5 חנויות השוקולד השוות ביותר בעולם

יש אנשים שנוסעים לחו"ל כדי לראות תערוכות, לעשות שופינג, או לשמוע מוזיקה, אבל יש כאלו שמכירים את העולם דרך משקפיים של שוקולד

18/10/2016
דניאל לוין קבלו עדכונים מדניאל
  • בדואר
  • RSS

מגוון שוקולדים של פוצ'יני בומבוני, מקדש שוקולד הולנדי שכל חובב שוקולד חייב לבקר בן (Puccini Bomboni Amsterdam)

 

הנסיון לבחור רק 5 חנויות שוקולד מובילות מעולם מלא של שוקולד הייתה רחוקה מלהיות קלה. שוקולד הפך לתשוקה בינלאומית ומקדשי שוקולד גדולים וקטנים, מרצפים את העולם כולו.

חנויות שוקולד – חלקן מפוארות, ואחרות פשוטות וחסרות יומרה מקדשות כולן את טעמו של השוקולד וצופנות בחובן הפתעה בלתי נשכחת של מרקמים, שילובים מפתיעים, תיבולים ואופני הכנה.

איך בחרנו את 5 חנויות השוקולד שברשימה? פשוט בחרנו מקומות טובים ושווים במיוחד לשוקולד בנתיב שעברו פולי הקקאו ממש למן ההתחלה:

 

סניף Que Bo! ב – Centro Historico

 

תחנה ראשונה – מרכז אמריקה, מקסיקו

כבר יותר מ- 3000 שנים מלווה הקקאו את ההיסטוריה האנושית ועבר גלגולים רבים משימושיו בצורתו הגולמית והמרה ועד היום. לכן רק טבעי שהתחנה הראשונה שלנו תהיה באמריקה, ארץ הולדתו. גם כאן ההיצע עצום ולא רק בתוך ארצות הברית, כל מדינה, גם בדרומה של היבשת, מתהדרת חנויות שוקולד שבעצמן יכלו להרכיב רשימה של חמש החנויות השוות. אבל מקסיקו היא בהחלט מקום להתחיל אתו ואם כבר שם אז ב- Que Bo!, אם כי התחרות קשה.

תרגום שמה של השוקולטרי לעברית הוא "כמה טוב" וזו הגדרה מדויקת למקום ולשוקולד. חוזה רמון קסטיליו, מייסד מקדש השוקולד המקומי, רואה בעצמו חלוץ אבולוציית השוקולד המקסיקני ומקפיד להשתמש בתוצרת מקומית בלבד. החנות, שהיא כמעט כולה על טהרת הנשים ומכוונת לנשים, מציגה פרליני שוקולד בצורת ליפסטיק ובטעמים מופלאים שכולם אהבה לשוקולד ושילובים מרתקים כמו תאנים, גויאבה, מנגו ותפוז, צ'ילי ומלח.

איפה? Cuahtamoc 180, Coyoacan, 04100 Mexico City אם כי יש 4 סניפים נוספים, אתר: Que Bo!

 

פרליני שוקולד בצורת ליפסטיק של Que Bo! חנות שוקולד מקסיקנת המכוונת בעיקר לנשים

 

תחנה שנייה – אירופה, ספרד

כשהגיעו פולי הקקאו לאירופה במאה ה- 16, הם הגיעו לספרד ותודה לקולומבוס שהביא אותם אתו. כדי להציג את משקה הקקאו לבית המלוכה הוחלט לעמעם את המרירות בעזרת דבש וסוכר. שלא במפתיע זה עבד - תוך 100 שנה כבש הקקאו את אירופה כולה. אנחנו, המכורים מלידה, יכולים להבין למה. קשה לבחור מבין פניני השוקולד שיש לספרד להציע.

יש להניח שלא תטעו ולא משנה לאיזו שוקולטרי תיכנסו. אבל אם "יוצא לכם" להיות בברצלונה, אל תפספסו את בוטיק השוקולד של Oriol Balaguer, עוד מקדש שוקולד שאתם חייבים לבקר. יש אולי מקומות אינטימיים ממנו, יש מקומות טובים לא פחות, אבל אין כמו חנות הדגל שלו שמעוררת אנקת עונג בכל חובב שוקולד גדול כקטן. השף, אוריול בלגואר שרואה בכל עבודה שלו יצירת מופת, מקפיד על כל פרט ועובד על כל החושים. ואגב למיטיבי השוקולד בעלי הסבלנות, שווה לשקול הרשמה לסדנת השוקולד, אני לא העזתי לברר.

איפה? Sant Gregori Taumaturg 2, Barcelona 08021, אתר: Oriol Balaguer

בוטיק השוקולד של Oriol Balaguer ברצלונה

בוטיק השוקולד של Oriol Balaguer ברצלונה

 

תחנה שלישית – אירופה, הולנד

את השוקולד כמו שאנחנו מכירים היום אנחנו חייבים להולנדים. בתקופת המהפכה התעשייתית, כימאי הולנדי ייעל את התהליך, ועל הדרך גם את אחוז רכיבי הקקאו וכך הגיח לעולם הקקאו ההולנדי. כמחווה לנקודת הציון החשובה הזו בחיי קהילת אוהבי השוקולד – זוכה הולנד לנציגה הבאה ברשימה.

יש הרבה מקדשי שוקולד בהולנד, אבל המפורסמת ביותר היא השוקולטרי Puccini Bomboni, שחנות הדגל שלה הוקמה באמסטרדם כבר ב- 1988 ע"י אם ובתה המכינות את שלל הפרלינים. ריח השוקולד מוביל אותך מרגע הכניסה לרחוב והבוטיק היפהפה מסחרר בריחות וטעמים. מגוון הטעמים הוא כבר בלתי אפשרי וכל אחד בעל טעם מעודן וייחודי משל עצמו. יתרון נוסף הוא שלא נעשה שום שימוש בחומרים משמרים ולכן הכול טרי וכל כך טוב, החיסרון הוא שניתן למצוא אותם אך ורק בשני הסניפים שבאמסטרדם – כבר סיבה מצוינת לטוס.

איפה? Staalstrat 17, Amsterdam 1011, אתר: Puccini Bomboni

חנות הדגל של פוצ'יני במביני באמסטרדם – אי אפשר להישאר אדיש (Puccini Bomboni Amsterdam)

 

תחנה רביעית – אירופה, אנגליה

שוקולד חלב הוא בכלל המצאה אנגלית, תודו שלא ידעתם את זה. ג'וזף פרי החזיר חלק מחמאת הקקאו וגילה שניתן להקשות את הקקאו בתבניות. משם השוקולד רק המשיך לעשות את היסטוריה, הפעם כמו שאנחנו מכירים אותה. לכן, נוקיר תודה לאנגלים ונכניס את הבאה ברשימה.

אחד מחלוצי המהפכה בסצנת השוקולד הלונדונית לפני כחמש עשרה שנה הוא המאסטר שוקולטייר פול איי. יאנג. ששינה את פני השוקולד באנגליה לנצח והביא עמו את בשורת השוקולד הפחות מתוק ונטול החומרים המשמרים שהוא כולו חומרים מקומיים ואיכותיים שנבחרו בקפידה ונרקחו ביצירתיות. לא סתם הוא נכנס שוב ושוב לרשימות 10 חנויות השוקולד הכי טובות בעולם, זה כנראה המלצה גורפת. אמנם בלונדון יש שלושה סניפים, ועם זאת הסניף הראשון (והקטן) הוא הבחירה המתבקשת.

איפה? 143 Wardour Street, Soho, London, W1F 8WA, אתר: פול איי. יאנג

המאסטר שוקולטייר Paul A. Young שינה את פני השוקולד באנגליה

החנות של Paul A. Young בסוהו, לונדון

 

תחנה אחרונה – ארה"ב, צפון אמריקה

למעשה דילגנו כאן בחינניות על צרפת, שוויץ, בלגיה ואיטליה - מעוזים אירופאים ידועים (ובצדק) של שוקולד ובכך נמנענו מהתחרות העזה שמתחוללת בחזית השוקולד שם. ובטח שמתם לב שמקומן של אסיה, אוסטרליה ואפילו ישראל נפקד מהרשימה, בסך הכול סיבה מצוינת לעשות עוד רשימה בקרוב. אבל הפעם נסגור מעגל בארה"ב, השייכת ליבשת בה שם הכול התחיל עוד לפני שקקאו הפך מיינסטרים.

ואם לסיים אז לסיים בגדול. סצנת השוקולד בארצות הברית היא עצומה וחנויות שוקולד נפלאות משובצות לאורכה ולרוחבה של ארצות הברית. אבל רק עיירה אחת נולדה בשם שאף אחד לא זוכר והיום קוראים לה הרשי כי שם מיוצר השוקולד המוכר בעולם. סיבה מצוינת לחרוג ממנהג חנויות הבוטיק וללכת על המקום האמריקאי לשוקולד. Hershey's Chocolate World, שנמצא לא רחוק מפילדלפיה, הוא מיני-עולם שכולו שוקולד. פנינת השוקולד הזו מציעה הדרכה במרכז המבקרים, מוזיאון, הכנה עצמית של שוקולד, חנות שווה ואפילו רכבת הרים והכל בריח של שוקולד שאופף את כל האזור כולו.

איפה? 63 W Chocolate Ave, Hershey, PA 17033, אתר: Hershey's Chocolate World

תחנת ערבוב השוקולד במרכז המבקרים בעולם השוקולד של הרשי

מקדש השוקולד הענק של הרשי – אזור האריזה במרכז המבקרים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה