הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

עוגת הקונקורד לובשת לבן וגבינה, והופכת לעוגה הכי מנחמת שיש.

29/07/2014

קונקורדינה

לפעמים, החיים דורשים להתכסות בפחמימות.
אבל ימים קשים במיוחד קוראים לתגובה ציונית הולמת: לא סתם פחמימות, אלא פחמימות רכות ונימוחות שעוטפות את הלשון ואת הנפש בחמלה וחמאה ורכות, במתיקות מעודנת שלא מפציצה את החיך, אבל עם מספיק אחוזי שומן כדי לרכך את כל קוצי החיים. וכזו היא הקונקורדינה – עוגת גבינה ומרנג שקוראת להתכרבל בה, לגלגל אותה לאט על הלשון, ולנשום.

הקונקורדינה מורכבת משכבות של מרנג לבן וביניהן מוס גבינה מוקצף, מנוקד בפירות חמצמצים.
האבא הרוחני של הקונקרדינה הוא עוגת הקונקורד – ארכיטקטורה מפוארת של מרנג קקאו וגנאש שוקולד מוקצף. אבל בעוד הקונקורד הוא יצירה מאסיבית של שוקולד אגרסיבי, יציב ומרוכז – הקונקורדינה היא אשתו עדינת הנפש. מילוי הגבינה מרכך את המרנג והופך אותו למוס נימוח (עם טעמים עדינים של קרמל). זו עוגה שמחלקים בכף ואוכלים בכף, רצוי בצלחות עמוקות, ובשתיקה – שהרי אין מסיחים בשעת צלילה לצלחת מוס…

IMG_2118

למרות הלוק המושקע למראה, זכרו שזה רק נראה מורכב – הרי מרנג אתם כבר מכינים בסבבה מאז פסח. וחוץ מזה, המתכון דורש לשבור את המרנג במכוון, ככה שזו הזדמנות מצוינת להסתיר פשלות וסדקים.

IMG_2616

קונקורדינה – עוגת גבינה ומרנג
תבנית מלבנית 12X28 ס”מ (או כל תבנית מתפרקת אחרת שעושה לכם את זה, או בלי תבנית בכלל)

למרנג:
4 חלבונים
125 גרם סוכר (חצי כוס ושתי כפות)
125 גרם אבקת סוכר (כוס וקצת)

1. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר. כשמתחיל לעלות קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
2. מקציפים במהירות גבוהה עד קצף יציב מאד. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר.
3. מסמנים על נייר אפיה את גודל המרנג שרוצים (על פי התבנית או בצורה חופשית). תצטרכו שלושה סימונים כאלה.
מורחים בעזרת כף את המרנג – מתקבלות שלוש שכבות מרנג.
4. בעזרת שק זילוף, מזלפים את שארית המרנג על נייר אפייה בפסים ארוכים.
5. מייבשים בתנור שחומם מראש ל 100 מעלות – כשלוש שעות, או עד שהמרנג יבש וניתק בקלות מהנייר.
מצננים.

שומרים את המרנג בקופסאות אטומות (גם את המקלות וגם את הבסיסים, אחרת הם מתרככים בלחות הישראלית).

למוס גבינה:
חבילה 1 של גבינת שמנת (פילדפיה)
500 מ”ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר (רבע כוס)
גרידה מחצי לימון

1. מערבלים במיקסר את הגבינה עם הסוכר וגרידה הלימון, עד שהגבינה רכה והמרקם אחיד. מעבירים לקערה.
2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה (אפשר לעשות את זה בלי לנקות את קערת המיקסר באמצע).
3. מקפלים את הקצפת לתוך קרם הגבינה.
מתקבל קרם מתקתק-חמצמץ – הוא לא צריך להיות מתוק מאד, כי בקרוב הוא ינוח על שכבות של סוכר…

לשכבת פרי:
דובדבנים (או תותים, או פטל, או כל פרי רך שאוהבים. עדיף פירות קצת חמוצים שיסתרו את המתיקות)
כף סוכר

חותכים את הפירות, מפזרים כף סוכר ומניחים לפירות לעמוד קצת בצד.
שומרים חלק מהפירות שלמים, לקישוט.

IMG_2595

אחרי שהמרנג מוכן, והצטנן לגמרי, מרכיבים את העוגה:
1. אם משתמשים ברינג, או תבנית מתפרקת, מניחים מרנג בבסיס התבנית (אם לא פשוט מניחים את המרנג על צלחת הגשה). מורחים שליש מקרם הגבינה על המרנג, ומפזרים חצי מהפירות.
2. מניחים מעל הפירות שכבת מרנג נוספת, וחוזרים על התהליך – קרם גבינה ופירות.
3. מניחים את שכבת המרנג השלישית, מכסים בקרם גבינה (כדי לשמור מעט קרם גבינה בקערה, לתיקונים אחרונים בשלב הקישוט)
4. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כמה שעות. הקירור מייצב את הקרם, ומרכך את המרנג.

IMG_2608

לפני ההגשה, מוציאים את העוגה מהרינג.
שוברים את מקלות המרנג לחתיכות, ומדביקים אותן סביב העוגה ומעליה (אם חסר, משתמשים בקרם ששמרנו כדי לצפות את את הצדדים).
מפזרים פירות שלמים, ומפדרים באבקת סוכר.

IMG_2613

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה