5 סוגי מזונות שרק גורמים לכם לרצות לאכול יותר

לא כל סוגי המזונות גורמים לשובע ורוגע, וחלקם אף עושים את הפעולה ההפוכה. קבלו את הרשימה השחורה שכדאי להרחיק מהתפריט

31/08/2014
שרון יוגב קבלו עדכונים משרון יוגב
  • RSS

קרה לכם פעם שהרגשתם עקצוץ רעב, לקחתם שקית חטיף מלוח כלשהו, אמרתם לעצמכם שתאכלו רק קצת, בחצי השקית סיכמתם עם עצמכם ש"די" ובסופה קמתם לקחת עוד שקית? ואז עוברים מהטעם המלוח למשהו מתוק. לי זה קרה הרבה והיום אני גם מבינה למה.

בואו נראה במה מדובר והאם ניתן להחליפם בפתרונות טובים יותר:

1. סושי

האורז הלבן מתנהג כמו קמח לבן משום שלקחו לו את הסיבים המלאים שנותנים תחושת שובע. נכון, יש שם גם דג שהוא אחד החלבונים הטובים ביותר שיש אבל דווקא היעדר השומן והימצאות האורז מביאים לתחושת חוסר שביעות הרצון ובעיקר הרעב. למשל: כמות הפחמימות ברול קליפורניה אחד זהה לשלוש פרוסות לחם לבן. הסושי מתעכל מהר ואין בו תכונות משביעות של סיבים וחלבון.

פתרונות: סשימי עם אבוקדו, סושי מאורז מלא (מישהו מוכן להרים את הכפפה ולפתוח סושייה כזו?)

סושי. צילום: שאטרסטוק

2. מונוסודיום גלוטמט

קשה לאכול מחטיפים כמו פרינגלס או נאצ'וס ולא לסיים את השקית/קופסה עד תום. תופעה זו מתקיימת בגלל המונסודיום גלוטמט שהוא חומר ממכר. MSG (מונסודיום גלוטמט) הוא מחזק טעם (כך הוא מוגדר) מוכר ותמצאו אותו בעיקר באוכל סיני, מנות של איטריות ראמן וכמו כן בירקות משומרים, מרקים, בשרים מעובדים, ואפילו בירה וגלידה, וכאמור חטיפים למיניהם. מחקר ספרדי הוכיח כי  חומר זה מביא לעלייה של 40 אחוזים בתיאבון, ועל פי מחקר שפורסם בכתב עת שעוסק בהשמנת יתר, הסיכון להשמנה אצל אנשים שצורכים אותו גדול פי שלושה מאלה שלא.

תחליפים: אטריות שעועית, מרקים ביתיים, אגוזים למיניהם לא קלויים ולא מלוחים, פופקורן ביתי עם מעט שמן, חטיפים של פירות מיובשים ללא תוספת סוכר

3. לחם לבן, פסטה ופיצה

בגלל הקמח הלבן: למעשה בקמח הלבן לקחו את קליפתו החיצונית, הסובין שנותן את תחושת המלאות, והשאירו אתכם עם מאכל שמעלה רמות אינסולין ונותן לגוף תחושה של "רוצים עוד". במחקר ספרדי עקבו אחר הרגליהם ומשקלם של כ-9,000 אנשים, ומצאו שאלו שאכלו שתי מנות או יותר של לחם לבן ביום היו להם סיכוי גבוה יותר להיות בעלי עודף משקל או לסבול מהשמנת יתר ב-40 אחוזים יותר מאלו שאכלו פחות. קמח לבן מתנהג ממש כמו כל סם אחר ולמרבית האנשים קשה לשלוט באכילה שלהם אחרי שהכניסו אותו לגוף במנות בינוניות ומעלה.

תחליפים: קמח מלא ודגנים מלאים.

פיצה. צילום: שאטרסטוק

4. אלכוהול

הגעתם פעם לבר לא רעבים במיוחד, שתיתם שניים-שלושה דרינקים ופתאום הייתם חייבים לאכול? ברוב המשקאות האלכוהוליים יש סוכר ואז הגוף מגיב לאינסולין בכך שהוא רוצה אחרי זמן לא רב "עוד סוכר". תוסיפו לכך את העובדה שאלכוהול מטשטש את יכולת הבחירה המושכלת ואנחנו בדרך לארוחה נוספת שהגוף לא צריך ולא רוצה למרות שהוא מרגיש שכן. ערכן של שלוש כוסיות ממוצעות שווה לארוחה גדולה

תחליפים: כוס יין אדום או לבן, כוס בירה. אני מערבבת שליש כוס בירה עם שני שליש דיאט ספרייט שזו וריאציה דיאטטית ל"שנדי" המקורי והיא גם טעימה מאוד.

5. ממתיקים מלאכותיים

למרות שהיום כבר קיימים ממתיקים מלאכותיים שה-FDA אישר, עדיין הסטטיסטיקות מראות שאנשים שצורכים משקאות המעורבים בהם ממתיקים, בין אם מדובר במשקאות הדיאט השונים ובין אם מדובר בכוס הקפה או התה שלכם סטטיסטית, שמנים משאר האוכלוסיה ויש להם סיכון גדול יותר לסוכרת 2 ומחלות לב וכלי דם.

פתרונות: ממתיקים המאושרים על-ידי ה-FDA: סכרין (סוכרזית), אספרטיים, אססולפאם k, סוכרלוז ונאותיים, אבל הכי טוב מים.

ממתיקים מלאכותיים. צילום: שאטרסטוק

יש אמירה נפלאה - לא תשים מכשול בפני עיוור. אם אתם רוצים לרזות או לשמור מומלץ לא להכשיל את עצמכם עם המאכלים הנ"ל.

*****

שרון יוגב היא מאמנת לתוצאות בהרזיה ובעלת סדנאות וקבוצות תמיכה.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך