נשנושים דרום אמריקאים לכבוד משחק הידידות ארגנטינה נגד אורוגוואי

בין אם אתם מתכננים ערב בבית מול הטלוויזיה, או ערב בסלון עם חברים, שף תום פרנץ, שף הבית של קונסטרוקטה, מביא לכם מתכונים לנשנושים סופר טעימים עם ניחוח דרום אמריקאי לוהט

18/11/2019
תום פרנץ קבלו עדכונים מתום
  • RSS

לכל מי שנשאר בבית לצפות במשחק הידידות שיתקיים בין ארגנטינה לאורוגוואי היום בערב, יש כמה מתכונים סופר טעימים שיוכלו להכניס אתכם לאווירה הדרום אמריקאית. מדובר בנשנושים מעולים ממטבחי ארגנטינה ואורוגוואי, ובסגנון לטיני דרום אמריקאי בכלל. כשחושבים על מטבח ארגנטינאי חושבים ישר על אסאדו, צ'ורסקריה, אבל יש למטבחים האלו עוד כמה הפתעות קולינריות ששווה להכיר, במיוחד כנשנוש למשחק ההיסטורי והחשוב בישראל.

נשנוש מהים- טאקו דגים

טאקו דגים של שף תום פרנץ (באדיבות קונסטרוקטה)

מצרכים:
500 גרם פילה דג לבן בשרני טרי (הליבוט, קוד, אמנון, לברק)
שמן לצריבת הדג
2-3 כפות קמח לקימוח הדגים
מלח ופלפל לפי הטעם
סלסה של אננס וירקות טריים
1 אננס טרי קלוף חתוך לקוביות או פחית שימורי אננס מסוננת מנוזלים, חתוכים לקוביות (טיפ- שומרים את הנוזלים ומשתמשים בהם להכנת קוקטייל אלכוהולי מרענן לליווי המנה)
פלפל צבעוני (אדום/כתום/ירוק), חתוך לקוביות
1 בצל אדום חתוך לקוביות קטנות
פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים, חתוך דק דק
רבע צרור כוסברה, קצוצה דק
מיץ מחצי לימון
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב צ'ילי פיקנטי:
2-3 כפות סרירצ'ה (רוטב פיקנטי)
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות דבש
3 כפות מיונז איכותי
מיץ מחצי ליים (או לימון)
מלח לפי הטעם
להגשה:
6 טורטיות
¼ כרוב לבן או אדום פרוס לרצועות דקיקות

אופן ההכנה:
מכינים סלסה:
מערבבים את כל המרכיבים- אננס, פלפל, בצל אדום, צ'ילי, כוסברה, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד עד ההגשה.
מכינים רוטב צ'ילי:
טורפים את כל המרכיבים בקערית או משקשקים בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול לטעמכם. שומרים בצד עד ההגשה.
צולים את הדגים:
מחממים מחבת עם שמן. טופחים עליהם בעדינות עם נייר מטבח לייבשם קלות. מקמחים בקמח את הדגים ומנערים מעודפים. כשהמחבת חמה, צולים את הדגים עם העור כלפי מטה כ-2-3 דקות עד שרואים שצבעו משתנה ומלבין כלפי מעלה. הופכים את הדג, מכבים את האש ונותנים לחום המחבת לצלות את הצד השני. מפרקים את בשר הדג מהעור לנתחים.
מרכיבים את המנה:
מחממים את הטורטיות במחבת או בתנור. כשהן חמות וקלויות בדרגה הרצויה, עורמים על הטורטייה במרכזה מעט כרוב לבן או אדום, סלסת אננס ונתחי דג. יוצקים מהרוטב בנדיבות. מניחים על גבי צלחת צמודות זו לזו כך שהן תומכות זו בזו ועומדות כאשר השוליים כלפי מעלה. את הטורטיות הקיצוניות תומכים בעזרת רבעי לימון. מגישים מייד.

 החטיף המושלם למשחק כדורגל- נאצ'וס

נאצ'וס של שף תום פרנץ (באדיבות קונסטרוקטה)

מצרכים להכנת צלחת הגשה אחת גדולה:
2 חבילות גדולות של טורטיה צ'יפס
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
חצי פלפל ירוק צהוב או כתום חתוך לקוביות קטנטנות
פלפל צ'ילי קצוץ דק רק לאוהבי החריף
בצל אדום קטן קצוץ דק דק
200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
להגשה: סלסה (אפשר גם מטבוחה מוכנה), שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בתבנית הגשה גדולה ועגולה מסדרים את הטורטיה צ'יפס ומפזרים קוביות של פלפלים ובצל בצורה אחידה. מפזרים את הצד'ר ושולחים לתנור עד שהגבינה נמסה.
מגישים חם מיד עם סלסה ושמנת חמוצה וכל אחד תולש לעצמו מהנאצ'וס.

לחמניות ארגנטינאיות עם המון גבינה- צ'יפאס

צ'פאס של שף תום פרנץ (באדיבות קונסטרוקטה)

מצרכים:
1 ביצה L
160 מ"ל חלב (2/3 כוס)
50 גרם חמאה, מומסת
170 גרם גבינה קשה מגוררת למשל- פרמז'ן/ אמנטל/צהובה- עדיף גבינה עם טעם דומיננטי
210 גרם קמח טפיוקה (כוס ושלושת רבעי)
140 גרם קמח תופח (כוס)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה, מומלץ לרסס קלות בספריי שמן.
בקערה, מערבבים את המרכיבים הרטובים- ביצה וחלב. חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה בקלות.
בתוך קערה גדולה, ערבבו ביצה, חלב, חמאה מומסת וגבינה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קמח הטפיוקה ואת הקמח התופח, ומערבבים/לשים עד לקבלת בצק אחיד נוח לעבודה.
יוצרים כדורים מהתערובת, אני אוהב כדורים קטנים בערך בגודל פינג פונג. מעבירים ומסדרים ברווחים. מעבירים לאפייה למשך 10 עד 15 דקות או עד שהן מזהיבות יפה. מוציאים ומגישים חם עם חמאה למריחה ומטבלים אהובים.

קינוח ארגנטינאי מסורתי- עוגיות אלפחורס

אלפחורם של שף תום פרנץ (באדיבות קונסטרוקטה)

מצרכים:
1/1/2 כוסות קמח לבן (200 גרם)
21/8 כוסות קורנפלור (300 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (חמאה ללא מלח)
¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן או 11/4 (150 גרם) אבקת סוכר
כפית גרידת לימון דקה מאוד
3 חלמונים מביצה L
2 כפיות תמצית וניל

למילוי העוגיות:
350 גרם ריבת חלב
קוקוס לקישוט

אופן ההכנה:
מנפים יחד לקערה קמח, קורנפלור, אבקת אפיה וסודה לשתייה.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מחובר, מערבבים יחד חמאה, סוכר וגרידת לימון במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה בהירה, בערך 3 דקות.
מוסיפים פנימה חלמונים ותמצית וניל ומורידים למהירות נמוכה.
מוסיפים את תערובת הקמח והקורנפלור ומערבבים עד שנטמע וזהו- לא לערבב יותר מדיי אחרת העוגייה תצא קשה ולא רכה ונימוחה.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מכדררים ליצירת כדור ומשטחים לקבלת דיסקית עגולה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה או שעתיים במקרר.
מוציאים מהמקרר ומניחים על גבי משטח העבודה מחכים כמה דקות כדי שהבצק יהיה נוח לרידוד.
מפזרים מעט קמח על גבי משטח העבודה, או שמרדדים בין 2 ניירות אפייה.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-5 מילימטר. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים לקרוץ מכל הבצק עיגולי עוגיות (אם הבצק מתחמם מדיי ולא נוח לעבודה, מקררים שוב ומתחילים לרדד מחדש).
מעבירים את התבנית לקירור למשך 15 דקות לפחות עד שהן מתקשות.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות 7-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים.
נותנים לעוגיות 10 דקות צינון בתבנית ואז מעבירים בזהירות לרשת לצינון מלא.
כדי למלא את העוגיות, מורחים בערך כפית של ריבת חלב על עוגייה, ומכסים עם עוגייה נוספת. לוחצים קלות כדי שריבת החלב תגיע לשוליים. מגלגלים את שולי העוגיות בקוקוס
טחון שנדבק לריבת החלב שבשולי העוגייה. שומרים במיכל סגור עד לשבוע או במקפיא עד חודשיים. כדי להפשיר יש להניח במקרר למשך לילה.

שף תום פרנץ, שף הבית של קונסטרוקטה (באדיבות קונסטרוקטה)




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה