4 סלטים מהמטבח ההודי

במיוחד לכבוד הקיץ שמגיע, קבלו 4 סלטים טעימים מתוך הספר של אפרת דביר, “לאושר יש טעם של קארי”

17/05/2016
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • בדואר
  • RSS

4 סלטים מהמטבח ההודי. צילום: אדוארדו גראסי, סטיילינג: גליה אורנן

חצילים במשרה עם צילי, בוטנים ובזיליקום

מה צריכים (ל-4 מנות):

לחצילים:

3 חצילים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

4 כפות שמן זית

מלח

למשרה:

1 כף זרעי כוסברה קלויים וטחונים

1 כפית זרעי כמון קלויים

1 כף צ’ילי ירוק נקי מגרעינים וקצוץ

1 כף שורש ג’ינג’ר מקולף ומגורר

4-5 שיני שום כתושות

3 כפות שמן שומשום

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב סויה

להגשה:

½ כוס עלי בזיליקום קצוצים גס

¼ כוס בצל ירוק קצוץ

⅓ כוס בוטנים מקולפים, קלויים וקצוצים

יוגורט מתובל בכורכום (אם רוצים)

מה עושים:

מכינים את החצילים: שמים את קוביות החצילים בקערה עם שמן ומעט מלח. מערבבים היטב ומעסים את קוביות החצילים.

אופים בחום של 220 מעלות במשך כ–15 דקות, עד שמזהיב.

מכינים את המשרה: מערבבים יחד את כל מרכיבי המשרה ומוסיפים לחצילים.

לפני ההגשה מוסיפים עלי בזיליקום, בצל ירוק ובוטנים. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מזלפים מעל מעט יוגורט.

.

סלסה פיקנטית של פפאיה או מנגו

מה צריכים (ל-4 מנות):

2 כוסות פפאיה או מנגו חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

½ כוס כוסברה קצוצה

½ צ’ילי אדום חריף טרי פרוס דק מאוד

½ בצל סגול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

½ לימון

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

כמה טיפות טבסקו

מלח

פלפל שחור

מה עושים:

שמים בקערה את קוביות הפפאיה או המנגו. מוסיפים כוסברה, צ’ילי אדום, בצל סגול ושום.

חותכים ½ לימון יחד עם קליפתו, אך ללא הגרעינים, לקוביות בגודל ½ ס”מ ומוסיפים לקערה.

מוסיפים את מיץ הלימון, כמה טיפות טבסקו, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

אפשר להוסיף ½ כפית רוטב דגים תאילנדי, אם רוצים (להשיג בחנויות אסיאתיות). הוא משתלב מצוין עם נגיעות הלימון החי.

.

>> לביבות גזר ומשמש מיובש של אפרת דביר

.

סלט כרוב, גזר, צימוקים, גרעיני חמניות וכוסברה

מה צריכים (ל-4 מנות):

4 כוסות כרוב לבן פרוס דק

1 כוס גזר מגורר

1 כוס כוסברה קצוצה

50 גרם גרעיני חמניות קלויים וקצוצים

1 כפית זרעי כמון קלויים

50 גרם צימוקים קצוצים

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום מעוכות גס

מלח

פלפל שחור

מה עושים:

שמים את הכרוב בקערה. מוסיפים את הגזר, הכוסברה, גרעיני החמניות, זרעי הכמון והצימוקים.

מנערים בצנצנת שמן, מיץ לימון ושום, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים לסלט.

מערבבים היטב ומחדירים את הרוטב פנימה, תוך עיסוי, לעלי הכרוב.

.

סלט סלק טרי, תפוח ושורש פטרוזיליה ברוטב ויניגרט־ג’ינג’ר

מה צריכים (ל-4 מנות):

4 סלקים מקולפים

1 שורש פטרוזיליה מקולף

1 לפת או קולרבי מקולפים

1 תפוח גרני סמית’

⅓ כוס אגוזי מלך קלויים

לרוטב ויניגרט:

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות חומץ בלסמי או תפוחים

6 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 כף שורש ג’ינג’ר מקולף ומגורר

1 כפית שטוחה סוכר חום

מלח

פלפל שחור

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

¼ כוס עירית קצוצה

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

מה עושים:

מגררים את הסלקים, רצוי לרצועות ארוכות.

חותכים את שורש הפטרוזיליה ואת הלפת או הקולרבי לגפרורים דקים.

חותכים את התפוח לגפרורים דקים.

מערבבים הכול בקערה יחד עם האגוזים.

מכינים את הרוטב: מנערים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב.

לפני ההגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.

* בהכנת רוטב לסלט לא מומלץ להשתמש במעבד מזון, כי כשמוסיפים שום וג’ינג’ר לרוטב שבמעבד המזון הוא יוצא לבן וסמיך ומעמעם את צבעם של הירקות הטריים.

לאושר יש טעם של קארי

לאושר יש טעם של קארי” – המטבח ההודי שלי / אפרת דביר, הוצאת Lunch Box 

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה