17 טיפים מבריקים שישמרו לכם על האוכל במקרר

איך שומרים על המזון המקורר או הקפוא טרי ואכיל לאורך זמן? 17 טיפים שיחסכו לכם זמן וכסף

12/10/2015
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

ניקול הקפאה וקירור מזון אוקטובר 2015

מי לא מכיר את הבעיה של רוב המשפחות בארץ – יוצאים לסופר, ממלאים עגלה, מעמיסים שקיות, מסדרים יפה במקרר וכעבור שלושה ימים מגלים ש ׳אין מה לאכול בבית הזה!׳?

שגרת היומיום העמוסה, בשיתוף עם תרבות המבצעים והצעות ה- ׳כך תוכל לחסוך׳ הנהוגה בסופרים, מובילות למצב שבו רובנו פוגשים לפחות פעם בשבוע במלפפון במצב צבירה לא מחמיא, או בלחם שראה ימים יפים יותר.

אנחנו ממהרים, קונים יותר ממה שנחוץ ולא מקדישים זמן נוסף לאריזה ואחסון נכונים, ולכן כמעט כל משפחה זורקת היום כמויות של אוכל שגם עולה המון כסף וגם גורם לכך שלמרות שנדמה לנו שסגרנו קניות לשבועיים, מקץ 6 ימים – שוב אין מה לאכול בבית הזה.

אז איך שומרים על המזון טרי לאורך זמן וחוסכים גם זמן וגם כסף? הנה 17 טיפים שכדאי להכיר:

1. הקפאת פיתות ולחמים – כדי למנוע טעם לוואי רצוי להקפיא בשקיות אטומות היטב ועדיף לעטוף בנייר סופג לחות לפני אטימת השקית. לאחר כל הוצאה להפשרה יש לסגור את השקית מחדש. קבלו סרטון שמסביר את הפטנט המבריק, שישאיר את הפיתות רכות ונימוחות גם אחרי הקפאה

2. מלפפונים טריים לנצח – צריך להרחיק אותם מלחות, לכן עוטפים היטב כל מלפפון בניילון נצמד ומאחסנים במגירת הירקות. אין לשמור באותה מגירה עם העגבניות.

ניקול הקפאה וקירור מזון אוקטובר 2015

 

3. עגבנייה יפהפייה – היום, כשעגבניות שוות את משקלן בזהב, כדאי יותר מאי פעם לשמור עליהן מכל משמר. הכניסו למקרר רק עגבניות בשלות. הסירו את הגבעולים והעוקצים לאחר הבשלה ולפני האחסון, כדי שלא יפצעו זו את זו. רצוי לרפד את המגירה שלה העגבניות בנייר סופג עבה.

ניקול הקפאה וקירור מזון אוקטובר 2015

4. מניעת התרככות ירקות ופירות – הלחות המצטברת במקרר מזיקה לתוצרת, החזיקו במקרר קערית קטנה עם מלח גס או מלח לימון. החליפו תכולתה כל 3 חודשים בערך.

5. הימנעו מקירור לא נחוץ – יש מוצרים שהקירור פוגע בהם, בעיקר ירקות ופירות עדינים – קישואים, נקטרינות, משמשים, בננות – אלו ממש ניזוקים בקירור ועדיף לקנות מהם כמויות קטנות לפי הצורך המיידי ולא לסמוך על אחסון ארוך בקירור.

6. הקפאה נכונה – מכיוון שהבשר שלנו מתוסף במים בהכשרה, הוא גם מאבד יותר נוזלים בהקפאה ומתקבלת סביבו ובתוכו שכבת קרח שמשפיעה על טעמו ומרקמו. מומלץ להקפיא בשר בוואקום כדי למנוע הצטברות נוזלים נוספים וטעם לוואי. הסרטון המבריק הזה יסביר לכם בדיוק איך לעשות את זה נכון:

7. חבל על החלב – הידעתם שהטמפרטורה במקרר אינה אחידה? ברוב המקררים הטמפרטורה משתנה בין המדפים, למגירות ולדלת. דלת המקרר, שבה לרוב נשמר החלב, היא המקום ה׳חמים׳ ביותר ולכן גם המקום הכי פחות מתאים לאחסון חלב. עדיף לאחסנו בשכיבה מעל מגירת הירקות, שם הנקודה הקרה ביותר במקרר.

ניקול הקפאה וקירור מזון אוקטובר 2015

8. תבשיל עוף עם נגיעות מקרר – מכירים את טעם הלוואי ׳טעם של מקרר׳ - הוא שמור למזונות מבושלים שלא אוחסנו נכון בקירור. כלי פלסטיק סופגים טעמים ומעבירים למזון טעם לוואי. לכן יש לאחסן מזון מבושל בכלי זכוכית. כמו כן יש להקפיד על התאמת המכסה לכלי לאטימה מלאה.

9. סגור או פתוח, לא באמצע – שכבת הניילון האוטמת של הגבינות, סלטים וכו׳ נועדה לשמור על טריותם עד שהם מגיעים לשימוש. אולם לאחר שנפתחו יש להסיר את שכבת הניילון או האלומיניום לפני השבת המכסה, אחרת מצטברות טיפות לחות שמטפטפות אל הגבינה, פוגמות בטעמה ומקצרות את חיי המדף שלה.

10. שימוש חוזר לקופסאות גבינה – כמו הגבינות, גם קופסאות רסק עגבניות סובלות מבעיית המכסה הרופף. אם פתחתם קופסה ולא השתמשתם בכל הרסק, אל תשאירו את המכסה רופף, העבירו את השארית לקופסת גבינה רחוצה וסגרו היטב במכסה הפלסטיק.

11. כלי פרטי וכלי כללי – אל תכניסו לתוך הכלי סכו״ם שאכלתם ממנו. החיידקים מן הפה ייצרו מושבה ועד מהרה תרבית בתוך הגבינה/ חומוס/ טחינה ויקצרו משמעותית את חיי המוצר.

12. ירוק עד – עלים ירוקים או עשבי תבלין משחירים ומרקיבים מהר, בעיקר כאשר הם סובלים מקור יתר או מלחות. מוטב לא לשמור אותם במגירה עם הירקות ולהעדיף לאחסנם במדף אמצעי או עליון עטופים בנייר סופג ובתוך ניילון עבה מחורר.

ניקול הקפאה וקירור מזון אוקטובר 2015

13. הקפאת ירוקים – כדי לשמור על עשבי תבלין זמינים לשימוש מיידי ובטעם מלא – אפשר לקנות כמות גדולה מהם, לקצוץ כל תבלין בנפרד ולהקפיא בשקיות וואקום.

14. קמח, סוכר ומיני מזיקים – כדי למנוע כניסת חרקים לשקיות קמח סוכר ותבלינים, כדאי לשמור את אלו בתוך שקית שבה כמה עלי דפנה או ראשי ציפורן, אלו מרחיקי חרקים ידועים ויעילים.

15. החיים סוכר – כדי להאריך חיי גבינות צהובות וקשות, יש לאחסנן בקופסה סגורה, עטופות בנייר לא סופג, שבו נעטפו בחנות, ולהניח כמה קוביות סוכר לצידן בכלי לשם ספיחת הלחות ושמירת מרקם הגבינות.

16. אין כמו עוגה טרייה – הטיפ הזה נשמר לסוף, כי בכמה בתים באמת צריך לאחסן עוגה טרייה שיצאה מהתנור? אם בכל זאת נשארה לכם עוגה להקפיא, קררו את העוגה לאחר האפייה, עטפו בשכבה אחת של ניילון נצמד. חוררו אותו בעדינות, הניחו מעל שכבת נייר סופג ועטפו שנית בניילון נצמד. העוגה תישמר מפני הלחות וגם לא תאבד מנוזליה ומטעמה. בהפשרה תקבלו עוגה טרייה כאילו יצאה הרגע מהתנור.

ניקול הקפאה וקירור מזון אוקטובר 2015
דוגמה מצויינת ל"מה לא לעשות"

17. סוף מעשה במחשבה תחילה – נסו לעקוב במשך חודש אחר הרגלי הצריכה שלכם. לא הקניות – הצריכה. ערכו רשימות מסודרות של הכמות שנרכשה, וגם של הכמות שנזרקה. ככה תלמדו כמה אתם באמת צורכים מכל מוצר והקפידו לקנות בהתאם ולא יותר.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה