הבלוג של חי ערב

אחרי 50

למה דווקא אחרי גיל 50? מה עם אחרי גיל 40, או 60 ? אז ככה: אחרי גיל חמישים, שני אירועים מכוננים מסמנים לנו עצור, צומת לפניך: הילדים עוזבים את הבית, והוסת מפסיקה להופיע. והנה מה שזה אומר: הפרק שבו הילדים ממלאים את חיינו, נגמר. ומה... +עוד

למה דווקא אחרי גיל 50? מה עם אחרי גיל 40, או 60 ? אז ככה: אחרי גיל חמישים, שני אירועים מכוננים מסמנים לנו עצור, צומת לפניך: הילדים עוזבים את הבית, והוסת מפסיקה להופיע. והנה מה שזה אומר: הפרק שבו הילדים ממלאים את חיינו, נגמר. ומה עכשיו? מחשבות של בת אחרי 50, מאמנת אישית

עדכונים:

פוסטים: 34

החל מינואר 2013

איזה סכומים יכולים להתווסף לחשבון הבנק שלך עם קצת תשומת לב לנוהלי הקניות השוטפות?

27/12/2013

בהנחה שאת מוציאה בסעיף המזון לבני הבית שלך כ- 2,500 ₪ לחודש, או יותר, מה דעתך להוריד את הסכום החודשי הזה ל- 500 ₪ (ירידה של 80%), וכך אלפיים ₪ יצטרפו לחשבונך בסימן + כל חודש… אח…  טוב, זה לא עד כדי כך טוב, אבל זה בכיוון.

והיום על הכוונת: שקית של שעועית לבנה מבושלת קפואה מהסופר. היא מופיעה ברשימת המצרכים של כמה ממתכוני מחלקת האוכל בסלונה. רשמתי לפני לעשות “תחקיר עומק” בנושא – הייתה לי הרגשה שיש כאן סיפור. היום גם זכרתי לבצע את התחקיר, והנה לפניכם הממצאים:

שקית שעועית לבנה קפואה ומבושלת, 800 גר’ עולה (בסופר שלי , נכון להיום)   24 ₪

כדי לקבל כמות כזו מתוצרת בית, צריך 2 כוסות שעועית לבנה יבשה = 400 גר’ = 4 ש”ח

נכון, צריך להשרות ללילה, ולתת לזה להתבשל. מצד שני, אפשר להכין כמות כפולה או אף יותר ואת החצי הנותר, מסונן, להקפיא, מפוזר על מגש משך שעה-שעתיים, ואז להעביר למיכל. והנה  שקית שעועית לבנה מבושלת וקפואה במבצע, למקרה שיתחשק לך להיות ספונטנית. גם במקרה שהשרית שעועית, או  קיטניה אחרת ולמחרת פתאום אין זמן, אין  חשק או משהו, אין בעיה להעביר את המושרים להקפאה עד לשעת רצון ספונטנית.

אז מה אני אומרת? נניח שאת משתמשת בשקית כזו פעמיים בחודש. אנחנו מדברים על 40 ₪, בשנה 480 ₪. אם תוסיפי לחשבון רק מוצר אחד נוסף מהסוג הזה, כמו  למשל שקיות גרגרי חומוס מבושלים וקפואים מהסופר, אנחנו מדברים על 1,000 ₪ לשנה. ומה כבר יכול להיות רע בתוספת של 1,000 ₪ לחשבונך? ואם נוסיף את מגוון מצרכי המזון הנופלים תחת הקטגוריה הזו…

מזמינה אתכן להשתתף במשימת התחקיר: אנא הציעו מוצרים שנופלים תחת הקטגוריה הזו, בתגובות שכאן למטה או בפייסבוק, ואפרסם אותם באופן מרוכז, לתועלת הציבור, תודה!

עוד מהבלוג של חי ערב

תצוגה מקדימה

יופי של ספר

אז איך ומתי זה קרה שהטעם שלי בספרים הפך ל"בון טון" ? איפה הימים שחברים היו אומרים לי: אם את אוהבת את הסדרה/סרט/ספר הזה סימן שהוא לא יצליח? לא יודעת איך ולמה אבל הנה עובדה: הספרים המתורגמים של הוצאת כנרת, זמורה-ביתן שקראתי...

תצוגה מקדימה

ואם אני לא ברשימת 20 הפוסטים הנקראים ביותר, האם יש טעם להמשיך לכתוב בלוג?

והנה 5  השאלות המכוונות שלי: 1. כמה גולשות  אני רוצה שיקראו את מה שאני כותבת, בחודש, בשבוע, ביום? אז כמה גולשות אני רוצה שיקראו את הבלוג שלי? מיד בא לי בראש: כמה שיותר!  או...

איך תקבלי מאות לייקים ותכנסי לרשימת 20 הפוסטים הנקראים ביותר?

כשפתחתי את הבלוג שלי בסלונה, ליוו אותי חששות מהחשיפה הגדולה שתבוא עם פרסום הבלוג. אוי, תמימות קדושה! אחרי שעברו תחושות ההקלה והאכזבה המשולבות מהגילוי שהבלוג עצמו יכול להיות הפינה הכי סודית, הכי חשאית שלי, אם לא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה