הבלוג של בטי פאר

בריה

נטורופתית והרבליסטית קלינית. שותפה בחברת בריה רפואה טבעית טיפולית, המשווקת שישה מוצרי מדף בבתי מרקחת פרטיים. מטפלת ב'מרפאה בירמיהו' בת"א, מתמחה בטיפול בסוכרת, כולסטרול והשמנה.

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאפריל 2013

כולם מכירים את התופעה הבזויה של מזונות חסרי תועלת בריאותית בתחפושת בריאה. אין דבר יותר מקומם מסיסמאות שיווקיות על גבי אריזות בסופר, המבטיחות שלל יתרונות בדמות ויטמינים, מינרלים, סיבים ובעצם כל רכיב פוטנציאלי אחר שיגביר את המכירות ויעלה את ההכנסות. ממה כדאי לכם להימנע? על כך תקראו בפוסט הבא.

17/11/2013

בעקבות מסע בין מדפים, צדו את עיניי מספר מוצרי מדף שהצטיידו בסיסמאות ‘משכנעות’ שנועדו לשבות את לב הצרכן ולהשקיט את נפשו המיוסרת. לא אוכלים מספיק פירות וירקות- חברות מסויימות ימליצו לכם על מעדנים, לא צורכים מספיק סיבים- קחו אבקה בכפית. הכל אינסטנט. בריאות מהונדסת. אז מה אני לא קונה? הנה 10 הדיברות שלי:

1.נקניקים ונקניקיות- שני מוצרים לא רלוונטיים שמכילים הכל, עם תוספת מזערית של בשר. רוצים לדעת מה הם מכילים? נוצות, עצמות, עור, סחוס, רגלי עופות, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים וכמובן ניטריטים וניטראטים שסימנם E249-E252 , הנמצאים במוצרי בשר מעובד (בשר טחון, המבורגר, פסטרמה) ותפקידם להאריך את הזמן בו בשר נשאר טרי, למנוע התפתחות חיידקים והוספת צבע אדום לבשר. חומרים אלה ידועים כבעלי רעילות גבוהה ועל כן הם מותרים לשימוש במינון מוגבל.

2.מנות מוכנות קפואות- מכילות לרוב יותר תרכובות כימיות מאשר מזון אמיתי שלמענו נרכוש את המוצר. בנוסף, המנות המוכנות מכילות לרוב כמויות מוגברות של נתרן לעיתים עד כדי 4 גרם ביום (כאשר לא מומלץ לצרוך יותר מכ-שניים וחצי גרם), וכמובן כמות קלורית לא מבוטלת עם ערכים תזונתיים שלרוב נמוכים.

3.מלח שולחן- מלח השולחן הדק הוא תוצר של אידוי בריכות מים תעשייתיות בטמפרטורה של 600 מעלות. בסוף התהליך מתקבל נתרן כלורי, כימיקל, לא טבעי וחף מכל המינרלים שמלח מכיל באופן טבעי. במקום מלח השולחן, העדיפו מלח ים אטלנטי, מכיל מינרלים שונים ועובר עיבוד עדין.
4.בשר מיובש (ידוע גם בשמות בילטונג או ביף ג’רקי)- מעבר לעובדה שזה נראה כמו חטיפים לכלבים (וגם להם לא הייתי נותנת את זה), מדובר במוצר המכיל כמויות גדולות של נתרן, חומרים משמרים, חומרי טעם (גלוטומט) ועוד חומרים לא בריאים נוספים.

5.גבינה צהובה 5%- מעבר לכל מה שנאמר ונכתב על מוצרי חלב ועל גבינה צהובה, המרקם של גבינה צהובה 5% הוא פלסטיקי וחסר טעם.

6.עוגיות ועוגות מוכנות- כמה מכם בדקו מה תוקף של בסיס מוכן לעוגה? מי מכם שבדק מצא תוקף לשנתיים (!) המצב בעוגיות גם לא מזהיר ובדרך כלל ניתן למצוא שהן תקפות לשבעה חודשים. כמה זמן העוגיות והעוגה שאתם אופים מחזיקים בלי להתעפש? העוגה האחרונה שאפיתי, יצאה משימוש כעבור חמישה ימים. עוגיות החזיקו קצת יותר. חישבו לבד מה הם מכילים.

7.משקאות קלים- משקאות קלים ומשקאות קלים דיאט. ביג NO. מעבר לעובדה שהם מכילים חומרים בלתי מזוהים לאנשים מהיישוב, כגון חומצת מאכל זרחתית (בקולה), צבע מאכל קרמל בקולה שמעורר סערה בקרב מדענים בעקבות סכנות שהוא עשוי לגרום, גלוקורונולקטון (רד בול) וכמובן ממתיקים מלאכותיים במשקאות דיאט, שרבות נכתב על נזקים שהם עשויים לגרום.

8.רטבים לסלט- מכילים כמות גדולה של קלוריות ושומן. אפילו הרוטב “לייט” מכיל עד 20% שומן. הרטבים הרגילים מכילים כ-30% שומן. הסלט הקטן והבריא שלכם, עשוי להכיל מספר קלוריות זהות לצלחת פסטה עמוסה. הסלט שלכם יהיה הרבה יותר טעים וקל עם רוטב שתכינו בעצמכם.

9.חטיפי אנרגיה- זוכים מסיבה מאוד לא ברורה לחזות בריאותית מומלצת. נסו לקרוא את הרכיבים (רשימה ארוכה ולא מבוטלת) ועשו עליהם גוגל. יצוצו פרטים שמאוד יפתיעו אתכם. ממתיקים מלאכותיים המוספים לעיתים על מנת לחסוך בקלוריות, ודאי לא יוסיפו עוד על בריאותכם. רוצים חטיף אנרגיה בריא? תכינו לבד. אם תרצו מתכון, אספק לכם אחד- קל, בריא והכי חשוב טעים.

10.מעדני חלב- למה? בעיקר בגלל כמויות הסוכר. חלקם מכילים ממתיקים מלאכותיים או תוספת פרי שלא מעניקה ערך תזונתי כלשהו. כללי זהב לכולם- אם אתם מסתכלים על רשימת הרכיבים התזונתיים ורואים מילים ארוכות שאתם לא מצליחים לקרוא, השאירו את זה על המדף, זה בטח לא יועיל לכם בריאותית. שנית, מעדנים וחטיפים לא נועדו לספק ויטמינים ומינרלים, אל תנסו לחפש אותם שם ואל תתפתו לקנות כי הם מצויינים על גבי האריזה. הכמויות שלהם הם בדרך כלל מזעריות וכמויות נדיבות מהם ניתן למצוא בפירות, ירקות, דגנים, קטניות ואגוזים.

גם לכם יש רשימת מזונות ‘שחורה’? יש לכם מזונות שאתם חושדים בתועלת הבריאותית שלהם? שתפו אותי ואת כולם.

עוד מהבלוג של בטי פאר

תצוגה מקדימה

10 המזונות המובילים לניקוי רעלים

סדנאות לניקוי גוף הם הדבר הכי חם בסצנת הבריאות בארצנו. סדנאות אלו מבוצעות על ידי מטפלים שונים ועל פי גישות שונות. ניקוי רעלים על פי הגישה הנטורופתית כולל תזונה עשירה בסיבים תזונתיים וכן ויטמינים ומינרלים הנחוצים לגוף....

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

צ'יפס בטטה הכי טעימים שאכלתם (גם בריא!)

הרבה פעמים כשאנחנו חושבים על צ'יפס בגרסה בריאה, אנחנו חושבים על משהו רך ולא מזמין למגע, לא כל שכן לאכילה. הנה לפניכם מתכון- גם מגרה, גם טעים וגם קריספי, שלא מערב טיגון- רק שתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years

ניקוי רעלים- בואו להתנסות בחוויה

"אף פעם לא חשבתי שיש לי כזאת נפיחות בבטן, חשבתי שזה שומן". זו תגובה דיי שכיחה שאני מקבלת ממטופליי לאחר שבועיים של דיאטת אורז. רבים מאיתנו לא מודעים שהתופעות שהם 'סוחבים' איתם, נעוצות ברגישות למזון. רגישות עשויה להתבטא...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה