המסעדה שחייבים להכיר: רובע - בר יין

אם אתם משוטטים בדיזנגוף, אל תפספסו את רובע בר יין, שחולש על פינה נעימה שמאפשרת תצפית על העוברים ושבים. השף קובי בן לולו התקין תפריט עם מגוון מנות טעימות ומתאימות לעצירת מנוחה ברחוב הסואן

07/08/2019
סיגל פאר קבלו עדכונים מסיגל פאר
  • RSS

שנים שלא פסעתי סתם כך להנאתי בדיזנגוף. יותר מכל רחובות העיר זה הרחוב שמגדיר עבורי את הילדות, הנעורים ואפילו את הבגרות. ככה זה כשגדלים בת"א. כילדה קטנה, "הזדנגפנו" (כן, ככה קראו לזה אז) בכל הזדמנות ובמיוחד בשבת בבוקר עם ההורים, כשמקרן קיימת (זה שהפך להיות שדרות בן גוריון) ועד הכיכר הרחוב הפך למדרחוב, טיול שכלל עצירה הכרחית בגלידה ויטמן וחלף על פני רוול וכסית.

את הסרטים הראשונים, "נורית" למשל, ראיתי בקולנוע ארמון, בפינת ארלוזורוב, איפה ששוכן היום בית פרג', שגם הוא נטוע שם כבר כמה עשרות שנים טובות. כשגדלנו קצת העדפנו את הגלידה האמריקאית הצמודה לפסאג' הוד והבנים שבחבורה התלהבו מווימפי, ההמבורגר הראשון המקומי, שהגיע מחוץ לארץ ונחשב לביס מאמריקה, יחד עם הליווי'ס פתק אדום (בהקפדה על הפתק האדום!), שקנינו בחנויות של הימאים שהיו בערך מול החנות של דורין פרנקפורט היום.

מסעדת בר יין צילום רונית הבר

זה מה שיכולנו אז לקנות כשלמעשה פינטזנו על הנעלים היקרות של גלזר'ס. ראיתי את הרחוב בימיו המפוארים, ראיתי אותו כשהחל להינטש וראיתי אותו גם מתאושש ומשנה צורה - כשנפתח הסנטר, הקניון הראשון בארץ, לפני כ-40! שנים, הוא הפך מיד לנקודת ציון הכרחית במסעות השופינג ברחוב אבל בגדול, הדינמיקה העירונית גבתה מחיר, הרחוב החל להיזנח ולפתע דווקא החלקים הצפוניים שלו נולדו מחדש כיוקרתיים ומעניינים יותר. ובכל זאת, בשם הנוסטלגיה, אציין שלכל אורכו משובצים כמה בוטיקים וחנויות ותיקות שלא שינו את מקומם מאז שנות ה-80.

בר יין ארטישוק צילום רונית הבר

לא בטוח שהוא חזר אי פעם למעמדו המיתולוגי אבל שימח אותי לגלות השבוע שהוא עדיין חי, תוסס ומזמין, וכמיטב המסורת הישראלית העכשווית, מפוצץ באינספור מקומות אוכל ובילוי. אחד מהם הוא רובע בר יין שחולש על פינה נעימה שמאפשרת תצפית על העוברים ושבים.

השף קובי בן לולו התקין תפריט קיץ ועל אף שיש בו כמה מנות חורפיות, הן טעימות ומתאימות לעצירת מנוחה ברחוב הסואן. בזמן שהוגש לשולחן רוזה של יקב קפסוטו התלבטנו בין פולנטה פטריות לריזוטו אפונה, שתי מנות מנחמות ואהובות במיוחד ובהתחשב במזג האוויר ההביל בחרנו רק באחת מהן. הריזוטו אפונה ריפד יפה את החיך והחליק יפה עם הרוזה הקריר. טעמנו עוד כמה מנות חדשות מהתפריט כמו סביצ'ה מוסר ים שהיה מרענן וקליל, קרפצ'יו ארטישוק עם הרבה פרמזן וברוסקטות קממבר, גם הן עם ארטישוק. נראה שמישהו פה אוהב במיוחד ארטישוק. וזה בסדר, כי גם אנחנו.

בר יין ברוסקטה צילום רונית הבר

לא יודעת מה אתכם אבל ערבי הקיץ החמים האלו די מורידים לי את התיאבון וזה דווקא מקום מושלם לעצירה מתודית בקצב החיים המסחרר, ערב  נונשלאנטי, של דרינק קטן וכמה נשנושים טעימים משתלמים במיוחד בהאפי אוור (שנותן הנחה של 50% על האלכוהול ו -20% על התפריט), שיטוט קטן ברחוב וחזרה למזגן, למקלחת ולעוד פרק בסדרה האהובה עלינו.

"רובע – בר יין" – דיזינגוף 192 תל אביב – יפו. טלפון: 03-9136732

א' – ה' 17:00-1:00 – שישי-שבת 09:00-1:00




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה