5 דברים מהם נמנעות הצרפתיות בימים חמים

את הימים החמים עוברות הפריזאיות בסטייל, בעזרת הטיפים המנצחים שליקטנו כאן והן גם מקפידות להימנע מכמה דברים

02/07/2017
מאיה גז קבלו עדכונים ממאיה
  • בדואר
  • RSS

קיץ 2003 הגיע. המעלות החלו לטפס ולא עצרו. כשעברו את ה-40 והחזאים התייאשו לגמרי, דיברנו כמה חברים בטלפון. לא ידענו מה לעשות. בפריז אין מזגנים בדירות ובלילות פשוט העלנו אדים מרוב חום.

גרתי בקומה השישית והמרפסת שלי צפתה על צפון פריז, כולל מגדל אייפל. קרוב לגג הלוהט הכי חם. בשיחת מצוקה טלפונית לאמא, בישראל, היא הציעה לנקוט בשיטה ההיסטורית: לרכוש מאוורר ולהציב אותו מול סדינים רטובים שנפרשו על הדלתות. זה הצליח אבל לא קירר באמת. הסדינים התייבשו תוך פחות מחמש דקות. עברתי לגור באולם הקולנוע, המקום היחידי באותה תקופה בו היה מזגן. אני זוכרת שראיתי באותם ימים שלושה סרטים כל יום. בעצת חברים, מי שהיתה לו מרפסת, פרש שק שינה או ערסל וישן שם בלילה.

אני זוכרת שהיה כל כך חם, שבערב, אדים עלו מהכביש. הנשיא דאז, ז’אק שיראק חזר מחופשת הקיץ אחרי שהתברר ש-10,000 אנשים מבוגרים מתו בבתים שלהם מהתייבשות. ואז אלודי, חברתי הפריזאית הטובה ביותר הגיעה לבקר אותי. בחום של יותר מארבעים מעלות החולצה שלה התנפנפה ברוח הוונטילטור ובשיער שלה לא נראה אפילו זכר לטיפת לחות. הכל עמד במקום. איך היא עשתה את זה?

מאיה גז גלעד רדט

לצרפתיות, מסתבר, יש שיטות נפלאות לצנן את הגוף כשאין מזגן. השיטות האלה קשורות לתזונה שלהן. הן נמנעות ממאכלים מחממים ומעדיפות כאלה מקררים. הנה התורה כולה:

להמנע:

1. שומן - הגיעה שעת הצהרים. כל כך חם אבל אתן במזגן ושוכחות שבחוץ משתוללות להן קרוב לארבעים מעלות. אז מתחשק לכן פיצה, ואפילו המבורגר. אבל אם תאכלו אותם, כשתצאו החוצה- תאכלו אותה. ג’אנק פוד וכל מאכל בעל מרכיבים שומניים הם דברים שיש להמנע מהם בחום קיצוני, מאחר שהם דורשים מהגוף הרבה אנרגיית פירוק. העבודה הזאת מעלה את חום הגוף במקום לצנן אותו.

2. בשר אדום - בישראל, בקיץ יוצאים החוצה לעשות “על האש”. בצרפת קוראים לזה “ברביקיו”, אבל משתדלים לא לעשות אותו בחום קיצוני. גם אם בסטייק שלכן לא עוברת רצועת שומן, או שאתן מעדיפות שיפודי פרגית, הגוף משקיע יותר אנרגיה בעיכול בשר. כמו בסעיף הקודם-כדאי להמנע.

אשה שותה קפה

3. קפה, תה ובירות - אלו הם משקאות משתנים וגם כשמעדיפים את הגרסה הקרה שלהם, הם עשויים לגרום להתייבשות. בימי חמסין הצרפתיות דבקות במים. פחות מעניין אבל יותר בריא.

4. סוכר - באופן גורף, הצרפתיות מעדיפות לא לצרוך סוכר. בקיץ הן משתדלות להמנע ממנו בגלל שריפת האנרגיה המאמצת וההתייבשות שהסוכר גורר איתו. הן משתדלות להמנע לא רק מפטיסרי אלא גם ממיצי פירות שעשירים בסוכר.

5. אלכוהול - משקאות אלכוהולים מלאים בסוכר ומייבשים. ובכל זאת, מדובר בצרפתיות. איך אפשר להעביר יום בלי כוס יין? במיקרה הזה הן יעדיפו כוס אחת בלבד ביום של יין רוזה, שהוא פחות נורא מהסוגים האחרים בהקשר הזה.

להעדיף:

1. ירקות - הצרפתיות מעדיפות ירקות עשירים במים, לדוגמת חסה, מלפפון ועגבניה. הן אוכלות אותם חיים ושותות במשך היום גספצ’ו מרענן, שמחזיר לגוף את הלחות שהוא מאבד בחום.

2. מוצרי חלב - מוצרי חלב מספקים לחות לגוף- גבינה לבנה ויוגורטים מורכבים מ-90% מים. הצרפתיות מקפידות לאכול בקיץ לפחות שני מוצרי חלב ביום.

3. מים - הצרפתיות מאוד אוהבות לשתות מים. יש להן מבחר גדול של מים מינרליים. בסופרמרקט של בון-מארשה יש מחלקה עם 100 סוגים של מים מינרליים מכל העולם. כל אחת וטעם המים שהיא אוהבת (ולא, לא מדובר במים עם טעמי פירות בתוספת סוכר, אלא מים מינרליים מאיזורים שונים בצרפת או מהעולם). בקיץ צרפתיה יכולה לשתות ליטר וחצי מים ביום מבלי למצמץ.

לשתות מים

4. תרסיס - חברות המים השונות הבינו שכדי לצנן את הגוף, הצרפתיות זקוקות לתרסיס מרענן ויצאו עם אחד כזה שמרכב ממים מינרליים. הצרפתיות מחזיקות אותו במקרר ובאמצע היום החם מרססות את הפנים ומרגישות לרגע שהן במזגן. החברה הצרפתית ל’אוקסיטן הוציאה מיסט מרענן חמאת שיאה וגם בישראל גילו את הפטנט הנפלא הזה וKB PURE- יצא עם תרסיס רלקסר אורגני מרגיע ומרענן לאחר חשיפה לשמש.

5. מקלחות קרות לפני השינה - כדי לצנן את הגוף מהיום החם, הצרפתיות עושות מקלחת קרה לפני השינה, כזאת שמכווצת כלי דם ומורידה את הטמפרטורה של הגוף. באופן גורף וגם בחורף, הן לעולם לא ישתפו את הפנים במים חמים, אלא רק במים קרים עד קפואים.

6. בגדים בהירים - כדי לא “לקלוט חום” הצרפתיות, ובעיקר הפריזאיות, מסירות בקיץ את צבע המדים שלהן, הלוא הוא הצבע השחור הקלאסי, ומעדיפות בגדים מבדים קלילים ובהירים. לכן, אל תתפלאו כשאתן נוסעות לצרפת בקיץ, אם תראו את רוב הנשים מסתובבות ברחובות בבגדים בצבע לבן.

תפריט לדוגמה לארוחת צהרים של צרפתיה בחמסין:

מנה ראשונה – גספצ’ו ירוק (ראו מתכון).

מנה עיקרית – סלט הכולל עגבניה, מלפפון, מעט אורז וביצה קשה.

קינוח – יוגורט או פירות אדומים.

מתכון לגספצ’ו ירוק ומרענן של חברתי הפריזאית, טניה ר.

את המרק הקר, המקורי והקליל הזה לימדה אותי חברתי ושכנתי טניה ר. ביום קיץ חם במיוחד. הוא הפך במהרה לארוחת בוקר קבועה בקיץ.

מצרכים:  2 עגבניות ירוקות/צהובות, רבע מלפפון, רבע פלפל צהוב, מיץ מליים אחד, 5 ענפי עירית, כפית שמן זית, מלח.

הכנה: מקלפים את העגבניות ואת המלפפון, מכניסים את כל החומרים לבלנדר (מוסיפים מים קרים אם צריך לדלל), מערבבים ומוזגים לכוסות (אפשר לקשט בעלי מש קטנטנים).

** הכותבת היא ד”ר מאיה גז, מומחית לתרבות צרפת. להרצאתה הבאה על צרפת והצרפתיות- כתבו לה mayaguez.co.il




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה