2 מתכונים מומלצים ממסעדת "פארוק בשוק"

התפריט הים תיכוני ב"פארוק בשוק" מושתת על ירקות טריים והרבה דגים ומשתלב מצוין עם אווירת שוק הפשפשים. חילצנו בשבילכם 2 מתכונים מנצחים ופשוטים: לכרובית צלויה ולחריימה

30/06/2019
סיגל פאר קבלו עדכונים מסיגל פאר
  • RSS

הקסם היפואי עובד שעות נוספות ובמיוחד בקיץ כשהחיים מתרחשים בחוץ, כשהכל תוסס ומבעבע עוד יותר מהרגיל. לא שבעונות אחרות אנחנו מעונבים ומאופקים ולמרות החיבה של ישראלים רבים לחללים ממוזגים עד לרמת קיפאון, אין ספק שהבילוי קייצי בחוץ הוא הכי אנחנו. מסעדת "פארוק בשוק" שיחד עם פיצריית השף "מימי" והבר הלילי "לולה" חולשים על רבי נחמן בשוק הפשפשים מייצרים רצף צבעוני, שמח ומזמין לערבי הקיץ החמים הללו. התפריט הים תיכוני של השף יוסי צרפתי ("טורקיז", קיטצ'ן מרקט") שמוביל את פארוק בשנתיים האחרונות מושתת על ירקות טריים והרבה דגים ומשתלב מצוין עם אוירת השוק שבאה לידי ביטוי לא רק במנות אלא גם בריהוט האקלקטי, הלא פורמלי. יחד הם מייצרים אווירת רחוב כיפית עם דופק שעולה ככל שסמטאות השוק מתמלאות בעוד ועוד מבלים. אין תענוג גדול יותר מלסיים יום עבודה באווירה משוחררת ומשחררת של דרינק, להקה שעושה חשק לרקוד וארוחה טובה.

פארוק בשוק צילום אלבום תמונות

לאחרונה ולכבוד הקיץ חודש התפריט ומבין המנות החדשות טעמנו סביצ׳ה מוסר עם עשבי תיבול על רינג של אבטיח, שילוב שעבד פצצה, אין מתאים ממנו לארוחה קיצית. בהמשך נהננו גם מלברק שלם מפולט על הפלנצ'ה עם תפוח אדמה צלוי, מנה עסיסית ומתגמלת. גם מנות מסורתיות יותר כמו סלט קיסר וסינייה הפיקו גרגורי הנאה. בין המנות החדשות הנוספות תמצאו טורטליני פירות ים ופילה בורי על מצע פירה יוזו.

סביצ'ה צילום אלבום פרטי

ולחרוצים שמעדיפים להישאר ספונים במזגן ביתם ולעשות רושם על האורחים יש גם שני מתכונים באדיבות השף יוסי צרפתי:

כרובית צלויה

כרובית צלויה צילום יונתן בן חיים

מצרכים:

ראש כרובית אחד
שקדים לבנים פרוסים
בצל סגול רצועות
טחינה גולמית

לרוטב:

2 שיני שום
שמן זית
מיץ לימון
מלח אטלנטי

אופן הכנה.

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומפזרים על מגש עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומלח אטלנטי ומכניסים לתנור ל14 דקות ב250 מעלות
במקביל טוחנים במעבד מזון שמן זית לימון ושום לרוטב הומוגני וחלק
מזלפים על צלחת טחינה גולמית מסדרים מעל את הכרובית מזלפים מהרוטב מלח גס שקדים פרוסים ובצל סגול.

מתכון לדגים חריפים (חריימה)

דגים חריפים, חריימה צילום יונתן בן חיים

המתכון הוא למנה אחת, הכפילו והגדילו לפי כמות הסועדים

מצרכים:

פילה אחד של בורי שחותכים לשני חצאים (כלומר צד אחד של הדג)

4 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

1 יחידות כרישה-חותכים לטבעות

חצי לימון  חתוך  לפרוסות דקות

5 ענפי  כוסברה

1 יחידה פלפל ירוק חריף

רבע כוס שמן זית

8 עגבניות חתוכות לקוביות

תבלינים: צ'ילי גרוס,קימל וזרעי כוסברה(מרוסקים) ,מלח ופלפל-לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר מטגנים את השום עם הכרישה , הלימון ,הכוסברה והפלפל החריף

מוסיפים את העגבניות  ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי –בערך 15 דק' בישול

מטבלים במלח, פלפל, צ'ילי גרוס קימל וזרעי כוסברה

מוסיפים את הדגים לרוטב ל- 8/10 דקות

מגישים עם חלה של שבת ורבע לימון

"פארוק בשוק" – רבי נחמן 6 תל אביב – יפו. טלפון: 03-6515670

ראשון- שבת, שעות: 10:00- 01:00 בלילה, https://faruk-bashuk.co.il




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה