7 טיפים מנצחים לסידור וארגון המטבח בחג

לכל סיר יש מכסה, אבל אלו של קופסאות הפלסטיק שאנחנו אוגרים כדי לארוז מזון הולכות לעיתים לאיבוד. רכזו את כלל הקופסאות והצנצנות על השיש ובדקו שלכל אחת מהן יש מכסה תואם ושלם. את הקופסאות נטולות המכסה אתם יכולים להשליך

06/04/2017
בית ועיצוב קבלו עדכונים מבית
  • בדואר
  • RSS

מאת שרית גושן

פסח כבר כאן והבלאגן במטבח עדין חוגג? אתם לא לבד. קודם כל להירגע. לנשום. הכל בסדר. אם אתם מרגישים שהכל "גדול עליכם" מומלץ פשוט להתנהל מסודר. הכל יהיה מוכן, מאורגן ומסודר בזמן. לחץ לא יועיל אבל העצות הנפלאות האלו כן. אז הרשו לנו לסייע לכם בכמה טיפים מקצועיים שיהפכו את מטלות הניקיון והסדר למשהו שאפשר להתמודד איתו בלי לצאת מן הכלים.

1. לכל סיר יש מכסה, אבל אלו של קופסאות הפלסטיק שאנחנו אוגרים כדי לארוז מזון הולכות לעיתים לאיבוד. רכזו את כלל הקופסאות והצנצנות על השיש ובדקו שלכל אחת מהן יש מכסה תואם ושלם. את הקופסאות נטולות המכסה אתם יכולים להשליך, או להשתמש בהן ככלי ארגון פנימיים למשימות הבאות.

טיפ: מספרו בטוש לא מחיק את הקופסא והמכסה שלה באותו מספר. כל הקופסאות והמכסים באותו גודל יקבלו את אותו המספר.

2. גם אם אתם לא מקפידים על הוצאת החמץ מהבית או אחסונו לעד אחרי החג, נצלו את ההזדמנות לנקות את כל המקומות בהם אתם מאחסנים מזון בשוטף: המקרר והמקפיא, ארונות ומזווה. טפלו בכל מדף ומגירה באופן נפרד, ובצעו את הפעולות הבאות: מיון (תאריך תוקף/ חמץ), ניקוי החלל והחזרת המזון.

כדי להקל עליכם בהמשך השנה ועל מנת שתצליחו לשמור על הסדר גם אחרי החגים, ארגנו את הדברים כך שהגישה אליהם תהיה נוחה לשימוש והסידור שלהם לפי נושאים: קפה, תבלינים, אפיה וכדומה. פתרונות אחסון חכמים למטבח כגון מחלק מגירות וקופסאות תבלינים, ייקלו עליכם בשמירה על הסדר ובשימוש היומיומי.

מטבח

3. גם אם לא קיבלתם השנה תלושי חג המאפשרים קניית כלי מטבח חדשים, אולי הגיעה העת להיפרד מהסירים והמחבתות המשופשפים. עברו על ארונות כלי הבישול, כולל תבניות למיניהן, ומיינו לפי מה שלא עשיתם בו שימוש (תבנית עוגת ספוג בצורת ספר פתוח), כלים בלויים, כלים שאפשר לתקן וכלי בישול תקינים. בדקו עלויות של תיקון או קניית כלים חדשים, אחרי שניקיתם את מקומות הכלים השונים, החזירו אותם למקום בצורה מאורגנת ונוחה לשימוש. טיפ: עדיף שהסירים הכבדים יהיו במדפים התחתונים, בהם נאחסן גם את הפריטים הפחות שימושיים.

 4. מארחים בחג? אנחנו ממליצים לכם לשקול את האפשרות לשכור סט כלים או לרכוש כלים חד פעמיים מעוצבים, מה שיאפשר לכם רק לפנות אותם בסוף הארוחה אך לא תצטרכו להתמודד גם עם שטיפתם. התשלום על ההשכרה הוא הוצאה משתלמת בכל הנוגע לחיסכון במים וחשמל על הכלים ויאפשר לכם לבלות יותר זמן בחיק המשפחה או מוקדם יותר במיטה. אם אתם מתכננים להגיש בכלים שלכם, אל תשכחו לוודא שהם שלמים וללא כתמים מסעודת החג הקודמת.

 5. בניגוד לסדר מוצלח שאחריו רק צריך לשמור, כדי לשמור על מטבח נקי יש צורך לנקות אותו באופן קבוע. בדקו כמה כוח נשאר לכם לניקיון יסודי ונצלו את ההזדמנות לצחצח ולהבריק גם את התנור, מעל הארונות, משטחי העבודה והאכילה, דלתות, מתחת למקרר וכמובן: הפאנלים. כדי לשמור גם על עור הידיים שלכם בין כל הכימיקלים, הקפידו לעבוד עם כפפות.

מטבח

 6. סבון הכלים ובקבוק הסויה בטיפות האחרונות? נשארתם בלי שקיות זבל? גיליתם שצריך להחליף מנורה בתנור? נצלו את המעבר על כלל המטבח לרשום לעצמכם הערות להמשך, כך שגם אם לא תספיקו לטפל בזה באותו היום, לא תשכחו לעשות זאת בהמשך.

 7. בבתים רבים חלל המטבח מתפקד כלב הבית בדומה לסלון וכמוהו מועד לפורענות: חשבונות ושאר דברי דואר על המקרר, ילקוטי בית ספר שמושלכים על הכיסא, עיתונים ודואר שלא מצא את מקומו על המקרר בערימה על שולחן האוכל ושאר ירקות. אתם יכולים להפיק תועלת גדולה יותר מסדר הפסח שלכם ולהחליט שמעכשיו יש דברים שמקומם אינם עוד שם.

 התוצאה הכי טובה של סדר טוב היא היכולת לשמור עליו לאחר מכן, ומי שעושה את זה פעם אחת כמו שצריך לא נדרש להתחיל כל פעם מאפס. גשו אל המלאכה ברוגע, הימנעו מהוצאת כל הדברים מהארונות או המקרר בהתלהבות, והקפידו לטפל כל פעם בחללים קטנים: מגירה, מדף, ארון קטן.

אחרי שסיימתם לנקות ולפני שאתם מחזירים את הדברים למקום, חשבו על רמות השימוש (יום-יומי, פעם בחודש); קטגוריות (כלי אפיה, תבלינים), מי משתמש (ומה הגובה שלו), ואיזה חלל הכי נכון לכל דבר. על מנת שהסדר יישמר גם על ידי יתר בני הבית, מומלץ לשתף אותם - אם לא בעשיית הסדר כשלעצמה - אז לפחות במחשבה שעומדת מאחורי הסדר החדש.

 ** הכותבת היא שרית גושן, מנכ"ל "סידורים", סידור חכם של המטבח וחדרי הבית

צילום: שאטרסטוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה