המנה הזו נולדה בניסיון לחקות מנה שאכלנו במסעדת האנוי התל אביבית.
המלך התאהב במנה (לא, אין כאן נסיכה עם סנדל זכוכית), והחליט לנסות ולשחזר אותה בבית.
הסלט עומד בפני עצמו אך יכול גם לשמש כרוטב לפסטה או נודלס.
המנה צמחונית וניתן להוסיף לה קוביות טופו מוקפץ, או קוביות עוף, פירות ים (במקור הה זה קלמארי) וכדומה.
המרכיבים:
1-2 כרישה קצוצה (גבעול גדול או שניים קטנים)
2 כוסות של קוביות גבעולי סלרי אמריקאי
6-10 פלפל צ׳ילי אדום חריף חתוך לטבעות – רצוי לשטוף החוצה את הזרעים. (ניתן לשים פחות או יותר, בהתאם להעדפה האישית ולחריפות הפלפלים)
10 עלי מנגולד כאשר החלק הלבן חתוך לקוביות באורך 2 ס״מ והעלים קרועים לרצועות גדולות (כמו חסה בסלט ירוק). אפשר ורצוי להשתמש בבאק צ׳וי במקום מנגולד אך היות ולא מצאנו, אלתרנו.
4 שיני שום פרוסות
2 כפות רוטב דגים תאילנדי. (לחילופין, למי שלא אוהב את הריח הדגי, או לטבעונים. ניתן להמיר ברוטב סויה וטיפות לימון).
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב ומכוסה את הכרישה, הפלפל החריף והסלרי עד שהם מתחילים להתרכך. בוחשים קלות מדי פעם לטובת האחידות בטיגון.
מוסיפים את השום והחלק הלבן של המנגולד ומערבבים עד שהמנגולד מתרכך (סה״כ כ- 15 דקות טיגון), ומוסיפים את העלים פנימה תוך ערבוב עד שהעלים נטמעים היטב בתערובת (2-3 דקות גג).
מוסיפים רוטב דגים, בוחשים ומסירים מהאש.
משאירים מכוסה עוד כמה דקות לאיחוד טעמים ומגישים חם.
אפשר גם להוסיף עלי כוסברה בשלב הוספת החלק הירוק של המנגולד ובשלב הגשת המנה.
בתיאבון!
חיים וטעים!