3 מתכונים לארוחת שבועות מנצחת

החג הלבן ביותר בשנה מביא איתו ארוחה נפלאה שכולה גבינה. לא משנה אם אתם מארחים חברים, משפחה או ארוחת חג לילדים הנה 3 מתכונים מקוריים, טעימים וקלילים שיעשו לכם את החג

image007_px

אם אתם מארחים את ארוחות שבועות הקרובה אצלכם בוודאי כבר נתקלתם בדילמה: איך לחדש השנה, להפתיע במתכוני גבינה מקוריים, מיוחדים וטעימים שיהפכו את הערב לבלתי נשכח. כמובן שהמנות צריכות להתאים לסגנון הערב ולאווירה הכללית: ערב אלגנטי מצריך מנות מורכבות, ערב עם חברים במרפסת יביא איתו מנות קרות וקלילות, וארוחה עם ילדים מוטב שתכיל טעמים נגישים. אז ממש לכבוד החג הנה 3 מתכונים טעימים, קלילים, מדוייקים ומקוריים שיתאימו לשלוש סגנונות אירוח שונים לחלוטין:

 

מטבל יוגורט נענע ולימון – מנה מושלמת לערב עם חברים במרפסת

מתאים לערב של ערק, קרח, והרבה מאזטים קטנים וטעימים שזורמים טוב עם לחם משובח. מטבל יוגורט נענע ולימון חמצמץ, קל להכנה ודל קלוריות

 

rami_levi_shavuot

בקערית שמים:

4 כפות יוגורט סמיך

קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון

מלח ים

פלפל שחור גרוס

מעט פתיתי צ'ילי (לא חובה)

2 כפיות שמן

כף עלי נענע טרייה קצוצים

מערבבים הכל ומגישים

 

rami_levi_shavuot_1

עוגת גבינה ופירות יער של מיקי שמו – לערב אלגנטי עם המשפחה

הקונדיטור מיקי שמו שלמד את הסודות הקולינאריים של אפיית גורמה באיטליה, צרפת וגרמניה הביא לישראל תרבות קינוחים חדשה, אלגנטית ומלאת שיק שכבר מזמן הפכה לשם דבר. אין דרך טובה יותר לסיים ארוחת שבועות אלגנטית מאשר בקינוח עוגת גבינה ופירות היער של שמו. הקינוח היפה שמוגש בכוסות אישיות יכול לקבל וריאציות שונות לאורך השנה: תותים בחורף, דובדבנים או פירות יער בקיץ.

 

[youtube zaPCgmWkg_8 nolink]

 

ארוחת שבועות לילדים (ולילדים בנפשם) – פיצה לבנה עם תפוחי אדמה, בצל סגול ועשבי תיבול

פיצה היא מנה אהובה שקשה מאוד לטעות בה, אך אנו נוטים לשמור בה על שמרנות יתר. אם אתם רוצים לשמור על ארוחת שבועות לא מחייבת, באווירת קז'ואל צעירה וללכת על מאכלים שגם ילדים וגם מבוגרים יהנו מהם הנה הצעה לפיצה מקורית ויפה במיוחד, שתחטף על ידי ילדים ומבוגרים כאחד:

rami_levi_shavuot_2

לבצק:

2 כוסות קמח

כפית ורבע שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

חצי כוס מים (ואם הבצק יבשושי להוסיף רבע כוס מים נוספת)

2 כפות שמן זית איכותי

אפשר לערבל במעבד מזון, במיקסר או ללוש ידנית

 

לטופינג:

תפוח אדמה גדול, חתוך לפרוסות דקיקות

בצל סגול גדול חתוך לטבעות לא עבות

250 גר' פתיתי מוצרלה או גבינה צהובה

מעט שמן זית לזילוף

עשבי תיבול טריים: עלי מרווה, ריחן, טימין או תערובת עשבי תיבול איטלקים

או תערובת של עשבי תיבול איטלקים יבשים

 

הכנה:

ממיסים את השמרים יחד עם הסוכר במים

שופכים את הקמח והמלח לקערת המיקסר או למעבד המזון ומפעילם, תוך כדי הערבול מוסיפים את המים עם השמרים ואת שמן הזית, מערבבים מס דקות עד שנוצר בצק אחיד וחלק, אם הוא יבש מידי מוסיפים כרבע כוס מים נוספת, מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית ומתפיחים כשעה.

בינתיים חותכים עם סכין חדה או במנדולינה תפוח אדמה אחד לפרוסות דקיקות, אין צורך לקלף, שמים את הפרוסות בשושנת אידוי ומבשלים כמה דקות רק עד שמתרככות, מוציאים שיתקררו

פורסים בצל אחד סגול לפרוסות דקות, מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל הפרוס כמה דקות ומורידים מהאש

מחממים את התנור לחום של 220-200 מעלות לפחות 20 דקות קודם האפייה

את הבצק שתפח מוציאים מהקערה, שמים נייר אפייה על התבנית הגדולה של התנור או על תבנית עגולה מחוררת מלמטה המיועדת לאפיית פיצות, ובעזרת ידיים משומנות מסדרים ומותחים את הבצק לצורת פיצה, מזלפים שמן זית, מסדרים יפה את פרוסות תפוחי האדמה וטבעות הבצל, מפזרים מעל מלח ים גס, מפזרים בנדיבות גבינת מוצרלה מגוררת או גבינה צהובה מפוררת, מפזרים את עשבי התיבול

אופים בתנור כ20 דקות

מוציאים, פורסים ואוכלים

 

בין אם מצפה לכם ערב שבועות עם חברים, ערב אלגנטי עם המשפחה או ערב קליל עם הילדים הסוד הוא בבחירת מתכונים טעימים, מדוייקים ומקוריים לארוחה לבנה שכולה גבינה.