר לכם המילוי? אל יאוש!
ערבבו את הפירות הבשלים והרכים מידי שיש לכם במקרר (דובדבנים, אפרסקים, משמשים, תותים… אפילו בננות) עם קצת סוכר וקצת קונפלור (ואולי קצת קינמון? או גרידת לימון?). מלאו את האמפנדס – צרו כמה חורים להוצאת האויר והלחות (הפירות מייצרים רוטב בזמן האפייה). אחרי שמרחתם ביצה, פזרו קצת סוכר (דמררה הכי טוב) למעלה.
אפו כמו במתכון המקורי, ותרגישו שהמצאתם מאפה חדש ומעולה! אל תיכנסו לוויקיפדיה כדי לגלות שבארגנטינה כבר עושים את זה שנים.

IMG_2708 (2)

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מייד אין צ'יינה: רשמים קולינריים מטיול בסין

  תה ואורז יש בסין, וזה פחות או יותר כל מה שידעתי על האוכל הסיני לפני שנסעתי לשם. וזה לא שלא ניסיתי לברר: אבל האנשים שהיו שם, גם כאלה ששהו בסין תקופות ארוכות, לא הצליחו...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה