7 סוגי תה מושלמים לחורף

הסינים שותים אותו ירוק, הרוסים מעדיפים שחור, האמריקאים אוהבים אותו קר והווייטנאמים שותים אותו מיד אחרי הקפה. ואנחנו? כרגיל, משתדלים ליהנות מכל העולמות, בלי תמיד להבין למה. עושים סדר בממלכת התה

26/12/2016
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • בדואר
  • RSS

איתכם בכל מקום, בייחוד בחורף. אבל מה ההבדל בין הסוגים השונים? (צילום: שאטרסטוק)

הוא איתכם בכל מקום. כשחוזרים הביתה מהכפור, אחרי האוכל או לפני, כשקר, לפני השינה או על הבוקר. הוא דרך החימום היעילה והזמינה ביותר בחורף, ועדיין – כמה באמת אתם מכירים אותו?

קיים מגוון אדיר של סוגי תה וחליטות שמעמיד בפנינו אופציות רבות. כדי להפוך את החורף הזה לחם במיוחד, אספנו עבורכם את סוגי התה והחליטות הנפוצים – מהמוכרים ביותר ועד לכאלו שאולי לא שמעתם עליהם מעולם. במה מצטיין כל סוג ומה משווה לו את המאפיינים הייחודיים שלו? מוכנים? יוצאים לדרך.

לפני הכל – איך מפיקים תה?

ישנם סוגים רבים של תה, ואולם תהליך ההכנה כולל מכנה משותף לכולם. תחילתו בקטיף, שמבוצע לרוב בצורה ידנית, לאחר מכן מפוזרים העלים על גבי מגשי במבוק ומיובשים תחת קרני השמש למשך מספר שעות. לאחר הייבוש, כל סוג זוכה לטיפול מעט שונה – חלקם באמצעות קלייה לצורך ייבוש נוסף, ואחרים באמצעות גלילה, שמיועדת לקרוע את מעטפת העלה כדי להוציא החוצה את טעמיו.

נשים קוטפות תה בשדות התה שבדארג'ילינג, הודו (צילום: שאטרסטוק)

1. תה ירוק – מהשדה אל הווק

התה הירוק, הוא מבין סוגי התה הנפוצים ביותר. הוא מופק משני העלים הצעירים ביותר בשיח וכן מהניצן. תהליך ההפקה שלו כולל את חימום העלים הצעירים והניצן מיד לאחר הקטיף על מנת לעצור את תהליך החמצון. השיטה הנפוצה לבצע פעולה זו היא השיטה הסינית: חימום עלי התה בווק גדול על אש חמה ביותר. תה זה נחקר רבות ומכיל נוגדני חמצון מסוג EGCG.

תה ירוק. מכיל נוגדני חמצון מסוג EGCG (צילום: שאטרסטוק)

2. תה שחור – מחמם היטב בחורף

עלי התה השחור עוברים תהליך של תסיסה וייבוש מחדש – זהו אחד הגורמים לצבעם הכהה. התה השחור קיים במספר וריאציות. ניתן למצוא תה שחור בצורה קלאסית או בתוספת טעמים ותבלינים כגון ארל גרי – תה שחור עם תמצית ברגמוט, הקרוי על שם הדוכס ארל גרי, או לדוגמא הצ’אי מסאלה, המבוסס על תה שחור בתוספת תבלינים הודיים הידועים ברפואה ההודית כמחממים.

תה שחור. עובר תהליך של תסיסה וייבוש מחדש (צילום: שאטרסטוק)

3. תה לבן – למה אתן צריכות להכיר אותו?

שמו של התה הלבן ניתן לו הודות לתהליך ההפקה הייחודי שלו, שבו עושים שימוש בניצן בלבד ולא בעלים, כמו ביתר סוגי התה. כתוצאה מכך, התה כולל גם את השערות הלבנות של ניצן הצמח. לצורך מטרה זו, נקטפים ניצני התה עוד בטרם פתיחתם ומיובשים תחת קרני השמש. תהליך ההפקה של התה הלבן הינו העדין ביותר, ולא בכדי התה הלבן היה ונשאר היקר מכולם, ובסין הקיסרית היו הנתינים משלמים עמו את המס.

4. חליטת תה – מתיקות טבעית

ההבדל הגדול בין תה לחליטה הוא העובדה שחליטות אינן מכילות קפאין. ​בעוד התה, על שלל סוגיו, מופק מצמח התה (קמליה סיננסיס), חליטות צמחים ופירות מורכבות משילובים שונים של צמחים ופירות טבעיים ומכילות: עלי כותרת, גבעולים, שורשים, פירות, עשבי תיבול וניצנים. תערובות החליטות אינן מכילות קפאין או תוספות סוכר ומתיקותן נובעת מהסוכר הטבעי המצוי בפירות.

חליטת פירות – אין סוף לאפשרויות (צילום: שאטרסטוק)

5. תה אדום – זכרונות מאפריקה

התה האדום האפריקאי מופק משיחה הרויבוש, שהמקור לשמו הוא “שיח אדום” באנגלית משובשת. התה התגלה במאה ה-17 בדרום אפריקה, שם השבטים המקומיים השתמשו בו כדי להפיק משקה נהדר. שמו ניתן לו בעקבות תהליך הייבוש הייחודי, שבו מקבלים עליו גוון חום אדמדם. לחליטת הרויבוש טעם נהדר ומתקתק וצבע אדום חזק.

עלי תה מיד לאחר הקטיף (צילום: שאטרסטוק)

6. תה אולונג – הדרקון השחור

משמעות השם אולונג בסינית היא דרקון שחור. מדובר בתה סיני מסורתי, בעל תהליך הפקה ארוך יותר מזה של התה הירוק, ולמעשה זהה כמעט לחלוטין לתהליך הפקת תה שחור, למעט שלב תסיסה קצר יותר, שמקנה לו טעם מעודן יותר מזה של התה השחור.

7. מאצ’ה – אבקה ירוקה שעושה לנו טוב

להבדיל מעלים שנחלטים בכוס ונותרים בה (או מוצאים אחר כבוד), מאצ’ה היא סיפור שלם יותר. זוהי אבקת תה שמופקת מעלי תה מובחרים הטחונים במלואם באבני ריחיים בטמפרטורה מבוקרת כדי לשמר את איכותם. אם התה הירוק נחשב לחלופה פורצת הדרך, המאצ’ה – נכון לעכשיו, היא נסיכת המשקאות, ונחשבת ביפן לסוג התה היוקרתי ביותר. בעלי התה הטחונים יש כמות גבוהה יותר של נוגדני חמצון EGCG שמקפלים בתוכם הבטחות רבות. כפית אבקת מאצ’ה עם שליש כוס מים חמים ואתם בעניינים.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה