10 טיפים למטבח מצוחצח

מי לא רוצה לקום בבוקר ולגלות שגמדים ציחצחו את המטבח? עד שזה יקרה, קבלו 10 טיפים שווים שיעזרו לכן ולכם לנקות את המטבח ולשמור על היגיינה, בלי לצאת מהכלים

10/03/2013
תוכן מקודם קבלו עדכונים מתוכן
  • RSS

זהו, אני פותחת דף חדש. No more ערימות כלים במטבח. הסוף לשאריות האוכל בכל פינה על השיש ואולי אני אפילו אפסיק לריב עם בן זוגי מי שוטף את הסירים הגדולים. מי היה מאמין,  אבל בסיומו של ויכוח סוער עם בן זוגי היקר, הבנתי שהמלחמה שלנו על שטיפת הכלים באה על חשבון המלחמה האמיתית  - שמירה על הניקיון במטבח.

אז החלטתי להתחיל להילחם באויב האמיתי. חשבתי שמדובר במשימה פשוטה, אבל מסתבר שבכל הקשור להיגיינת המטבח, יש תורה שלמה שכדאי לפעול על פיה. וזה לא סתם: המטבח שלנו רווי במזהמים שיכולים לגרום אפילו לקילקול קיבה, לא עלינו. אבל לא צריך להתאייש, וגם לא להזניח. לכן החלטתי לרכז 10 כללים לשמירה על היגיינת המטבח.

1. מתחילים בידיים - כן, כן, לא לחינם לימדו אותנו לשטוף ידיים לפני כל מגע עם האוכל, וכך לגבי האזור בו אנחנו מכינים אותו. הקפידו לשטוף ידיים עם סבון לפני כל מגע עם משטחי הכנת האוכל והאוכל עצמו.

2. מתי בפעם האחרונה החלפתם את הסקווצ' והסמרטוט? - יש להקפיד להחליף אותם בתדירות גבוהה, שכן שאריות המזון שנדבקות אליהם הופכות אותם לאחד הדברים המלוכלכים יותר שיש במטבח. כדי להפחית את כמות החיידקים באביזרי הניקוי אפשר לשטוף אותם במים באופן שוטף. כדי לחטא אותם אפשר להשרות סמרטוטים במים רותחים או בחומרי חיטוי.

3. הצעה נוספת לחיטוי סמרטוטים: "לבשל" אותם במיקרוגל, כשהם רטובים, במשך כ-2 דקות, פעם בכמה ימים. אבל זהירות: הפעולה מתאימה רק לסמרטוטים ולא לספוגיות שעלולות להכיל מתכת. כדי לוודא שקטלתם כל מה שחי בסמרטוט, אפשר להפעיל לשתי דקות נוספות.

4. ומה עם המגבות? – גם הן צריכות לנוח מידיי פעם. מומלץ בסוף כל יום עבודה להחליף מגבת ולתת למטבח להתחדש עם מגבת נקייה. באופן כללי, משרד הבריאות ממליץ להשתמש במגבות נייר חד פעמיות, אם זה מתאפשר כלכלית.

5. חשוב להקפיד על ניקיון ייסודי של משטחי העבודה, השיש ושולחן האוכל – שאריות המזון יכולות להצטבר וייתכן שככל שתחכו גם תתקשו להסיר אותן.  מדי יום מומלץ לנקות את השיש עם חומר ניקוי וחיטוי  ייעודי למטבח.

6. חשובה לא פחות שמירה על ניקיון הברזים, לאור העובדה שהם מהווים בית גידול חביב לבקטריות. לכן, מעבר לניקיון יסודי אחת לשבוע, תשתדלו מידיי פעם לסבן גם את הברז כשאתם עושים כלים.

7. מומלץ אחת בשבוע לנקות את ידיות הארונות והמקרר. מעבר לסימני הידיים הלא מאוד אסטטיים, לרוב, הם יבואו בשילוב עם לכלוך וחיידקים.

8. זה לניקיון, זה לכלים – הפרידו בין סמרטוטים וסקוצ'ים המיועדים לכלים, לבין אלו המיועדים לניקיון. בחירת צבעים נפרדים למטליות על פי הייעוד שלהן יכולה להיות פתרון מצוין אשר יבדיל בין השימושים השונים.

9. הקפידו על שטיפת כלים טובה, במים חמים עם סבון, והעדיפו לייבש כלים באוויר הפתוח, ולא בעזרת מגבות.

10. אל תזניחו את קרש החיתוך – ובעיקר לאחר שהוא בא במגע או דגים או בשר. יש לשטוף אותו עם סבון ומים רותחים לאחר כל שימוש ולייבש באוויר. אפשר להשתמש גם בחומר ניקוי ייעודי למטבח שמכיל חומרי חיטוי, כמו "מיסטר מאסל למטבח".




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך