4 מתכונים מפתיעים לפיקניק

מרק עגבניות וצ’אפאטי הודי, דייסת קוואקר עם משמשים ושקדים וקציצות מלחם. המתכונים המופלאים, המפתיעים והקלים של מלכות המדבר, וטיפים מצוינים לבישול בשטח, לקראת עונת הפיקניקים והמנגלים, ולכבוד יום העצמאות

10/04/2013
 תגובות 
קרן אוחיון קבלו עדכונים מקרן
  • בדואר
  • RSS

גם מלכות צועדות על קיבתן, כך לפחות מתברר משיחה עם הוקי, עדי ולירון. 3 מלכות שהשתתפו במסעות של “מלכת המדבר”, כל אחת בשנים אחרות, וביותר ממסע אחד. המשותף לשלושתן: הוקי, עדי ולירון, נמנו על צוות הבשלניות והן שדאגו למטיילות מבוקר עד לילה לארוחות חמות, מזינות וטעימות, ממיטב התוצרת המקומית.

עדי לוי, גם היא שפית במקצועה, עבדה ב”כתית”, “אורקה” וב”דניאל בולו” בניו יורק, בימים אלה פותחת בר יין ואוכל בנווה צדק: “יצאתי למסע עם צוות מנהלה נהדר ועם ״צבא״ של מקומיים שבישלו מדהים, בטח בהתחשב בתנאי השטח. בשל היותי שפית כמובן שהתנדבתי לעזור בכל הזדמנות שהייתה. למשל, בערב ראש השנה, הצטרפתי לצוות המנהלה להכנת ארוחת הערב. היו לנו המון עגבניות, קצת מעוכות, אז התחלתי בהכנת מרק עגבניות, עם המון בצל ושום, קוביות של עגבניות רכות, קצת פלפל ירוק חריף ואורגנו. הבנות לא חשו בטוב ונותרתי עם הצוות המקומי, שהתלהב מאוד מהמרק.

“היה די חשוך ולא מצאנו סוכר באוהל המטבח, במקום סוכר לאיזון החמיצות השתמשתי בקטשופ, במקום רסק עגבניות השתמשתי בצנצנת רוטב עגבניות סמיך שמצאתי. בסוף, יצא סיר ענק של מרק עגבניות גס לוהט סמיך ופיקנטי”.

לירון ירדני, שפית במקצועה, בעלת “חוויה מתבשלת”, מדריכה סדנאות בישול ומארחת בביתה קבוצות ואירועים משפחתיים קולינריים: “אף פעם אין תפריט מראש: אנחנו מגיעות לאיזור, יורדות לשוק ומהמצרכים שאנחנו מוצאות, מתקינות ארוחה. מה שמצאנו בשוק – זה מה שבישלנו באותו יום. זה הוציא ממני את כל היצירתיות שבי, שלא לדבר על כך שחלק ניכר מהמצרכים כלל לא הכרנו. בעקבות הלקחים, אגב, התפריט מורכב מהרבה ירקות מבושלים וסלטים, וכך גם נפתרת בעיות הכשרות, שעליה שומרות חלק מהבנות”.

גם הוקי מיכאלי, חברת מינהלה וחברת צוות ב”מלכת המדבר” בטוחה ש”אין כמו מרק טוב וחם בערב אחרי מסע מהנה ולא חשוב אם קיץ או חורף – מרק “עושה” את העבודה, הוא גם מזין ומלא בחלבונים, שמשמשים תחליף ראוי לבשר ועוף שקשה לשמר בתנאי שטח. וכשאין ברירה, גם לחם יבש יכול להיות מעדן”.

המתכון של לירון: דייסת קוואקר עם משמשים ושקדים

ארוחת בוקר מזינה, משביעה, מצוינת לשטח, אפשר להגיש גם כקינוח עשיר ומשביע

החומרים הדרושים:

1 ליטר חלב משומר

2 כוסות קוואקר

6 משמשים חתוכים לקוביות קטנות (אפשר לגוון עם שזיף, תאנה ושאר פירות יבשים שיש)

50 גרם שקדים טבעיים קצוצים גס

להמתקה – סוכר חום, סילאן או דבש

50 גרם קוקוס

קינמון

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר את החלב ביחד עם הקוואקר. מדי פעם בוחשים לאיחוד החומרים, הסמכה ומניעת הדבקות לתחתית הסיר.

2. בינתיים קוצצים את השקדים והמשמשים.

3. כאשר מגיעים לסמיכות הרצויה מוסיפים את חומר ההמתקה הנבחר, את הפירות היבשים והשקדים, מערבבים ויוצקים לכלי הגשה, מפזרים קינמון וקוקוס.

המתכון של הוקי: קציצות לחם מהירות הכנה

החומרים הדרושים:

פרוסות לחם יבש (אפשר גם שאינו טרי),

תבלינים כגון פלפל אדום חריף, נענע, פטרוזיליה, שום

אופן ההכנה:

1. משרים את פרוסות הלחם במים וסוחטים.

2. מוסיפים לעיסה את התבלינים. מערבבים היטב ויוצרים בידיים “קציצות”

3. מטגנים את הקציצות במחבת, אפשר להוסיף להן רוטב עגבניות. אפשרות נוספת: לבשל את הקציצות ברוטב.

המתכונים של עדי לוי

צ’אפאטי – לחם הודי

החומרים הדרושים:

2 כוסות קמח

1 כוס מים קרים

כפית מלח

אופן ההכנה:

1. לשים את הקמח והמים 10-15 דקות, עד שהבצק אחיד ולא דביק.

2. מניחים את הבצק בצד, מכוסה, לכ-20 דקות.

3. מחממים מחבת ברזל כבדה.

4. מחלקים את הבצק ל 10 כדורים. משטחים את הכדורים עם מעט קמח (בידיים או בעזרת מערוך). מניחים על המחבת הלוהטת, הופכים כשמתחילות בועות.

5. מומלץ לשמור את הצ’אפטי מכוסה במגבת עד לארוחה.

מרק עגבניות

החומרים הדרושים:

4 בצלים חתוכים לרצועות

שיני שום פרוסות (מראש שום שלם)

1 פלפל ירוק חריף

15 עגבניות גדולות רכות חתוכות לקוביות

אורגנו

מיכל גדול של רסק עגבניות או רוטב עגבניות

שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר עם שמן קנולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מקבל צבע “שזוף” . מוסיפים את השום והפלפל החריף.

2. מוסיפים את הרסק או רוטב עגבניות מוכן (לא חובה).

3. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות. מכסים את התבשיל במים ומוסיפים עוד כ-7 ס”מ מעל לכיסוי.

4. מתבלים במלח פלפל אורגנו, סוכר (אם אין סוכר ניתן להוסיף קטשופ).

5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.

6. אפשר להוסיף למרק אורז או פתיתים כ-20 דק לפני תום הבישול.

7. ניתן להוסיף גם מעט מיץ לימון טרי או גרידה אם רוצים לקחת את המרק לכיוון חמצמץ.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

הטריקים שלי למשפחה בריאה

אמא ירוקה ממליצה: 6 שינויים קטנים אך משמעותיים שעשיתי בבית כדי לשמור על בריאות המשפחה, גם בחורף

כך רזיתי 57 קילו

אחרי שרזתה בהצלחה וללא ניתוח, רחלי אלישיב שומעת באופן קבוע את השאלה – איך עשית את זה? קבלו את 8 הסיבות שעזרו לה לצאת לדרך חדשה

מחקר: עדיף להעסיק מנכ”ל יפה

אם התעסקות במראה החיצוני שלכן גרמה לכן עד היום לזוז באי נוחות או לדבר בנימה מתנצלת, מחקרים חדשים ומפתיעים מראים למה ההתעסקות ביופי לא שטחית ואפילו חשובה

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך


בחזרה למעלה