לאכול, לשתות, לבלות - בר הפסאדה בתל-אביב

רחוב דיזינגוף התל-אביבי הפך בשנים האחרונות למעוז של ברים מצליחים שמציעים לצד תפריט אלכוהול עשיר, אוכל טוב ומגוון. יצאנו לבדוק את הפסאדה שמביא משב רוח מרענן לרחוב ההומה

17/02/2020
גלי דודזון סגל קבלו עדכונים מגלי דודזון סגל
  • RSS

רחוב דיזנגוף התל-אביבי ידע לא מעט עליות ומורדות בעשורים האחרונים. בראשית ימיו היה מעוז הבוהמה ונקודת המפגש של אומנים ואנשי תרבות, בהמשך התקבע כרחוב קניות ובתי קפה ואף היווה השראה לפועל "להיזדנגף" ובשנות ה-90 היה ה-מקום אליו הגיעה כל מי שחיפשה שמלת כלה. בשנים האחרונות נראה שהרחוב, שסובל מנמנום קל במשך היום, התקבע כאחד המעוזים הבולטים של חיי הלילה התל-אביבים, עם שפע ברים שכונתיים שמנצלים את המדרכות הרחבות והייחודיות לרחוב האייקוני של העיר. אחד מהם הוא בר "הפסאדה" שממוקם בדיזנזוף 196, כבר קרוב ל-4 שנים.

פסאדה צילום יונתן בן חיים

הפאסדה, כמו ברים עדכניים נוספים, מציע תפריט מוקפד ומגוון, מתוך הבנה שהבליינים של היום רוצים גם אוכל טוב שמוגש בסטייל לצד הדרינק וכבר לא מסתפקים בפלטת טוגנים. הרעיון שעומד בבסיס התפריט של הפאסדה הוא לספק מנות מוכרות ואהובות בגרסה מודרנית עדכנית.

הגענו לדגום את המקום בשעת ערב מאוחרת של אמצע השבוע והוא היה, כצפוי, מלא עד אפס מקום בבליינים צעירים בשנות ה-20 וה-30. עם זאת, השירות היה יעיל ומהיר והמנות הגיעו תוך דקות ספורות.

פתחנו בסלט ברוקולי וכרובית, שאמנם נקרא סלט קוסקוס, אבל כמי שמתכתב עם שם המקום (פסאדה=רושם מוטעה), הוא אינו מכיל קוסקוס כלל, רק קיבל את שמו על שום צורת הגירוד של הירקות. את הברוקולי והכרובית המגורדים לפתיתים משלימים חמוציות, תערובת פיצוחים, פטרוזיליה, שמן, לימון ושמנת חמוצה עם דבש ומיקרו בזיליקום. סלט מצוין, טרי, בריא ונדיב בגודלו.

פסאדה סלט קוסקוס כרובית וברוקלי 46 שח צילום ספיר קוסא

עוד אכלנו, כדי לאזן את המנה הבריאה, 'מושון בתיבה' שהוא נקניקיית צ'וריסוס גדולה עטופה בבצק עלים חמאה ומילוי תערובת חרדל דיז'ון (יש גם גרסה צמחונית עם פטריות), שווארמה בפיתה עם נגיעות סומק (ממנות הדגל המומלצות של המקום), קרפצ'ו סינטה בתיבול שמן זית ובלסמי מצומצם עם נבטי חמניה ופרמזן (שנעלם בתוך שניה), צלחת ברוסקטות שכוללת 4 ברוסקטות עם ממרחים שונים, ביניהם קרם חציל וקרם ארטישוק נהדרים, וחומוס עם תערובת פטריות פורטובלו ושמפניון בתיבול שמן כמהין עם טעם אינטנסיבי ופיתות פריכות. כל הצלחות נותרו ריקות.

פסאדה  צילום יונתן בן חיים

פסאדה  צילום יונתן בן חיים

פסאדה פיתה שווארמה בשר הודו טחינה בצל סגול פטרוזיליה עם לימון כבוש ואריסה בצד 39שח צילום יונתן בן חיים

לקינוח, איך לא, טעמנו בורליזו שהוא מעין גרסה עדכנית של קונדיטורית הבית לקרם ברולה בטעם נוגט עם קרמבל אגוזי לוז (אל תצפו לקרם ברולה, זה משהו אחר לגמרי, יותר בטקסטורה של גלידה, אבל בהחלט טעים בפני עצמו) ופבלובה רכה עם שברי נשיקות, קרם מסקרפונה וקולי מנגו ופסיפלורה.

פסאדה בורליזו בורלה נוגט עם קרמבל אגוזי לוז 38שח צילום ספיר קוסה

מפאת חוסר מקום נאלצנו לוותר על מנות מפתות דוגמת בטטה לוהטת עם סילאן וטחינה גולמית מעל או כריך קראוסון עם נתחי אווז, בצל סגול וביצה עלומה.

בגזרת האלכוהול תוכלו כמובן למצוא הכל, החל מבירות מהחבית, דרך קוקטיילים קלאסיים וכאלו שייחודיים למקום ועד מבחר נחמד של יינות אדומים, לבנים ומבעבעים.

פסאדה צילום יונתן בן חיים

מחירים: תפריט אוכל: 52-29 שקל | קינוחים: 38-35 שקל | קוקטיילים: 49-45 שקל | בימים א'-ה' בשעות 18:00-21:00 מוצע תפריט happy hour מוזל.

פסאדה, דיזינגוף 196 תל אביב – יפו, טלפון: 054-5784488.

שעות פתיחה: א' – ה' החל מ-18:00 ועד אחרון הלקוחות | שישי 19:00-13:00 והחל מ-21:00 עד אחרון הלקוחות | שבת – 18:00 עד אחרון הלקוחות/

*הכותבת הוזמנה לסקר את המקום

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך