בורקס טבעוני מופלא

בהתחשב בפשטות הכנתו, באמת פלא כמה טעים יצא הבורקס הזה בדגש על המילוי והרוטב שבא איתו. מתכון וגם פוסט קורע של עפר צרפתי

תגובות

בצלים ומנגולד ממולאים

דפנה אוסטר מיכאל במתכון לבצלים ומנגולד ממולאים בעדשים שחורות, מש ופריקי. מילוי טבעוני נהדר ועוד ירקות ועלים שהיה צריך לעשות איתם משהו

תגובות

פאי רועים טבעוני

מתחילים את השבוע עם פאי רועים קל ומרשים - פשטידה כפרית שהיא ארוחה שלמה ומשביעה. המתכון, מתוך הבלוג ''מחשבות על אוכל'', מחכה לכם בפנים

תגובות

פסטה בולונז טבעונית ועוקצנית

מתכון לפסטה בולונז טבעונית מהבלוג מחשבות על אוכל. בולונז מעט חריף, פשוט וטעים, שכולם אוהבים. המתכון מחכה לכם בפנים

תגובות

על חנות תבלינים קטנה ומטריפה ומתכון לשווארמה טבעונית

במרכז המסחרי ישפרו סנטר שבפאתי מודיעין נפתחה חנות המפעל של תבליני נעמה והביקור בה הוא חוויה. עדי כהן סימן טוב ביקרה, התלהבה וחזרה גם עם מתכון

תגובות

בורגול עם ירקות וחומוס

דפנה אוסטר מיכאל במתכון למנה מעולה גם כמנה צמחונית בריאה וגם כתוספת למנה עיקרית. שילוב מצוין של קטניות דגנים וירקות

תגובות

קובה במילוי פטריות ובצל

הקובה של ורד מיוני במילוי פטריות ובצל. לא תנחשו בחיים ממה הוא עשוי, רק נגלה שהוא גם טעים, גם בריא וגם מעולה לדיאטה

תגובות

פשטידת ירקות קלת הכנה

שלומי חזאם במתכון לפשטידה שמכינים צ'יק צ'ק, אפשר להוסיף ירקות לפי הטעם האישי, והטעם...נפלא!

תגובות

פסטה עם ברוקולי פסטו וזוקיני

ברוקולי – קווים לדמותו, או למה כדאי לאכול ממנו? ומתכון משגע של אורלי כהן לפסטה עם פסטו וברוקולי, שכולם אוהבים

תגובות

שניצל טבעוני

אנה גל במתכון לשניצל טבעוני שעשוי רק מירקות, ללא שימוש בסויה או תחליף בשר כלשהו

תגובות

מפרום חצילים צמחוני ואפוי

פאני רוטשטיין במתכון למנה קלה להכנה ומאוד טעימה, ואפילו לא ממש משמינה

תגובות

סלט קינואה וג׳ינג׳ר

נעמה שגיב במתכון לסלט מלא בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ומלא בערכים תזונתיים טובים אחרים. אף אחד לא יאמין לכם שהוא היה כל כך קל להכנה

תגובות

מאפה תירס אוורירי

מנה טעימה מתירס, ה-טרנד של הקיץ הקרוב, עם הכי הרבה אוויר שאפשר. חיסלנו אותה בשניות בכפית מתוך התבנית

תגובות

מאפה פילו עם גבינה טבעונית ותרד

עדי כהן סימן טוב במתכון למנה קלילה וטעימה, שלא תדרוש מאיתנו הרבה עבודה ותתאים לארוחה בימים החמים

תגובות

קציצות טופו ברוטב משגע

ורד מיוני במתכון לקציצות טופו נימוחות ברוטב לימוני משגע עם שומר, תחתיות ארטישוק ואפונה עדינה

תגובות

קציצות עדשים ירוקות וקוסקוס מלא

קריספיות ומתפצפצות מבחוץ ורכות עם המון עשבי תיבול מבפנים. וגם אפויות, טבעוניות ובריאות. מה, לא תנסו?

תגובות

טנזיה: מלכת התוספות

אפרת גת הכינה טנזיה, תבשיל מרוקני של פירות יבשים מקורמלים שמוגשים לצד קוסקוס מהביל, והתאהבה מהביס הראשון. מתכון ביתי, טעים ופשוט

תגובות

מתכון: לזניה ירוקה

אלונה זוהר הכינה לזניה כל כך מפנקת וטעימה שתחזרו אליה שוב ושוב ותשמחו לוותר על הרוטב האדום

תגובות

מג'דרה ובטטה

מתכון חורף של יום שמש: מג'דרה עם בטטה ובצל מטוגן - שילוב צבעוני ושמח של בריאות וטעמים נפלאים. להוסיף סלט בצד והרי לכם ארוחה מלאה וקלילה

תגובות

מלנזנה אלה פרמיג’אנה: מאפה חצילים איטלקי

הגרגרנית מכינה מאפה עם ריח ומבטא איטלקי: חצילים שחומים ורכים עם רוטב עגבניות, ומוצרלה ופרמזן שנמסות מעל הכל

תגובות

ירקות מצוירים בסיר

סיר ירקות יפהפה, צבעוני ומגרה. תבשיל הכי פשוט, בריא וטעים שיש, שמכינים עם כל מה שיש בבית ומגישים עם גביע יוגורט יווני מתובל

תגובות

הפיצה הכי טעימה שאכלתי בחיים

בביס הראשון הפסקנו לדבר והתחלנו להשמיע קולות משונים, הפיצה הזו היא ככל הנראה הטובה שאכלנו בחיינו. חוויות משבוע האוכל האיטלקי

תגובות

פרחי כרובית בתנור במעטפת פריכה

מנה חמה נהדרת, קלה ומהירה להכנה, עם מרקמים נפלאים של פירורים פריכים וטעם ייחודי של פרחי כרובית, פטרוזיליה ומעט גבינה

תגובות

סלט וולדורף מיתולוגי

המתכון הראשון שרותם הכינה אי פעם, שעבר שיפור והתאמה להווה וממשיך להיות סלט עם הרמוניה נפלאה של טעמים. מומלץ במיוחד למארחים ומתארחים

תגובות

פסטה אדומה בסיר אחד

בא לכם להכין פסטה אדומה אדומה, זריזה זריזה מבלי ללכלך יותר מדי כלים למעט סיר אחד? וזה עוד לפני שסיפרנו על התוצאה. מושלמת!

תגובות

אנטיפסטי כתום מיוחד ליום ראשון

מנה קלילה, צבעונית ויפה, כל כך קלה להכנה, שתלווה באהבה כל ארוחה. הירקות הקלויים של סבתא אילנה יעשו לכם טוב בבטן בתחילת השבוע

תגובות

נודלס מוקפץ עם ירקות

מנה צמחונית של פאד תאי עם נודלס ושלל ירקות, והכל לפי בחירה, העדפה וזמינות המוצרים

תגובות

כשהקרניבור הגיע לסדנא הטבעונית

עידן דלל, שבימים כתיקונים אוהב להוסיף עוד קצת חמאה וסוכר, שיהיה יותר טעים, היה בסדנת בישול על טהרת הטבעונות נטולת הגלוטן. היה מרתק

תגובות

הסוד להכנת המוקפץ המושלם

כל הכללים ברורים. מקפיצים על אש הכי גבוהה, בזמן קצר, הירקות יתקבלו בדרגת אל דנטה, רכים מבחוץ ונגיסים מבפנים. אבל הסוד האמיתי הוא ב...

תגובות

סלט ירוק של ג'ירף עם פורטובלו ואספרגוס

מה חשבה אורלי על התפריט הטבעוני של ג’ירף מונטיפיורי, וגם מתכון לסלט ירוק מופלא ברוטב אסייתי עם פטריות פורטובלו ואספרגוס צלויים

תגובות

המנה הטבעונית המנצחת

שרון סער במתכון לסלט או מנה עיקרית שכולל בורגול, שעועית מש, בטטה ותבלינים. גם יופי, גם טעם וגם בריאות במנה אחת

תגובות

מאפינס תרד וגבינות

מאפינס בריאים וטעימים עם המון ירוקים וגרעינים שמפזרים מלמעלה

תגובות

ניוקי צרפתי עדין וקליל להכנה

מופלאים, רכים, נימוחים, עדינים ואפילו לא מלכלכים את הידיים. כל כך טעימים וקלים להכנה שזה מופלא ממש!

תגובות

פסטה פסטו סלק

טוחנים את כל הוורוד הבריא הזה עם שמן זית משובח, מעט שום ומלח וצובעים פסטה נהדרת בצבע עז. מגישים עם בצל ירוק טרי ושמנת חמוצה וחוגגים

תגובות

כרוב ממולא צמחוני

אלונה זוהר במתכון לכרוב ממולא באורז וירקות. צלוי בתנור ומתאים כתוספת לכל ארוחה או כמנה בפני עצמה

תגובות

קציצות עדשים ברוטב עגבניות וסלק

מתכון נפלא וריחני של כוהנת אוכל הגורמה הטבעוני אורי שביט

תגובות

מג'דרה מקוסקוס מלא ונבטוטים

לייזה פאנלים במתכון נפלא שבו הקראנצ’יות של הנבטוטים עם קסם הקוסקוס ומתיקות הדלעת יוצרים מנה שתיכנס במהרה לרפרטואר הקבוע שלכם

תגובות

קציצות טופו ברוטב עגבניות

אורלי כהן מארחת את בנה, גל, במתכון טבעוני נהדר לקציצות ברוטב עגבניות עשיר. מנה שכולם אוהבים

תגובות

המבורגר חומוס

אלונה זוהר במתכון למנה מהירה, טעימה, אפויה ובריאה במיוחד. מתאים לצמחונים, לטבעונים וגם לקרניבורים

תגובות

נגיסי סויה טבעוניים בסגנון יפני

ליאת לופט-מוריטו עם מתכון טבעוני יפני מנצח לנגיסי סויה וסיפור קצר על עוזרת בית יפנית מול עוזרת בית ישראלית

תגובות

דלעת ערמונים צלויה

דלעת ערמונים בפסטו פטרוזיליה וסוכריות בטטה בתנור. שני מתכונים טבעוניים, מלאי סיבים וויטמינים, משביעים, בריאים ובעיקר טעימים. לייזה פאנלים מוכיחה שאפשר גם בלי בשר

תגובות

קציצות חצילים צמחוניות

אלונה זוהר במתכון לקציצות איטלקיות. קריספיות, טעימות, עשירות ו…לא מטוגנות. מנה מושלמת

תגובות

קציצות קישואים וגזר מטריפות

עינת רז במתכון לקציצות קישואים וגזר שקל להכין ויותר קל לטרוף אחת אחרי השנייה מבלי להבין איך הן מתחסלות כל כך מהר ו… סיפור אהבה בוליביאני

תגובות

דפי אורז ממולאים

הם יפים, הם בריאים, מהירי הכנה, טבעוניים ו… טעימים!

תגובות

2 מוקפצים עם אטריות סקיני

מה עושים מוקפץ וסקיני בצלחת אחת? אורלי כהן עם 2 מתכונים קלים ובריאים עם האטריות שכובשות לאחרונה את הרשת תשאלו למה סקיני? כדי להיכנס לביקיני...

תגובות

איך להזמין חברים לארוחה טבעונית ולצאת בחיים

חן קלימן בניסיון אמיץ לבשל ארוחה חגיגית טבעונית, כולל קינוחים מפנקים, ובלי אף מילה על טופו

תגובות

כרוביתה מרגריטה

מה תגידו אם נספר לכם שאת הפיצה הזאת הכינה לייזה פאנלים מבצק עשוי כולו כרובית חיה טחונה? כי אין על כרובית ואין על פיצה מרגריטה, אז למה לא לשלב? ועל הדרך גם נכין ברוקולי אפוי בתנור?

תגובות

ממולאים צמחוניים

אורלי כהן במתכון למגוון ירקות ממולאים בחיטה ושלל ירקות צבעוניים ומלאי טעם. סיר מלא אהבה ובריאות

תגובות

לביבות קינואה אפויות

תקשיבו טוב ללייזה, הלביבות האלה נפלאות, מזכירות סוג של פאייה ספרדית צמחונית עשירה בירקות שנאפתה בתנור. אפשר להכין לביבות, אפשר גם לאכול ככה כפאייה עם הירקות ואפשר לשטח למאפה נפלא

תגובות

ניוקי פטריות וערמונים

וגם עגבניות שרי אפויות. אורלי כהן עם 2 מתכונים קלים, שיקח לכם יותר זמן לקנות את המצרכים מאשר להכין אותם

תגובות

מעדן פיצה

פיצה טופו, בלי בצק ובלי גבינה. 15 דקות עבודה, ויש לכם ארוחת ערב או צהריים ב-20 שקל

תגובות

גולש סלק

אורלי כהן במתכון שמשלב את טעמי מרק הסלק של הקובה האדומה של סבתא פירחה עם טעמי הגולש המזרח אירופאי בגירסה טבעונית מלאת טעמים לחימום בימים חורפיים

תגובות

קארי כרובית ובטטה

תבשיל הקארי כרובית ובטטה בחלב קוקוס של אורלי כהן. תבשיל ירקות עם ניחוח תבלינים משכר, על מצע שכבת אורז ועדשים

תגובות

3 מתכוני סלק

סלק ודלעת צלויים על אורז ניחוחי (בתמונה), סלק במילוי סלט חיטה ועדשים ומרק סלק ולפת קטיפתי. אורי שביט עם 3 מתכונים של השורש היפה, הטעים, הבריא והאדום אדום הזה

תגובות

מוסקה עם פול

מה עושים עם פול שנשאר משבת? עושים מוסקה!

תגובות

תבשיל חורף טבעוני

הגשם הגיע ואיתו הגעגועים למשהו חם …. כשקר בחוץ והכל רטוב מהגשם מה שנשאר זה לאכול תבשיל מחמם מזמין ומזין

תגובות

עלי מנגולד ממולאים

של יהלומה ומרק שעועית שחורה של אורנה ואלה. אורי שביט בשני מתכונים טבעוניים בטעם של בית

תגובות

קציצות טבעוניות

עם אורז מלא, אפונה, בטטה, שומשום שחור ועוד המון דברים טובים. מתכון שתחילתו באילתור וסופו טעים

תגובות

סלט חיטה, פטריות וסלק

אביגייל פולק כהן במתכון לסלט שהוא גם מהיר הכנה, גם בריא וגם... יפה. הוא מצוין חם או קר וגם אותו אפשר לקחת לעבודה בקופסה

תגובות

ניוקי דלעת

עננים כתמתמים ומלאי טעמים של ניוקי דלעת. נימוחים ברטבים שונים של חמאת מרווה או אפונה וטרגון. רותם ליברזון במתכון שיעביר אתכם לעולמות עדינים וטעימים נורא

תגובות

מה טבעונים אוכלים בחוץ?

זה שהפכתי לטבעונית, לא אומר שהפסקתי לאהוב אוכל, שלא לדבר על יציאה תכופה לאכול בחוץ. ככה עושים את זה גם אחרי שעוברים צד. וגם מתכון לריזוטו חיטה ירוקה עם טחינה ופטריות

תגובות

פשטידת אטריות, אורז וירקות

פשטידה נהדרת שיכולה להיות תוספת לכל ארוחה ויכולה בהחלט להיות חלק מהאוכל אותו לוקחים לעבודה. ההכנה קלה ביותר ומצריכה בדיוק קערה אחת

תגובות

ארוחת צהריים או ערב בריאה וטעימה בחצי שעה

בתפריט: אורז עגול מלא עם בצל, כורכום וכמון, ״אנטיפסטי״ עדשים אדומות אפויות, ירקות ברוטב בולונז צמחוני, עם יין אדום - ארוחה טעימה בריאה ומזינה שיכולה להתאים גם לטבעוניים

תגובות

תפוחי אדמה ממולאים

מי לא אוהב תפוחי אדמה? אני לא רואה הרבה שהרימו ידיים… הנה מתכון חמוד, שעושה שימוש בכל חלקי הפקעת הזו - תפוח אדמה ממולא בברוקולי, פטרוזיליה ו... תפוח אדמה

תגובות

פאד תאי

פאד תאי הוא מנת נודלס תאילנדית שגדולתה בפשטותה. זהו אוכל עממי עם מרכיבים פשוטים מאד, הזמינים בכל בית ומחירם זול

תגובות

פיצה טבעונית

גם לאיטלקים יש פיצה קלאסית בכלל בלי גבינה - אז למה לא להכין אחת כזאת מפנקת, עם תוספות מהשפע שנתן לנו הטבע? אורי שביט במתכון שהוא חגיגת טעמים צבעונית

תגובות

קובה לבן

הקובה הלבן של רחלי לוי. עשוי מאורז וממולא בבצל, פטריות וחצילים. ללא גלוטן ועם מקסימום טעם

תגובות

קציצות "פריכי" שילדים אוהבים

רחלי לוי במתכון לקציצות קינואה ואורז טבעוניות, שימצאו חן גם בעיניי ילדים שהם בעייתיים באוכל

תגובות

פלאפל עדשים אדומות

אמא ירוקה מלכלכת את הידיים ומכינה קציצות מעדשים אדומות וסלק, ובמילים אחרות: פלאפל אדום

תגובות

קיש פטריות משגע

קיש פטריות פורטבלו (וכרישה, ובצלים ועוד הרבה דברים טובים) משגע של עדי קאופמן. לארוחה חלבית נהדרת

תגובות

פשטידת ירקות ללא בצק

עדי קאופמן במתכון לפשטידה ללא תחתית בצק, מהירקות שהיו באותו יום בשוק

תגובות

קיש גבינות ועגבניות

בצק פריך שמריח נהדר, שלל גבינות ועגבניות שרי צרובות - הקיש הנפלא הזה של מירב מלמד תפור על בקרים ארוכים ומפנקים

תגובות

קראמבל עגבניות ופסטו

עגבניות קיץ נהדרות שקורמלו ואצרו בתוכן טוסקנה שלמה, פסטו עדין שנח לו עליהן בשמחה ירוקה ומעל הכל שפע של פירורים זהובים, מתפוצצים בטעמי פרמזן עדינים. משהו שבין מאפה לסוג של פסטה נהדרת

תגובות

רגו ירקות

פסטה עם רגו צמחוני, שלא לומר טבעוני, הכי "יום שני ללא בשר"

תגובות

כדורי פלאפל מדלעת

על הקשר בין פלאפל דלעת בריא וקל לעקרת בית שלוכלוכית שחבל. עוד מתכון מנצח של לייזה פאנלים

תגובות

מוקפץ כרוב לבן עם זוקיני וחמוציות

ג'ני עם מתכון למוקפץ הכי קל ומהיר בעולם, וגם משביע, בריא, טעים בטירוף וורסטילי

תגובות

קינואה עם גזר, עשבי תיבול וקשיו

גם אתם שמעתם שקינואה זה נורא בריא, אבל אתם לא אוהבים את הטעם שלה לבד? אז הנה מנת קינואה צבעונית ועשירה, מלאה בריאות וטעם

תגובות

פתיתים עם ירקות מוקפצים

אביגייל במתכון לארוחת צהריים או ערב מהירה, צבעונית ומשביעה

תגובות

מוסקה צמחונית

"הייתי בת 22 , ונ' הכיר לי את בעלי לעתיד והוסיף את הטיפ הסודי לחיי נישואין מעולים: 'הוא חולה על חצילים'". רותם ליברזון בסיפור רומנטי שבסופו מתכון נהדר למוסקה צמחונית

תגובות

זבת חלב סויה וטופו

מהם הסגולות הבריאותיות של הטופו ומה אפשר להכין ממנו? 3 מתכונים לקיש קינואה וטופו, סלט טופו בצל ירוק וג’ינג’ר וגלידת פירות ותמרים על בסיס חלב סויה

תגובות

חציל מקורמל בסגנון סיני

אורלי כהן במתכון למעדן שניתן להגיש כמנה עיקרית, כתוספת או כפתיח לארוחה. הולך נהדר חם, פושר או קר

תגובות

פשטידת מנגולד

נעמה חמיש שבמתכון לפשטידה פשוטה, קלה והכי טעימה שיש

תגובות

קציצות כרובית אפויות

פרויקט הקציצות הגדול, חלק 3. והפעם: לייזה פאנלים עם מתכון אליפות לקציצות כרובית וכרישה אפויות או מטוגנות. כי מי אמר שקציצות חייבות להיות עם בשר?

תגובות

פסטה ברוטב כרובית ופסטו קשיו

עוד מתכון מנצח של הגרגרנית. למנה עיקרית או למנה שלפני העיקרית. כעת כשעדיין קריר בערב ומתחשק לנו לאכול משהו חם, זה-זה בדיוק. מתכון קליל, אבל מה – פירסט קלאס!

תגובות

ריזוטו חיטה בקרם אפונה

ריזוטו טבעוני (אם כי אוכלי החמאה והפרמז'ן יכולים להוסיף אותם למנה המוכנה) עם חיטה במקום אורז ועם קרם עדין של אפונה

תגובות

בחזרה למעלה