8 טריקים עם גבינה

איך מכינים אומלט בלי טיגון, איך מכינים טוסט בלי טוסטר, איך מגרדים גבינה בלי שתכאב לכם היד, איך שומרים על טריות הגבינות ועוד טריקים מעולים, לשבועות ולכל השנה

בחורה עם מחשב נייד

[youtube YW6JVBWJ97I nolink]

1. פרוסות גבינה איכותית הן בהחלט דבר מעורר תיאבון, אבל לא לכולם יש פורס גבינות יקר. אז קחו חוט דנטלי ומשכו אותו חזק בפינת הגבינה, הקיפו את הגבינה בחוט ובמשיכה אחת מהירה חתכו חתיכה טובה לאכילה ויפה למראה.

cheese_hacks1 .

2. בא לכם לנשנש באמצע היום או שאתם רעבים באישון לילה ואין לכם פתרון מהיר וקל?

נסו מקרוני וגבינה אינסטנט בספל.

רשמו לפניכם:

חצי כוס מים

חצי כוס גבינה מגוררת,

שליש כוס איטריות קטנות

רבע כוס חלב.

הוסיפו את המים והאטריות לספל והכניסו למיקרוגל בחום גבוה למשך 2 דקות. ברגע שזה מוכן, ערבבו היטב והחזיקו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות.

אחר כך הוסיפו את החלב והגבינה. ערבבו עד שמקבל מרקם קרמי והנה, זה מוכן לאכילה.

cheese_hacks2

.

3. גירוד גבינה יכול לגרום לכאבים קשים ביד ולפעמים הגבינה נתקעת ומטלה פשוטה הופכת לסיוט. בפעם הבאה, רססו קצת תרסיס שמן על מגרדת הגבינה מספיקה שכבה דקה וגירור הגבינה יהיה מהיר ויעיל מתמיד. תקצצו את הזמו בחצי והמפרקים שלכם יגידו תודה בהמשך.

cheese_hacks3

.

4.  מתחשק לכם לאכול אומלט בלי הרבה התעסקויות ובעיקר בלי לטגן?

אתם לא לבד.

מלאו סיר במים והרתיחו אותם

שברו 2 ביצים לתוך שקית מקפיא שניתן לאטום

הוסיפו תבלינים ואת המרכיבים המועדפים עליכם כמו פטריות, עגבניות וכמובן גבינה.

הוציאו את האוויר מהשקית ואטמו אותה.

ערבבו את כל המרכיבים בשקית וקפלו לצורה הרצויה.

הכניסו את השקית האטומה לסיר המים הרותחים לעשר דקות (כדאי להשגיח על הסיר תוך כדי בישול).

הוציאו את השקית מהמים וחלצו ממנה בזהירות את האומלט.

הוסיפו תוספות למעלה לפי הצורך ותוך פחות מ-20 דקות יש לכם אומלט מרשימה ממש כמו של שף.

8 טריקים עם גבינה. צילום מתוך יוטיוב

 .

5. יש מיליון דרכים להכין נרות אבל זה פרויקט כיפי לילדים ו/או למבוגרים משועממים. אחרי שמוציאים את הגבינה מהאריזה אין סיבה לשמור את ציפוי השעווה. הסירו אותו בזהירות מגוש הגבינה ואת הגבינה עטפו בנייר שעווה או שקית אטומה. קחו את הציפוי שהסרתם וגלגלו אותו כמה פעמים כדי לייצר בסיס. הכניסו חתיכת נייר מגולגל במרכז וגלגלו. המשיכו לקפל, לגלגל ולעצב עד שיתקבל האורך הרצוי. עכשיו הדליקו את הנר. הוא לא יחזיק הרבה זמן, אבל זה הולך נהדר עם עוגת גבינה.

cheese_hacks5

6. נשארו שאריות מקרוני וגבינה מארוחת הצהריים? נהדר, הכניסו למקרר כי אם תהיו רעבים בהמשך מצפה לכם נשנוש מצוין. הניחו את השאריות על צלחת, טבלו בקמח, בביצה טרופה ולבסוף בשכבת פירורי לחם. חממו שמן טיגון וזרקו את התערובת למחבת. טגנו בערך דקה בכל צד הוציאו מהמחבת, חתכו ואכלו את הפינוק המטוגן.

cheese_hacks6.

7. איך תשמרו על טריות הגבינה למשך זמן ארוך יותר? אם אתם רוצים שהגבינה תשרוד לאורך זמן ותשמר את טעמה המצוין, קחו נייר שעווה שיעזור לכם לשחזר את שכבת השעווה מונעת העובש המקורית. עטפו את גוש הגבינה שנשאר כמו מתנה קטנה. קפלו היטב ואטמו בעזרת חתיכת סלוטייפ. אנחנו ממליצים בחום לכתוב למעלה את התאריך

כדי לדעת מיד אם הגבינה עוד אכילה. לבסוף, הכניסו לשקית נאטמת והכניסו במקרר לשימור. שיטה זו תשמור על טריות רוב סוגי הגבינה לפרק זמן ארוך יותר ותשמר את המרקם.

מה עם גבינה רכה כמו ריקוטה או קוטג'? באופן מפתיע, היפוך פשוט של הקופסה יגרום לאיטום משני במיכל, שיכול כמעט להכפיל את משך הזמן שניתן לשמור את הגבינה במקרר.

cheese_hacks7.

8. אם אתם רוצים להכין ארוחה טובה לאורחים, אבל אין לכם הרבה זמן וסבלנות – מה דעתכם על טוסט איטלקי שלא דורש טוסטר?

מרחו פרוסות לחם בחמאה, כרגיל.

מרחו מעט פסטו על אחת הפרוסות. זה חשוב.

הוסיפו פרוסות עגבניות ומוצרלה.

שמנו מחבת והניחו בה את פרוסות הלחם, הגבינה והעגבניות.

לבסוף, הניחו את הפרוסה עם הפסטו.

טגנו למשך דקה מכל צד, חשוב להשגיח תוך כדי טיגון.

הניחו על צלחת והנה לכם, טוסט תוצרת בית.

הגישו אותו עם מרק עגבניות והנה לכם נשנוש טעים לאורחים הרעבים.

cheese_hacks8