6 כריכים בריאים וטעימים לבית הספר

הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה ממליצה: 6 רעיונות לסנדוויצ'ים בריאים, מגוונים, משביעים, מזינים ובעיקר טעימים, שתרצו לשלוח עם המתוקים שלכם לבית הספר בשנת הלימודים הקרובה

כריכים כריך. צילום: כפיר וקנין, יח"צ

המתכונים הם מאת ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc  ויועצת למחלבת גד.

1. כריך בולגרית למריחה

כריכים כריך. צילום: כפיר וקנין, יח"צ

החומרים:

2 פרוסות לחם מלא.

כ-100 גרם גבינת בולגרית למריחה.

רצועות גמבה כבושה.

גזר מגורד.

מעט עלים ירוקים.

אופן ההכנה:

מורחים את הגבינה על פרוסות הלחם. מפזרים ירקות וסוגרים את הכריך.

2. כריך לאבנה זיתים ועגבניות מיובשות

זיתים ועגבניות מיובשות לא יאבדו דבר גם לאחר שעות בתיק, הלבנה גם היא לא רגישה במיוחד והשילוב נהדר לכולם. העגבניות המיובשות תורמות את הפיגמנט האדום – הליקופן שחשוב לבריאות של כולנו.

בכריך זה מומלץ לפרוס פרוסות עבות יחסית כדי שהלבנה לא תרכך יתר על המידה את הלחם.

החומרים:

שתי פרוסות לחם שחור כפרי.

לאבנה טבעית 5%.

עגבניות מיובשות קצוצות.

זיתים שחורים וירוקים מגולענים.

אופן ההכנה:

מורחים את הלבאנה על הפרוסות. מוסיפים ירקות וזיתים וסוגרים את הכריך.

3. כריך חציל ופלפל קלויים עם גבינה צפתית ללא מלח

 כריכים כריך. צילום: כפיר וקנין, יח"צ

 גבינה צפתית ללא מלח הינה גבינה נפלאה בטעם צפתי ומתאימה למי שצריך להגביל את המלח בתפריט.

נשמע מפחיד לקלות ירקות בשביל סנדוויצ'ים אבל אפילו בבית ניתן לקלות ירקות בתנור, אחת לכמה ימים ולשמור בתחמיץ בלסמי במקרר. ניתן להכין חציל, פלפלים או קישוא קלוי בתנור. תוספת נפלאה לצמחונים.

החומרים:

ג'בטה מקמח מלא מרוחה בפסטו.

2 פרוסות גבינה צפתית 5% בלי מלח.

שתי פרוסות חציל קלוי.

רצועות פלפל קלוי.

אופן ההכנה:

פורסים את הג'בטה. מניחים מעל את הירקות הקלויים שהכנתם וסוגרים.

4. כריך חביתה ובולגרית

 כריכים כריך. צילום: כפיר וקנין, יח"צ

כריך עשיר ומלא  בחלבון ובסידן. מספק לילד שילוב מצוין של חלבון ופחמימה לתדלוק בבית הספר

החומרים:

2 פרוסות לחם דגנים

1 ביצה

1 פרוסה בולגרית מלח ים מעודנת של "גד"

ריסוס של שמן על המחבת

מלפפון חתוך לפורסות דקות

עשבי תיבול שילדים אוהבים

אופן ההכנה:

טורפים את הביצה ומערבבים לתוכה את פרוסת הבולגרית מפוררת.

במחבת עם ריסוס השמן מטגנים את החביתה משני הצדדים ומניחים על פרוסות הלחם. מוסיפים ירקות, מחכים שיתקרר ורק אז סוגרים ועוטפים.

5. כריך "ראפ" עם שמנת ניו יורק לייט

כריכים כריך. צילום: כפיר וקנין, יח"צ

החומרים:

1 טורטייה, או פשוט פיתה דקה שאפשר לגלגל ( רצוי מקמח מלא).

2 כפות גדושות שמנת ניו יורק 5% לייט טבעי.

ביצה קשה חתוכה ל-4 (אפשר להכין ערב לפני).

כ- 8 זיתים ללא חרצנים.

מעט שמן זית מעט זעתר אפשר להוסיף ירקות שאוהבים.

אופן ההכנה:

מורחים על גבי הטורטייה או הפיתה גבינת שמנת.

מניחים במרכז לאורך הטורטייה את הביצה החתוכה, מפזרים מעל זיתים, זעתר ומעט שמן זית. מגלגלים ועוטפים היטב בניילון נצמד.

6. לחם דגנים עם גבינת ניו יורק לייט 5%

גם לילדים מתאים מאוד לאכול גבינות 5%. גבינה עתירת שומן לא מוסיפה לבריאות שלהם.

עם מעט ירקות טריים ורעננות שהכריך יכול לשמור עליה עד שעה עשר, נקבל ארוחת בוקר נפלאה.

החומרים:

שתי פרוסות לחם דגנים טרי.

2 כפות ניו יורק לייט 5% עם זיתים.

גזר מגורד, חסה, מלפפון, עגבניות שרי.

אופן ההכנה:

מורחים את הגבינה על הפרוסות, מוסיפים את הירקות וסוגרים את הכריך.

***

ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית M.Sc ויועצת למחלבת גד

צילומים: כפיר וקנין, יח"צ