הבלוג של סתת-TEAM

carmels

כרמלה סתת, מעצבת תכשיטים. נשואה לאיתן מזה 45 שנה. אמא לשלי, גיא והגר וסבתא אוהבת של 10 נכדים בגילאי 20 - 7. יוצרת תמיד יש מאין בסקרנות ובאהבה.

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 2

החל מספטמבר 2012

“מה להכין לך? כריך? שקשוקה?…מה בא לך? ” כך אני עונה אוטומטית בעודי מחשבת את הזמן שנותר עד שיגיע הביתה ואיום ה”אני מת ברעב…” מרחף מעל ראשי . תוך כדי כך אני חושבת איך אנחנו משתמשים במילה “מתים” כדי להביע אהבה, תשוקה, רעב, עייפות ועוד… איך הפכנו מילה שמביאה סוף למשהו המלא ברגשות, רגשנות וחיים. אכן, חומר למחשבה.

18/03/2017

 אורז ירוק – קל, פשוט וקטלני

IMG_2413כשהוא בדרכים ואת כבר בבית או כמעט והוא מתקשר…

״אני מת ברעב…״ האם צריך לתרגם את המשפט הזה? הרי ברור שהוא בא להגיד: אני עובד קשה, נמאס לי להיות בדרכים, רוצה הביתה, תפנקי אותי… תשכחי מעזרה עם  הילדים הערב…

משפט קטן אך קטלני. כמו התרעה על סופת טורנדו מתקרבת ומהרגע הזה מתחיל מצב

חירום בבטן שלו ובראש שלי – סוג של דפוסים שמתעלמים מזה שאנחנו במאה העשרים.

“מה להכין לך? כריך? שקשוקה?…מה בא לך? ” כך אני עונה אוטומטית בעודי מחשבת את הזמן שנותר עד שיגיע הביתה ואיום ה”אני מת ברעב…” מרחף מעל ראשי .

תוך כדי כך אני חושבת איך אנחנו משתמשים במילה “מתים” כדי להביע אהבה, תשוקה, רעב, עייפות ועוד…

איך הפכנו מילה שמביאה סוף למשהו המלא ברגשות, רגשנות וחיים. אכן, חומר למחשבה.

בידי השניה אני פותחת את המקרר ודלתות המזווה לראות מה בכלל יש בבית .

להשביע את הרעב הזה -  זאת יכולת עצומה ומחמאה גדולה – רק אני מסוגלת להחיות מתים!!!

לאירוע מהסוג הזה יש לי מתכון בטוח וזריז שנראה טוב ומפיץ חמימות ביתית ואמפתיה.

IMG_2419אז צריך:

2 כוסות אורז

קוביית שום וקוביית בצל “דורות” יש מהפריזר

1/2 צרור שמיר קצוץ דק

2 כפות שמן זית

1/2 קופסת שימורי אפונה (לשטוף היטב)

2 +1/2 כוסות מים

1 כפית מלח גדושה

1/2 כפית כורכום או בהארט.

וכך זה עובד:

לערבב את כל החומרים בסיר שטוח על אש בינונית

כשרותח להנמיך לאש קטנה

לבשל כ-25 דקות. וזהו.

הצעת הגשה:

בצלוחיות קטנות על צלחת גדולה בצד המנה העיקרית

IMG_2420אז למרות שאנחנו במאה העשרים, לקראת סופה, האורז הירוק הזה, ללא כחל ושרק – מנחם, מביע אהבה ובעיקר מחיה מתים…

עוד מהבלוג של סתת-TEAM

שלום עולם!

שלום, ברוכים הבאים לבלוגים של סלונה. שיהיה הרבה בהצלחה, ויש לנו גם כמה טיפים בעמוד הראשי של הבלוגים (הקישור הכי שמאלי בסרגל הניווט)....

תגובות

פורסם לפני 5 years

כמו תהילה של עגנון...

אמא'לה ..פתחתי בלוג! מה זה? מה עושים עם זה? מה צריך לכתוב? מה ...לספר עלי? על המשפחה? על מה קורה? אני שמתמצתת הכל במעט מילים כמעט כמו תהילה של עגנון כאילו חושבת שיבינו מתוך השתיקה והמילים לפעמים יכולות רק לקלקל  .. אז עכשיו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

חריף חמוץ מלוח -קבלו את ה"טורשי"

"עשית טורשי היום, נכון? כבר במעלית הרחתי. מסכנים השכנים. כל הבית מריח והאף שלי מדגדג והראש שלי מגרד ולא סגרת את חדר השינה ואני לא יודע איפה להיות עכשיו"- כך איתן אהובי, שיש לו מין קדחת השחת כזאת בכל הנוגע לחומץ ובהארט...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה