24 שעות בפריז כבת מלוכה

נחתת בעיר האורות? נהדר, כעת רק נותרה השאלה: מה לעשות שם? הנה 3 דברים נהדרים שתוכלי לאמץ שם ולהרגיש בפריז כמו מלכה

11/01/2018
מאיה גז קבלו עדכונים ממאיה
  • בדואר
  • RSS

פריז היא עיר של נסיכות. והפריזאיות ידועות בתוך נשים שיודעות מה הן רוצות. השילוב הזה הוא קטלני משום, שכשהן רוצות להרגיש כמו נסיכות, העיר מעמידה לרשותן את כל מה שיש לה, פורשת יריעת בד אדומה למרגלותיהן, נועלת לרגליהן נעליים נוצצות ומזמינה אותן לבוא ולחגוג בעיר. הנה מה שאפשר לעשות ב-24 שעות בפריז ולהרגיש כמו בת מלוכה (מבלי לפשוט את הרגל):

1. נסיכות טסות כמו נסיכות

 גם אם את צפויה לשבת במחלקת התיירים, אין סיבה שלא תגיעי למטוס כבת מלוכה. נסיכות לוקחות לעצמן את שירות פרימיום צ'ק-אין  ומגיעות למטוס עם נהג פרטי לשירות צ'ק-אין פרטי, מבלי לעמוד בתור. המזוודות נלקחות מהן וניתן להן כרטיס עליה למטוס שנשמר במיוחד עבורן. אפילו את הבידוק הבטחוני הן עושות בנפרד וזורמות ישר לדיוטי-פרי. וזה אפילו לא שירות יקר.

אשה בצרפת צילום: שאטרסטוק By TravnikovStudio

2. נסיכות ישנות בארמון (או לפחות אוכלות שם ארוחת צהרים)

השירות במלונות-ארמונות צרפתיים הוא יוצא דופן. לאחרונה יצאה סוכנות הפיתוח לתיירות בצרפת בקמפיין על השירות המיוחד הזה, שגורם לכל אחד ואחת להרגיש כמו נסיכה. מדובר בצוות אנשים מוכשרים שמקדיש את כל חייו כדי לשמח אורחים ולגרום להם להרגיש הכי טוב שאפשר. אלו המקומות האלגנטיים ביותר שאפשר לחשוב עליהם, מקומות נהדרים למי שרוצה להרגיש כמו נסיכה.

צרפת צילום:    Amandine Thouin  Bureau de presse Pascale Venot

בימים אלה, מסעדות המישלן במוסדות הללו מורדים את מחירי ארוחות הצהרים, כך שבפירוש אפשר לנסות ולתפוס שולחן כדי לאכול ארוחה של פעם בחיים. ואם לא מתחשק לך, תמיד תוכלי לשתות את קוקטייל הדבש במלון המרהיב מנדרין אוריינטל, שמשתתף בקמפיין. הקוקטייל הזה עשוי מדבש שהכוורות שלו נחות על גג אופרה גרנייה.

מאיה גז ושף יחד עם השף ז'אן-מישל לוראן ב- "la Côte St. Jacques" בבורגון

3. נסיכות אוכלות ארוחת טעימות יוצאת דופן

המסעדות הקטנות והשוות הן המסעדות שהכי כדאי לאכול בהן. רק צריך לגלות היכן הן נמצאות. אחת מהן היא המסעדה של דויד טוטאן, שף מוכשר במיוחד, שמציע ארוחה רבת טעימות קטנטנות וייחודיות עם חומרי גלם מרהיבים (כמהין, למשל). אפשר לבחור בגירסה המצומצמת ביותר של שש מנות (ללא תוספות תשלום) ועדיין לצאת שבעות ומאושרות. מה אכלתי שם? אין לי באמת מושג. אני יכולה רק לומר שזו היתה אחת הארוחות המיוחדות שאכלתי בחיים, טעימה בצורה יוצאת דופן, ושהוראות ההפעלה מגיעות לפי צבע הפרודוקטים שיש לאכול (למשל בתמונה- ירק בהיר בלתי מזוהה אותו יש לטבול בקציפת השוקולד הלבן והקקאו- חלומי!)

** הכותבת היא ד"ר מאיה גז, מומחית לצרפת ולתרבות צרפת, מרצה וחוקרת באוניברסיטת תל-אביב ובמכללת הדסה בירושלים. להרצאותיה ולמסלוליה בצרפת ניתן לכתוב לה ל- mayaguez.co.il  סדרת ההרצאות החדשה שלה "פרנקופיליה- הסודות הצרפתיים" תתקיים במכון אבשלום החל מ-7.3 בשעות 19:30-18:00.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה