2 נזידים מחממים ומשביעים

עשיו מכר את הבכורה תמורת נזיד עדשים. עם קור כמו שיש בחוץ, אנחנו לגמרי מבינים אותו. אז בשביל שלא תצטרכו למכור כלום, קבלו 2 מתכונים – לנזיד עדשים וערמונים ולנזיד ירקות וגריסים

10/01/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

נזיד ירקות וגריסים עם קניידלך כוסמין

החומרים למרק:

1 בצל בינוני

2 גבעולי סלרי אמריקאי

2 שיני שום קלופות

4 גזרים קלופים

1 בטטה בינונית

3 קישואים בינוניים

½ חבילת מנגולד

1 קופסת שימורי עגבניות (400 גר')

½ כוס גריסי פנינה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

½1 ליטר מים

½ כפית כמון

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור טחון

החומרים לקניידלך:

1 כוס קמח מצה

½ כוס קמח כוסמין

3 ביצים מופרדות

½ כוס שמן רגיל

½1 כוס מים קרים

¼ כפית כורכום

קורט פפריקה מתוקה

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור טחון

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

אופן ההכנה:

למרק: לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות.

לאדות בסיר עם מעט שמן זית את הבצל, גזר, בטטה, וקישוא כעשר דקות ללא קבלת צבע.

להוסיף את המנגולד ולטגן עוד שלוש דקות.

להוסיף מים, תבלינים, ועגבניות קצוצות עם המיץ.

להביא לרתיחה ולהוסיף את הגריסים.

לבשל על אש נמוכה כ-30 דקות ולהוסיף את גרגירי החומוס.

לקניידלך: בקערה לערבב את קמח המצה, קמח הכוסמין, שמן, מים תבלינים וחלמונים.

להקציף את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב ולקפל לתוך המסה הראשונה.

לקפל פנימה את גרגירי החומוס

להרתיח מים בסיר, לגלגל כדורים קטנים ולבשל כעשרים דקות על אש נמוכה.

לסנן בעדינות ולהעביר למרק. והוסיף עשבי תיבול קצוצים.

להמשיך לבשל את המרק על אש הכי נמוכה לעוד חצי שעה או להכניס לתנור לטמפרטורה של 120 מעלות למשך כשעה.

.

נזיד עדשים, ערמונים וחיטת כוסמין

החומרים:

1 כוס עדשים ירוקים

1 כוס עדשים שחורים

1 כוס שעועית מש

½ כוס חיטת כוסמין

2 אריזות ערמונים בוואקום

1 בצל גדול

3 גבעולי סלרי אמריקאי

4 שיני שום קצוצות

4 כפות שמן זית לטיגון

1.7 ליטר מים

1 כף מלח

קורט פלפל שחור

¼ כפית כמון

1 כף כוסברה קצוצה

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מיץ מרבע לימון

1 גביע קרם פרש

2 כפות גבינת פיקורינו מגוררת

4 פרוסות לחם כפרי

אופן ההכנה:

לקצוץ את הסלרי והבצל ולטגן עם שמו זית למשך כחמש דקות עד להזהבה.

להוסיף מים, עדשים, שעועית מש וחיטה (כולם שטופים) ותבלינים ולהביא לרתיחה.

להמשיך לבשל עם אש נמוכה למשך כ-50 דקות ולכפות את הקצף מידי פעם.

לטגן את השום  והערמונים במחבת נפרדת עם מעט שמן זית עד להזהבה ולהוסיף למרק.

להוסיף את עשבי התיבול ומיץ הלימון ולבשל עוד עשרים דקות.

למרוח את פרוסות הלחם עם קרם פרש ולפזר מעל גבינת פקורינו מגוררת ולצלות בתנור.

למזוג את המרק לכלי הגשה למזוג מעל מעט קרם פרש ולהגיש עם הקרוסטיני.

הערות:

המרק הינו סמיך ועשיר וניתן להוסיף לו מים לפי הסמיכות המועדפת.

המתכונים באדיבות השף אילן ניב מסעדת דרך הגפן, מסעדה כפרית במושב בית זית

צילום: שירן כרמל




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה