הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

לארוחה שהיא גם בוקר וגם צהריים מכינים מאפינס שהוא גם מלוח וגם מתוק, גם אוכל וגם קינוח, גם ממולא בריקוטה וגם מבושם באניס. פינוק מושלם לברנץ’ סלונה הגדול מכולם!

28/04/2014

מאפינס ריקוטה

אז מה מכינים לבראץ’? ומה מכינים לבראנץ’ שמכונה הבראנץ’ הגדול?? ומה מכינים לבלוגריות אוכל???

למפגש בלוגרי-אוכל שזכה לכינוי “בראנץ סלונה הגדול” מתבקש להכין משהו שהוא גם בוקר אבל גם צהריים, גם קצת מתוק וגם קצת מלוח, גם קצת אוכל וגם קצת קינוח, גם פשוט וגם מרשים. בקיצור, מאפינס ריקוטה! או ליתר דיוק: מאפינס ממולאים בריקוטה, מתובלים באניס, ומקושטים בפקאנים קלויים.

IMG_2441

בניגוד לשם הארוך, המתכון קל קל קל – והעיסה של המאפינס שמתרחשת כולה בקערה אחת היא אחת הנעימות אם לא ה.
השמן שומר את המאפינס לחים ורכים, היוגורט מוסיף חמיצות ועוזר לתפיחה, מילוי הריקוטה ממלא בסטייל והפאקנים הקלויים מוסיפים טאץ’ אחרון. מעל לכולם מרחפת מתיקות מעודנת של אניס, שמגיעה מזרעי שומר (זה מזכיר את עוגיות השומר הקשות שגוגל קורא להן ריפה, ולי הן עושות חשק לתה). אל תוותרו עליו (אלא אם כן יש לכם בקהל סרבני אניס מושבעים) – הטעם מעודן מאד, והוא הופך את המאפה למתוק-מלוח-מעניין ומוסיף משחק ניחושים מסעיר לשולחן.
המתכון לקוח מהבלוג המקסים של smitten kitchen.

IMG_2442

חומרים ל 14 מאפינס:
(כן, גם בתבנית שלי יש רק 12. אבל אני לא ממליצה לדחוס את העיסה כולה ל 12 השקעים, כי המאפינס יוצאים מפלצתיים בגודלם ופחות יפים. אז או שמוותרים על השארית, או שאופים ממנה מיני מאפינס קטנטנים בתבנית השניה)

1/2 כוס פקאנים
2 כפיות זרעי שומר
3 כוסות קמח (420 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
כף ועוד כפית אבקת אפייה (קצת יותר משקית אחת)
3/4 כפית סודה לשתיה
שני מיכלי יוגורט
3/4 כוס שמן צמחי (משתמשים בכלי של היוגורט ככלי מידה, יוצא בול)
1/2 כוס גבינת ריקוטה
חצי מיכל שמנת חמוצה
קורט מלח

IMG_2440

הכנות מקדימות:
1. קולים את הפקאנים – מחממים תנור ל 160 מעלות. מפזרים את הפקאנים על התבנית.
אופים בערך 10 דקות – עד שהם שחומים אך לא שרופים. מקררים קצת וקוצצים.

2. קולים זרעי שומר – במחבת קטנה, על אש בינונית, ומקפיצים מידי פעם שלא ישרף. זה לוקח שתי דקות, ומוכן שהשומר מפיץ ריח (זה גם הזמן לוודא שלא השתמשתם בכמון, ואז לזרוק את הכמון ולקלות את הזרעים הנכונים). מרסקים את השומר במכתש ועלי או מטחנת תבלינים.

3. מערבבים את הריקוטה עם השמנת החמוצה. זה צריך להיות במרקם יציב יחסית (ולא נוזלי).
מוסיפים מלח לפי הטעם (בעיני קצת יותר מלוח ממה שחשבתם זה מוצלח, כי המאפינס מתוק וזה מאזן יפה).

IMG_2410

מכינים את העיסה:
1. מנפים לקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה והסודה.
2. מוסיפים את זרעי השומר המרוסקים ומערבבים.
3. יוצרים גומה באמצע הקמחים, ויוצקים לתוכה את השמן והיוגורט.
4. מערבבים בעזרת מטרפה (ואחר כך כף) עד שמתקבלת עיסה אחידה, שנפרדת בקלות מהקערה, והיא שמנונית ומבריקה ונעימה ביותר.

IMG_2443

מרכיבים ואופים:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מניחים כף מעיסת המאפינס בכל שקע. בעזרת כפית מסדרים בו גומה.
3. מניחים כפית גדושה של מילוי ריקוטה בגומה.
4. מכסים את המאפינס בעיסה, עד ל 3/4 גובה מהשקע.
את השלב הזה קל יותר לעשות עם שקית זילוף שחותכים בה פתח רחב. זה לא חייב להיות זילוף אומנותי, כי זה ישתטח באפייה, ואפשר גם ליישר עם הכף. כדאי לנסות שהמילוי יהיה חבוי בתוך העיסה כדי לשמור על גורם ההפתעה, אבל אם זה לא קרה אין בעיה – המאפינס יוצאים עם פס לבן וחמוד באמצע.
5. מפזרים את הפקאנים הקצוצים מעל המאפינס.
6. אופים כחצי שעה עד שהם שחומים ויפים.

IMG_2420

מצננים על רשת.
המאפינס טעימים מאד מאד כשהם חמים, וטעימים מאד בטמפרטורת החדר.
הם נשמרים טוב במקרר (וכנראה גם בהקפאה, לא ניסיתי). רצוי לאכול בטמפרטורת החדר ולא קר.

 

מומלץ לאכול עם חברים וחברות, ליד דברים מעולים אחרים שבושלו ונאפו לבראנץ בלוגריות האוכל של סלונה, שאת כל המתכונים שלהם אפשר למצוא כאן

IMG_2427

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה