9 הטעויות בעיצוב המטבח – והדרך להמנע מהן

מטבח מתכננים פעם או פעמיים בחיים אבל משתמשים בו כל יום, ולכן כדאי מאוד לעשות את הבחירות הנכונות. ריצוף מתאים, מיקום הכירים, עיצוב הכיור ועוד מלא טיפים חכמים

06/06/2017
שני רז קבלו עדכונים משני
  • בדואר
  • RSS

תארו לכם שאחרי עשרות אלפי שקלים ושיפוץ מתיש השקעתם במטבח חלומותיכם, אתם באים לפתוח מגירה ואוי – היא נתקעת בארון הפתוח שממולה! הבית מתמלא בריחות לא נעימים לאחר כל בישול, או שגופי התאורה המעוצבים שבחרתם יפהפיים אמנם, אך פשוט אינם מאירים מספיק. כדי להמנע מטעויות עיצוב ותכנון ש’תתבשלו’ בהן עוד שנים ארוכות לאחר שנעשו, קבלו את המדריך לטעויות הנפוצות ביותר בעיצוב ובתכנון המטבח והדרכים להמנע מהן. לגזור ולשמור – רצוי במגנט על המקרר.

ריצוף אבן באיזור העבודה: פרקט איננו מתאים לעבודה במטבח (עיצוב: מטבחי זיו)

1. אין מספיק שקעים:

כן הם ‘מפריעים בעין’, לא יפים, והורסים את אחידות הקרמיקה אבל אין דבר שמכביד על יעילות העבודה במטבח יותר ממחסור או תכנון לא נכון של שקעים. כלל האצבע הוא שקע כפול לכל מטר של משטח עבודה ושקע יעודי שמתאים לכיריים חשמליות שצורכות הרבה חשמל. חשוב מאוד שלא כל השקעים ישבו על אותו קו חשמל דבר שיכול ליצור עומס כך שאי אפשר להפעיל שני מכשירים יחד מבלי שהחשמל יקפוץ. כמו כן, חשוב להקפיד על מכסה מגן לשקעים בקרבת הגז והכיור.

2. אין מספיק משטחי עבודה:

סודה סטרים, מכונת קפה, טוסטר, צנימר, אופה לחם, מעבד מזון, קומקום, מתקן סכינים, או קערת פירות הם רק כמה מ’אורחי הקבע’ שיושבים על משטחי העבודה ותופסים מקום. בנוסף אליהם משטחי העבודה הם המקום לקצוץ לחתוך ולטפל באוכל, מה שהופך אותם לפיסות נדלן חשובות מאין כמותן. במצב אידאלי המטבח צריך להכיל 3 עמדות נוחות עם משטח פנוי לעבודה (להכנת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח). במידה ואין מספיק שטח לכו על 2 עמדות עבודה ואי או דלפק אותם אפשר להסב למשטח עבודה כשמבשלים בכמויות גדולות.

3. ריצוף בהיר:

בוודאי שחשוב שמטבח יהיה יפה, אך למעשה יופי הוא רק ערך משני בעיצוב ובתכנון המטבח – הערך הראשון הוא פרקטיות. בייחוד כאשר זה מגיע לרצפה. ריצוף לבן יפה ואלגנטי אמנם אך לא מאוד פרקטי מאחר וכל לכלוך נראה עליו. תחשבו טוב טוב אם אתם רוצים להעביר סמרטוט לניקוי הרצפה לאחר כל בישול. גם פרקט יכול להיות בעייתי מאחר וחום ולחות פוגמים בהדבקה. חשוב ללכת על ריצוף פרקטי: בטקסטורה מגורענת או דמוי שיש שלכלוך איננו בולט בו לעיין.

תאורה טבעית, תקרה ונתלית: 3 מקורות אור למטבח מושלם (עיצוב: מטבחי זיו)

4. תאורה לא נכונה:

אין דבר מעיק יותר מאשר לבשל או לארח במטבח חשוך או שאינו מואר כהלכה. תאורה היא אחד המפתחות החשובים לעיצוב כל חלל, ובייחוד חלל דינמי ופונקציונאלי כמו המטבח. הצעתנו היא לשלב במטבח 3 מקורות אור: טבעי – חלון , עליון – אור תקרתי המאיר את המטבח בכללי, ואור יעודי לפינות אסטרטגיות – אור נתלה מעל דלפק או אי, תאורה מעל משטח העבודה המרכזי ואפשר גם להוסיף ספוטים שמאירים נקודות בולטות בעיצוב. הקפידו לבחור גופי תאורה שאינם מתחממים, קלים לניקוי, ואינם זקוקים לתחלופת נורות רבה – נורות לד הן המומלצות ביותר לתאורת מטבח.

על ריצוף אפרפר עם טקסטורה הלכלוך נראה פחות (עיצוב: מטבחי זיו)

5. עושים את זה לבד:

יש איזורים בבית שניתן לתכנן לבד, אבל תכנון המטבח הוא עסק למקצוענים בלבד. על מנת שלא לעשות טעויות שתצטערו עליהן זמן רב אחר כך חשוב שלא לעבור את תהליך עיצוב המטבח לבדכם ולהעזר במעצב פנים או אדריכל המתמחה בעיצוב מטבחים.

6. בחירה במדפים פתוחים:

מדפים פתוחים זה דבר משגע המאפשר להציג לראווה כלים יפים, בקבוקים וקערות מיוחדות, ובכל זאת איננו מומלץ בעיצוב מטבחים. כלים שיושבים על מדפים פתוחים חשופים יותר לאבק, ולאדי השומן שמתפזרים במטבח בעת בישול ויצטרכו ניקוי תדיר. עדיף לשלב ויטרינות זכוכית בארונות המטבח ובהן תוכלו להציג את הכלים היפים ללא חשש שיתפסו לכלוך מיותר.

7. אין מקום לפח הזבל:

רובנו מעדיפים שלא לחשוב עליו, אך לצד הפנטזיות של עיצוב המטבח המושלם אחת השאלות החשובות שכדאי להתמודד איתן היא היכן למקם את פח האשפה. יש אפשרות לייצר פח אשפה במגירה מוטמעת – דבר שדורש תכנון מראש, ויש אפשרות להשאירו מחוץ לארונות אך לייצר לו פינה נסתרת בתכנון. חשוב שלא למקמו רחוק מהכיור, ולחשוב גם על מיקום לפחי מיחזור אריזות, עיתונים או זכוכית כך שגם בשימוש יומיומי המטבח ישמור על מראה מסודר.

8. אין מספיק מקומות אחסון:

בעת תכנון או שיפוץ מטבח עליכם לעבור עם אדריכל או מעצב פנים על כל ארונות המטבח הקיימים שלכם, לראות מה יש בהם, ולוודא שלכל תוכנן מקום בעיצוב המטבח החדש. בעבר נהוג היה לאחסן את כלי האירוח במזנון בסלון או בפינת האוכל, אך עיצוב עכשוי ומינימליסטי לעיתים מבטל את המזנון וכך עלינו לחשוב על פתרונות יצירתיים אחרים כמו ארונות אחסון נסתרים בקיר שמסביב למטבח ולפינת האוכל למשל. שימו לב לדפוסי הקניות שלכם: האם אתם עושים קניות בכל פעם לשבוע הקרוב בלבד, או קונים סטוק כשיש מבצע? אם אתם מאנשי הסטוקים דאגו לשטח מזווה כפול (ארון 2 דלתות), ודאגו למקומות אחסון מספקים גם בחדרי השירותים והאמבטיה.

9. מסגרת כיור בולטת מעל השיש:

שפצור קטן אך חשוב מאין כמותו הוא לוודא שהכיור איננו בולט החוצה ממשטח העבודה. זוהי מסגרת שתאסוף עם הזמן לכלוך ותהפוך להיות אתגר ממשי לניקוי. חשוב לוודא שהכיור מולבש בקו אחד עם גובה השיש.

טעות חמורה: כיור שבולט החוצה ממסגרת השיש יאסוף לכלוך ויקשה על הניקוי (צילום: Shutterstock)




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה