מתכונים לבראנץ' המושלם

בלוגריות האוכל של סלונה נפגשו לאירוע שכולו אוכל טוב, קצת קשקשת ויומולדת אחד. אז אחרי שאכלנו, אכלנו עוד קצת והצטערנו על מה שלא הספקנו לאכול – קבלו את המתכונים

המטבח של סולונה

בראנץ' סלונה הגדול

מפגשי פסגה בדרך כלל שמורים לשועי עולם (או הורסי עולם), עם קופי על ענן אין דה מידל אוף דה או"ם לשיחות שלום שלום ואין שלום. אבל מה תגידו אם כל הבלוגרים של סלונה אוכל יגיעו בבוקר שמשי ונעים לקמפ דיווד תל אביבי לבראנץ' הגדול מסך חלקיו. בראנץ' סלונה הגדול,  מה תגידו על זה?

לפיכך התכנסו, כל שועי האוכל והמאפים המתוקים, סביב שולחן מכובד בביתה של לייזה פאנלים ושמו הכל, אבל הכל על השולחן. ולא רק זה, אלא שהם גם חשפו את המתכונים הכי שווים למיסטר בראנץ' הזה.

וכמו בכל מפגש פסגה,  נערכה עבודה תחקיר מקדימה ותיאום נרחב בין כל אושיות האוכל לאיזון מדויק בין שני הצדדים: המלוח והמתוק.

זה לא היה קל, חלק רצו לשלוט על המתוק, חלק חשבו שכדאי לשים דגש על המלוח, אבל אחרי שיחות, ועבודה מעמיקה ומקדימה, הוחלט על התפריט האולטימטיבי לבראנץ' סלונה הגדול.

היה לא קל, אבל גם לא כבד, כיאה לבראנץ' (ברקפסט פלוס לאנץ'), והיו גם פתקים שעיצבה אלונה זוהר, למי שרצה לדעת בדיוק מה הוא טורף, ואין ספק שאחרי הרמת כוסית אחת או שתיים או שלוש, הכל היה ורוד יותר, טעים, יותר, חגיגי יותר.

מה גם, שאחת מבלוגריות האוכל, בלונדינית רזה, חגגה יומולדת, אז בכלל היה שמח. הגיעו כל המבשלות המאוחדות וגם בשלן אחד צעיר רך כעפר ומחוספס וזיפי כג'ורג' קלוני.

ילדת היומולדת

אחרי שהדלקנו את הכיריים וליבינו את האש והבערה המטבחית של כולנו, שיתפנו אחד את השני במה מניע אותנו למקום הקסום ביותר בבית, המטבח, ומה נתן להם הבלוג בסלונה.

זהו, לא נלאה אתכם יותר בשיחות פסגה, אבל בתפריט לבראנץ' נמליץ ונגלה את כל סודותיו:

התפריט והשלטים שעיצבה אלונה. צילום: קרן אגם

מאפים מלוחים

אלונה זוהר: עוגה איטלקית כפרית

הגרגרנית: מאפה בצק עלים עם גבינות ורוקט

גלית דיאמנט: לזניה

מירב גביש: פוקאצ'ה

מטבלים

מירב גביש: ממרח פלפלים קלויים, פסטו בזיליקום ופסטו שמיר

מיה מיטב-מגן: גבינת קשיו

סלטים

אורלי כהן: סלט קינואה בחלב קוקוס וקייל

לייזה פאנלים: סלט סביח

יעל אפל סופר: סלט פטריות ופקאן סיני

נעמיש: סלט סלרי מהסרטים

מתוקים

חן קלימן: מאפינס ריקוטה

רותם ליברזון: מאפה פרנץ' טוסט

לייזה פאנלים: שמנת עם תותים

קרן אגם: עוגת יומולדת

אביגיל פולק כהן: לחמניות קינמון ולחמניות עם אוכמניות

עפר צרפתי: עוגת ביסקוויתות

מרב מלמד: עוגת גבינה אפויה עם פירות יער

עוד השתתפו וקנו במו ידיהן שתייה ולחמים: יעל מוריס ותמר געש.

להתראות במפגש פסגה הבא

צילומים (מלמעלה למטה): הגרגרנית, תמר געש וקרן אגם