5 סיבות להתמכר לסדרה רויאל שף

לאחוזה מפוארת באנגליה נכנסו שישה בעלי מסעדות ישראליות, שף בעל שתי מסעדות עם שלושה כוכבי מישלן ואייל ברקוביץ' אחד. כל מה שרציתם לדעת על הסדרה שתעשה לכם את החורף

17/11/2013
תוכן מקודם קבלו עדכונים מתוכן
  • RSS

בואו נשים את הדברים על השולחן. המטבח הוא לא המקום המרכזי אצלי בבית וצפייה בתוכניות בישול היא לא התחביב המועדף עלי. לא ברור לי מה כבר אפשר לחדש בסדרה בענייני אוכל, אבל מסתבר שאפשר. אחרי צפייה בפרקים הראשונים והמצחיקים של "רויאל שף", סדרת הדוקו ריאליטי החדשה של yes וקופרמן הפקות (יוצרי "חי בלה לה לנד"), נראה שכל אחד יצליח להתחבר אליה בקלות, ללא קשר להבנתו הקולינרית. העיקר שאתם אוהבים לצחוק ולאכול.

נבחרת "רויאל שף". צילום: ישי בוטבולנבחרת "רויאל שף" והמלכה (צילום: ישי בוטבול)

שישה בעלי מסעדות ביתיות בישראל (האמת היא שמדובר בשבעה, תכף תבינו) מכל קצוות המטבח הישראלי נוסעים לתחרות בישול באחוזה מרשימה באנגליה. איל ברקוביץ' נמצא על תקן המנחה והחוט המקשר בין התרבויות, והשף אלברט רו, בעל שתי מסעדות שזכו בשלושה כוכבי מישלן, יקבע מי מהשפים הישראלים ינצח בתחרות.

לפרמיירה החגיגית של הסדרה שהתקיימה בשבוע שעבר הגיעו כל המתמודדים. תכירו - בינו גבסו ממסעדת "ד"ר שקשוקה", שני ומירב מ"דוד חביב ובניו", לירן גבאי מ"פלאפל גבאי", מריה פיסנץ' מ"באבא יאגה", חנוך סטמקר ממסעדת "הודו הקטנה" ונתן כהן מ"הבית התימני האורגינלי". עושה רושם שהם מתחילים להבין שבקרוב מאוד הם יהיו מוכרים לא רק בזכות הקובה המפורסמת שלהם או המרק האותנטי המבוקש, אלא בזכות אישיותם הצבעונית. צפינו בפרימיירה בפרק הבכורה, ונשמעו הרבה מאוד צחוקים בקהל.

משתתפי הסדרה בהשקה. צילום: רפי דלויה משתתפי הסדרה בהשקה (צילום: רפי דלויה)

הנה זה בא - חמש סיבות להתמכר לרויאל שף בחורף הקרוב:

1. ליצן החצר

נראה שהגברים בחבורה מתמודדים על התואר המצחיקן הראשי. נתן כהן, בעל המסעדה התימנית, שולף בדיחות מהרגע שהוא נפגש עם החבורה ("ספר בישול של תימנים כולל שניים-שלושה עמודים. כל יום אוכלים מרק וחילבה"). במשימה הראשונה, בה הם מנסים להרשים עם המנה הטובה ביותר שלהם הוא מניח צלחת עם מרק על הראש וכצפוי המנה נופלת על הרצפה. כל המתמודדים בהלם והוא בתגובה משיב להם - "לא נורא חברים, לא להתרגש, רק הפסדנו קצת חילבה".

2. איך אומרים חרירה?

הבדלי התרבויות בין הישראלים לבריטים צצים בכל הזדמנות ומזכירים לנו שאנחנו חיים בישוב קטן בשם ישראל. בתחילת הסדרה מבחינים ברעש וההמולה האופיינים כל כך לישראלים הנפרדים ממשפחתם בשדה התעופה ורגע אחרי "שומעים" את השקט הנפלא עם הנופים המדהימים המקיפים את האחוזה בלונדון. כשמספרים לנתן (מרק וחריימה) על שף בעל שתי מסעדות עם שלושה כוכבי מישלן, תגובתו היא - "מה זה מישלן? אני מכיר רק סעדיה ומושה". ועם כל זה הם צריכים להתמודד ולחיות יחד במשך חודש. משעמם לא יהיה, לא להם ולא לנו.

3. הכוח הנשי

אי אפשר להתייחס לרויאל שף בלי מילה על המתמודדות. כרגיל הגברים תמיד עושים הרבה יותר רעש בהתחלה, אבל אחרי שהם יסיימו להרשים את כולם יהיה מעניין להכיר את המתמודדות. מדובר בתאומות שני ומירב שעובדות יחד בעסק המשפחתי ומריה פיסנץ', השפית היפה שמביאה איתה ניחוח אלגנטי ונראה שהאביר עם הפלאפלים שם עליה עין. נראה איך יתפתחו העניינים במטבח.

4. ההערות של השף הקשוח

השף אלברט רו ממעיט בחיוכים ולא מבין מאיפה נפלה עליו החבורה העליזה, אבל זה מה שעושה אותו לכל כך מעניין בכל פעם שהוא זורק לחלל האוויר הערה צינית. בזמן שקיבל מנה לטעום ולאחר שסיפר שהוא אלרגי לכוסברה, תגובתו לאחר הטעימה הייתה - "זה הביס הראשון שלי ואני עדיין בחיים". כל ההערות נאמרות בפרצוף רציני כיאה לתרבות האנגלית, אבל כולם מסביבו צוחקים.

5. ארוחת שישי משודרגת

בנוסף לצחוקים, לנופים, לאווירה וליחסים בין המתמודדים, יש פה אפשרות לאוהבי הבישול ללמוד כל מיני טכניקות מעניינות ובישול מתוחכם. במהלך הפרקים המתמודדים עוברים סדנאות בישול ולומדים דברים חדשים. זו הזדמנות ללמוד מהו מטבח קולינרי עשיר ולקבל השראה לבישולים במטבח הפרטי שלכם.

***

סמנו ביומן - רויאל שף, כל ערב ב-yes Comedy HD וב-yesVOD החל מה-24 בנובמבר, ב-20:30.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה