פונטנה - הבר החדש שיעשה לכם את הקיץ

אחד המקומות הנחמדים להיות בהם הקיץ הוא בר פונטנה, השוכן ברוטשילד 65, שם תמצאו קוקטיילים טעימים ומנות טריות ומרעננות. ביקרנו במקום וחזרנו הביתה עם חיוך על הפנים

11/07/2019
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

מאת: יסמין לוי

בכל רגע נתון נפתח מקום חדש בתל-אביב. הקיץ הביא עימו את אחד המקומות המדליקים, "פונטנה", בהם אפשר ללגום קוקטייל משגע ולאכול בקטנה. במקום מוגשות מנות יצריות, טריות ומדוייקות. שנה לאחר פתיחתו של "בושוויק", שיתוף הפעולה בין רשת מלונות הבוטיק "אטלס" לבין קבוצת ברי הקוקטיילים "אימפריאל" מעלה הילוך עם פתיחתה של הבר החדש, ברחבת הכניסה של מלון הבוטיק 65. המקום שוכן כגינת אפרטיבו ומציע חווית בילוי הוליסטית וים-תיכונית משעות אחר הצהריים ולא כדאי לפספס את המשקאות האלכוהוליים כמו ג'ין, וורמוט ושפריץ הזוכים לפרשנות עדכנית. זאת, כאשר בשעות הבוקר ימשיך לפעול במקום קפה 65 המוערך במתכונת הבראנץ' הידועה שלו.

בר פונטנה צילום בן יוסטר

האפרטיבו היא מסורת רבת שנים באיטליה- שילוב בין אוכל ומשקה במחירים שווים לכל כיס, שהפך למפגש חברתי ואופנתי של אחרי שעות העבודה שנועד לקרב בין קולגות עם משקה מרגיע ומעט נשנושים. בפונטנה מבקשים לייצר את הגרסה המקומית, בלתי פורמאלית וסקסית לנוהג זה. כך, תפריט המשקאות שנרקח נחלק לשלוש סקציות- משקאות מבוססי טוניק, שפריץ וקוקטיילים, המובאים בשלל גרסאות- מהנאמנות למקור ועד פיתוחים חדשניים. כמי שלא ידועה כשתיינית גדולה, הלכתי על משקה עדין, שפריץ אננס בעוד שבן זוגי העדיף קמפארי סודה. המקום מציע מנות נפלאות ולא כבדות וביניהן תמצאו: סלט ניסואז- טונה אורטיז, אספרגוס סיני, חצי ביצה קשה; קרפצ'יו דג ים בצ'ימיצ'ורי שזיפים; כריך קורנביף עם חרדל, פרמזן, רוקולה ועגבניות לחות; כרובית צלויה עם קרם ארטישוק ירושלמי ולימון כבוש; ברוסקטה דג ים כבוש עם חמאת שקדים, תפוז ופרמזן;  ברוסקטה ארטישוק ובייקון עם שמנת חמוצה, עגבניות לחות וצלפים.

רביולי צילום בן יוסטר

כריך הקורנביף היה מעולה מאחר והלחם היה טרי והקורנביף היה עדין. המלפפון החמוץ שהוגש לצדו הוא אחד הטובים! הכרובית הצלויה הייתה מיוחדת מאוד וגם אם אינכם חובבי כרובית ידועים, עדיין תוכלו למצוא בה עניין רב. הסלטים של המקום מדהימים, סלט האבטיח היה מרענן ומקורי וגם סלט הירקות שוק. הירקות טריים והתיבול גאוני ויצרי במיוחד, כמיטב המסורת של מלון 65. מנת קרעי תפוחי אדמה מטוגנים לא איכזבה ועד עכשיו אפשר לדמיין את הקראנצ'יות שלה. לקינוח הזמנו מילפיי שבור, קרם פאטיסייר שהיה מושלם. בקיצור, לבוא לפה עם בטן ריקה.

פונטנה צילום  יוסטר

העיצוב אירופאי ומעצבי המקום ביקשו לייצר מקום קליל, צבעוני, שמח ומזמין המשלב וייב תל-אביבי אורבני המתכתב עם האווירה של מלון הבוטיק האלגנטי שבו הוא שוכן. השראתם הגיעה מקבוצת העיצוב "ממפיס" שפעלה באיטליה בשנות ה-80' של המאה שעברה, וחתרה כנגד עיצוב מודרניסטי ונטול אופי ודגלה בעיצובים חדשניים, בוהקים ומעוטרים. משכך, משתרגים בפונטנה סגנונות של ארט-דקו, פופ-ארט ובאוהאוס, המתאפיינים בגיאומטריה פשוטה, צבעוניות עזה והומור, כפי שמתבטאים בשילוב של סגסוגת פליז עם גווני ירוק, כחול עמוק וורוד, עץ איפאה ומשטחי שיש.

ג'ין צילום בן יוסטר

תהיו בטוחים, שהמקום עומד בסטנדרט של רשת מלונות אטלס, כאשר שמים דגש על כל פרט ומעניקים חוויה נעימה במיוחד. טיפ אחד לשיפור: מומלץ שבר הקפה יעבוד בלילה כדי שאם מישהו ירצה להזמין אספרסו לפני שממשיך הביתה הוא יוכל. מעבר לזה, מומלץ בחום!

 פונטנה

שדרות רוטשילד 65, תל-אביב,

03-7677699

ימים א'-שבת מהשעה 17:00-00:00

** הכותבת הייתה אורחת של המקום




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה