6 ימי לימודים - 6 כריכים טעימים

הבלוגרית אביגייל פולק כהן מפגינה יצירתיות הורית ומפתיעה עם כריכים מושקעים ומגוונים – כריך לכל יום בשבוע

23/03/2014
  אביגייל פולק כהן קבלו עדכונים מ  אביגייל
  • RSS

*הכתבה בשיתוף מחלבת טרה.

"ילדים", אני קוראת בכל ערב, "איזה כריך אתם רוצים לקחת מחר לבית הספר?"

דממה. שקט מוחלט. אין קול ואין עונה. וזה לא כי הם עסוקים חלילה, אלא שבאמת כבר אין להם מושג מה הם רוצים לקחת בסנדוויץ' היומי לבית הספר.

דילמת הסנדוויץ' ידועה ומוכרת בבתים רבים. אבל אני החלטתי שנמאס לי. נמאס לי להתלבט ולהתחבט בכל יום מחדש, נמאס לי לשמוע "לא רוצה את זה" ונמאס לי מכך שדווקא מה שכן רוצים בתוך הסנדוויץ' - זה בדיוק, אבל בדיוק מה שאין.

והנה, בתום 6 ימים של מחשבות, ניסויים וטעיות, גיבשתי 6 רעיונות ל-6 כריכים בריאים וטעימים שישמרו על הגיוון בכל יום בשבוע. כריכים שיש בהם הכל. גבינות, בשר, ירקות, ביצים ואפילו כריך מתוק לקינוח השבוע. והילדים? ברור שמרוצים.

יום ראשון:

אחרי שבת עמוסת מאכלים, כריך יום ראשון יהיה כריך גבינה צהובה קלאסי. על לחמניה מקמח מלא נמרח מעט חמאה, נניח 2 פרוסות גבינה צהובה ללא חומרים משמרים, חסה פריכה, ומלפפון ועגבניה טריים. כריך גבינה צהובה

יום שני:

כריך יום שני יהיה כריך חביתת חלבונים. זוהי חביתה מחלבון בלבד, שניתן להוסיף לה מעט עירית כדי לשדרג את הטעם. גם את הלחם כדאי לגוון, והפעם בחרתי בלחמניה עגולה כצורת החביתה. נמרח מעט גבינה לבנה (ומומלץ לבחור בגבינה שמכילה מקסימום סידן ומינימום נתרן), נניח את החביתה ומעליה פרוסות עגבניה ורצועות פלפל.

כריך בריא לבית הספר

יום שלישי:

ליום שלישי נכין כריך פסטרמה יומולדת (המאכל הקלאסי של ימי ההולדת). כמצע לפסטרמה נמרח מעט סלט חומוס או טחינה (אני ממליצה להימנע ממריחת מיונז לסנדוויץ' לבית הספר, בעיקר בימי הקיץ שבהם הממרח עלול להתקלקל). נניח פרוסות פסטרמה ועליהן פרוסות מלפפון חמוץ. זהו, כמה פשוט - ככה טעים.

סנדוויץ' בריא לילדים

יום רביעי:

יום רביעי הוא יום של כריך עשיר - כריך עם אבוקדו וביצה קשה. שוב, גם כאן כדאי להשתדל לא לתת ביצים לבית הספר בימי הקיץ הלוהטים. לטעמי גם לא מומלץ למרוח ממרחים למיניהם בכריך כזה, משום שאבוקדו אוהב בלעדיות. על לחמניה מקמח מלא נניח פרוסות אבוקדו, מעליהן פרוסות ביצה קשה וכמה פרוסות עגבניה. קיבלנו כריך עשיר וצבעוני.

רעיונות לכריכים

יום חמישי:

ביום חמישי, כשכבר כמעט נמאס לילדים מהלחמניות, זה הזמן לגוון עם בייגל טוסט בחמישה צבעים. ניקח חצי ביייגל שומשום (כזה של הטוסטים). נחמם טוסטר, נחצה את הבייגל ונקלה אותו כמה רגעים בטוסטר, לא שרוף וקשה, רק קראנצ'י. נמרח קוטג' בנדיבות ומעל נניח פלפלים בכל הצבעים. הרווחנו כריך עם חלבון גבינה וחמשת צבעי הירקות המומלצים ליום. סנדוויצ'ים טעימים לילדים

יום שישי:

יום שישי הוא יום קצר ולכן הוא יום פינוק. בבתי ספר רבים ברחבי הארץ מרשים להביא כריך עם ממרח מתוק רק ביום שישי. הכריך יהיה מלחם רגיל פרוס עליו נמרח "מוו ממרח גבינה ושוקולד" - זה מוצר חדש על המדף שטעמו עדין כשל טעם מעדן שוקולד והוא מכיל 42% גבינה. אצלי בבית הילדים אהבו את הטעם המתקתק וזו בחירה שעדיפה על פני ממרח שוקולד רגיל. נוסיף גם פרי בצד והיום האחרון של השבוע יהיה מתוק ונעים. סנדוויץ' עם ממרח שוקולד גבינה של טרה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה