5 סיבות ממש טובות לצאת מהפוך - גרסת חורף 2016

מקום יפהפה עם אח בוערת, אולם חמים שבו מוצגת הצגה משובחת ומסעדה שתעשה לכם חשק לרקוד את החיים. חורף 2016 מחכה לכם עם 5 המלצות ששווה לצאת מהבית בשבילן

31/12/2015
חגית אברון קבלו עדכונים מחגית
  • RSS

אמצע שבוע חורפי בחאן יקב תמר וגפן

חאן יקב תמר וגפן. כמו נלקח מכפר ספרדי רומנטי. צילום: יח"צ

הנה סיפור מחיי. בשבוע שעבר לקחתי לסופשבוע באמצע השבוע שלוש מחברותיי, מקבץ מצומצם ונאה של פיות במראן ובנשמתן. הצוות סייר בחברתי במכמני הארץ הזאת, זלל מלוא הפה נופים וגמע מאכלים טובים כראוי לנסיכות.

כשהגיעה העת ללון וסיפרתי בהתלהבות אודות מקום הלינה המופלא שארגנתי עבורנו, עיקמו הנסיכות את חוטמן הסולד וביקשו בעדינות אסרטיבית לנסוע למלון צפוני מפונפן. לא נכנעתי וניווטתי את הרכב בנחישות למצפה הילה, שם נטו האורחות ללון בחאן-יקב "תמר וגפן".

המחאות נדמו באחת, עת שזפו העיניים הנסיכיות את תועפות היופי והטעם הטוב שנשקפו גם בשעת לילה מאוחרת מכל עבר. תמי וירון כהן הם אנשי החזון והעבודה האישית של החאן המרהיב הזה, שכמו נלקח מכפר ספרדי רומנטי. חיש מהר התמקמנו בשתיים מתוך השלוש סוויטות היפהפיות, שטביעת יד אישית והקפדה על כל פרט נמסכו בכל פינותיה. התמסרנו לערב של שלווה, יין נפלא מתוצרת היקב הביתי ופטפוט בטל. למחרת התעוררנו אל תוככי גלוית נוף פראית ולארוחת בוקר מופלאה של גבינות, ריבות, מאפים, סלטים ועוד יין באכסדרת החאן. ועל זה נאמר בארבעה קולות: באביב עוד נשוב חזרה.

חאן ויקב גלילי תמר וגפן, מצפה הילה, 050-9978911

.

"על האש" – הצגה חדשה של דרור קרן 

"על האש". הצגה שמשאירה טעם של עוד. צילום: גדי דגון

דרור קרן היה שם דבר עוד בבית הספר התיכון שבו למדתי בכפר סבא. המדריך שלנו לדרמה, שמי קלדרון, כבר אז ניבא לקרן עתיד מזהיר על במת התיאטרון. נבואה שהגשימה את עצמה במהירות כישרונו של קרן. כיום, לאחר קריירה מצליחה ופורה כשחקן, במאי ומחזאי, מעלה קרן לראשונה הצגה שכתב וביים, בה הוא משאיר את הבמה לאחרים.

"על האש" היא הצגה שעליה יש להכריז כממתק (או אם נתכתב עם שם ההצגה, כמרשמלו הרשמי של החורף) – או במילים אחרות: אין לכם דבר טוב יותר לעשות בשנה החדשה, מלבד לקחת את בן/בת הזוג, בני הנוער או הנכדים הבוגרים (מתאים לגילאי תיכון ומעלה) שבאמתחתכם ולרוץ לקאמרי.

אני לקחתי את התיכוניסטית הפרטית שלי, שסיכמה במילותיה ש"על האש" היא מסוג ההצגות שמעלה רגשות מנוגדים של שחוק ובכי, כעס וחמלה, אהבה והזדהות עם הטיפוסים הישראלים, שמרביתינו מכירים מהחיים. במשך ההצגה, הדמעות חונקות את הצחוק והצחוק גואה בגרון נוכח המציאות הישראלית החמצמצה-מרירה-מתוקה, שאותה מפליא קרן לשרטט בעדינות ובדיוק בעזרתם של שחקנים ותיקים וצעירים, שזה עתה נשלפו ממכללת לוינסקי אל קדמת הבמה של התיאטרון הרפרטוארי. הצגה שמשאירה טעם של עוד.

"על האש", מאת דרור קרן ובבימויו, תיאטרון הקאמרי

.

סדנת בישול איטלקי במשק יעקבס 

הסדנאות של משק יעקבס. עם המון יין, אוכל ומצב רוח נהדר. צילום: הדס ניצן

משפחת יעקבס, הגבינה והאגדה, לא שוקטים על השמרים לרגע. לאחר שהגשימו היעקבסים את חלומי הפריפריאלי לבית קפה ראוי באזורי ופתחו את פינת החמד בכפר הרא"ה, זאת המגישה קפה נהדר, גבינות ומאפים תוצרת המחלבה והמאפייה, החלו באחרונה ביעקבס במסורת של סדנאות בישול במרפסת הסגורה והחמימה. הסדנאות המקצועיות מארחות בכל פעם שף או שפית המשתמשים במיטב תוצרת המחלבה.

אני השתתפתי בסדנה מענגת במיוחד של השפית החיננית רומי נדלר, שלימדה אותנו במהלך ערב מצחיק במיוחד איך להכין מטעמים מהמטבח האיטלקי. הסדנאות מלוות בהמון יין, אוכל ומצב רוח נהדר בזכות קומץ אנשים שבאים לתכלית היחידה שיש ביקום – ליהנות. כדאי להתעדכן ברשימת הסדנאות והערבים המיוחדים שעורכים במשק יעקב'ס בדף הפייסבוק שלהם.

סדנאות בישול במשק יעקבס, לפרטים נוספים: 052-3233523. הסדנאות כמו גם המקום כשר חלבי

.

קולינריה חיפאית משובחת במסעדה התאילנדית בחיפה 

צ'אנג בה. אחת הארוחות התאילנדיות הכי טעימות ואותנטיות. צילום: יח"צ

הסיפור שלי עם חיפה מורכב מיחסי אהבה-תמיהה, ברמה הקולינרית כמובן. לפני שנים מספר נשלחתי בשליחות העיתון שבו כתבתי לחפש מכמנים והפתעות חדשות ומרגשות בחיפה. חזרתי וחצי תאוותי בידי, אם סופרים בחצי הממומש את השווארמה, הקבב והקוסטיצה כמובן. כבודם של אלה במורשת הקולינרית החיפאית במקומם מונח, אבל מעבר לכך, חזרתי ללא בשורות מפעימות לקוראי.

פחות מעשור שנים חלפו מאז, וכיום אני לא מפסיקה לשמוע דיווחים על מקומות חדשים ומשובחים שנפתחים בעיר הכי יפה בישראל, ועל כך אני מבטיחה פוסט נרחב בהמשך.

בינתיים הסתפקתי לטעום את אחת מהארוחות התאילנדיות הכי טעימות, חריפות ואותנטיות שאכלתי בארץ בכלל. כל נגיסה, העיפה אותי באחת לאי בזוק שמש או לדוכן אוכל בשוק תאילנדי.

את המקום הזערורי בעיר התחתית ההולכת ומתהווה פתחו עידן ליפשיץ וליאור גולן ממסעדת "בלה" שבבית שערים. צ'אנג בה (פיל משוגע בתאית) הוא מקום שתזהו לפי התור המשתרך בחוץ של חיפאים שלא רואים בעיניים, בטח תל אביבים שבאו לפלוש להם לצלחת שסוף סוף יש בה משהו טעים לאכול. האוכל מצוין, נאמן למקור, חריף עד כדי דמעות וזול עד כדי גיחוך. לא ניתן להזמין מקומות וכמסורת העיר המנומנמת, המקום נסגר בשעות אחר הצהריים, אם כי יש מחשבות להרחיב את שעות הפעילות. מומלץ להתקשר ולבדוק

צ'אנג בה, רחוב נתנזון 17, חיפה. 04-6722891. לא כשר

.

געגועים לברלין – קפה טוני ואסתר

קפה טוני ואסתר. יופי של מקום להעביר בו שבת של בטלה. צילום: יח"צ

באחת מהשבתות השמשיות המורעפות עלינו בנדיבות שלחנו את הקטנה לפעילות יוצרת אצל הסבים ואילו אנחנו חמקנו לשלוש שעות מתוקות של (CFE (child free environment. היינו נטולי תוכניות ואג'נדה ברורה, מלבד הרצון המשותף להתחרדן בשמש התל אביבית, להתבטל כמו אחרוני הרווקים התל אביבים שרק עתה פקחו עין שמאל, ולשתות קפה משובח לצד משהו חמוד ליד.

באחת החצרות האורבניות שבשכונת פלורנטין המלבלבת, מצאנו את אשר חפצה נפשנו. בית קפה זרוק בהקפדה א-לה ברלין, שולחנות הומי אמנים, בוהמיינים, כלבים ותינוקות, קפה נהדר, מלצרים ארטיסטים ותפריט מקסים. 3 שעות רבצנו ועסקנו ב-people watching, שלא היה מבייש את מגוון המין האנושי באשר הוא. יופי של מקום להעביר שבת של בטלה ולהרגיש צעירים ופוחזים לנצח.

קפה טוני ואסתר, לוינסקי 39 תל אביב, ללא הפסקה. 03-5281843. פתוח בשבת




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה