10 הדיברות לשילוב מזונות העל במטבח

בכמה צעדים נוכל לייצר מרחב מזמין בריא אשר יקרין על כל הבית ותושביו. התבוננו במטבח ביתכם וצרו בו את השינוי שהייתם רוצים לכם ולבני משפחתכם וקבלו כבונוס מתכון אחד מנצח לשוקולד לבן

01/01/2018
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

מאת: אומינה

 השימוש במזונות העל במטבח שלנו מבקש קודם כל את תשומת הלב שלנו לאנרגיה במטבח שלנו. אני קוראת לזה יצירת מטבח בתדר גבוה. בכמה צעדים נוכל לייצר מרחב מזמין בריא אשר יקרין על כל הבית ותושביו. התבוננו במטבח ביתכם וצרו בו את השינוי שהייתם רוצים לכם ולבני משפחתכם. חשוב שהמרחב במטבח יהיה מסודר ומזמין, שתרגישו נעים ונוח להכין בו אוכל ולבלות בו באנרגיה טובה ומרוממת. ארגנו את המטבח בצורה שמעוררת השראה ליצירה ואכילה, כך שיהיה לכם חשק לבשל ולרקוח בו מאכלים ומשקאות.

 1. הכניסו חיים למטבח על ידי מים נקיים לשתייה

רוב הנוזלים שאנחנו צורכים הם מי השתייה והבישול שבהם אנחנו משתמשים במטבח, ולאורך זמן איכותם משפיעה באופן משמעותי על בריאות הגוף. איכות מי הברז מושפעת מגורמים סביבתיים, כמו כמות המזהמים באדמה ובאוויר, כמות הכלורידים ואחוז המלחים והמינרלים במים.

אפשר בקלות להעלות את האיכות ואת התדר של המים במטבח: התקינו מסננים איכותיים עם מגנטים טובים, השתמשו בכדי חרס, הניחו קריסטלים בכדי המים לשתייה, ברכו את המים והודו לשפע והחיים שהמים מעניקים לנו בכל רגע מחדש.

אומינה צילום יחצ

2. קנו בעיקר מזון אורגני נקי מריסוסים ומזונות טריים

 פירות וירקות טריים ואורגניים במטבח יכולים להיות החיבור הישיר שלנו ליסוד האדמה ולכוח החיים. הזמינו סל שבועי של ירקות ופירות (אורגניים ) במרבית המקומות אפשר להזמין ישירות מהמגדלים (סל זה יהיה הבסיס למרבית המאכלים) והמשקאות שתכינו. עם מקרר מלא בירקות ופירות

טריים אפשר להכין אוכל בפשטות ובקלות ולתת ליצירתיות לפרוח.

3. נקו את הארונות ממזון מתועש ומעובדמקופסאות שימורים, מאוכל מוכן וממכר

זכרו כי כל מה שאתם מחזיקים בארונות המטבח – קרוב לוודאי שיסיים את דרכו בגופכם. לכן אני ממליצה להרחיק מהמטבח מזונות מעובדים מכל הסוגים. מזונות אלו מכילים על פי רוב מתכות כבדות, כימיקלים, חומרים משמרים, הורמונים מלאכותיים, חומרי טעם וצבע וחומרי הדברה. מזונות מעובדים

מכילים חומרים סינתטיים שאין להם שום זיקה לטבע ולכוח החיים. בדרך כלל הגוף אינו מצליח לפרק ולעכל אותם והם גורמים לו להיחלש ולפתח מחלות. למזונות מסוג זה אין מקום במקדש הביתי. צרו מרחב מוגן במטבח הפרטי שלכם, וודאו שאין בו פיתויים למזון שאינו נקי ומזין.

זונות על אומינה צילום יחצ

4. שימו לב שכלי הבישול אינם רעילים

כלי הבישול משפיעים על הכנת האוכל ועל בריאותנו. חומרים כמו אלומיניום, טפלון, פלסטיק, כלים עם ציפוי לא מוכר, מחבתות או סירים חלודים, פגומים ושרוטים עלולים לשחרר מתכות כבדות כמו עופרת וקדמיום, כרום וניקל – חומרים רעילים הנספגים בגופנו. כדאי להשתמש בכלים מברזל

יצוק, פלדת אל-חלד, נחושת עם ציפוי פלדת אל- חלד, במבוק, זכוכית, סיליקון וקרמיקה עם פיקוח.

5. השתמשו בחומרי ניקוי שאינם רעילים

שימוש יומיומי בסבון כלים ובחומרי ניקוי שונים המכילים חומרים רעילים ומסרטנים משפיע לאורך זמן, שכן הם נספגים בעור ומגיעים לזרם הדם ותורמים לפגיעה אקולוגית. עברו לחומרי ניקוי אקולוגיים שאינם מכילים חומצות מזיקות וכימיקלים הפוגעים בעור, בדרכי הנשימה ובעיניים.

אפשר גם להכין מוצרי ניקוי ביתיים מחומרים פשוטים כמו חומץ, לימון וסודה לשתייה.

6. צרו מטבח אקולוגי

מחזור החיים במטבח מתחיל בקניות שאנו עורכים ומסתיים בפח האשפה ובערימת הקומפוסט. חשוב לפתח מודעות לייצור מועט ככל האפשר של אשפה. ניהול חכם של פסולת מתחיל בהפרדה של סוגי הפסולת השונים. כשהולכים לקניות, כדאי להימנע משקיות ניילון

ולהשתמש בארגזי קרטון, בסלים או בשקיות בד. מוטב גם להימנע משתיית מים מבקבוקי פלסטיק ומכלים חד-פעמיים.

7. צרו מרחב של שיתוף על ידי הכנת אוכל ואכיל המשותפת

המטבח הוא מקום מפגש המנקז את התנועה של כל יושבי הבית לפחות פעמיים ביום. אפשרו לדינמיקה במטבח לקרב לבבות על ידי הכנת אוכל ביחד, הכנסת ריגושים של מאכלים חדשים, מאכלים אהובים שמעוררים שמחה והתרגשות, מילים טובות והודיה למי שהכין ופעל למען הכנת האוכל.

8. צמחים מרפאים

צמחים מרפאים הם בית מרקחת אישי. יש להם יכולת ליצור אלכימיה של רפואה בצורה פשוטה ונוחה על ידי חליטות צמחים, בישול סירופים, יצירת תמציות, מירתחים, קומפרסים או פשוט שילוב של הצמחים הטובים במאכלים ומשקאות.

9. העמידו את הבלנדר על השיש

הבלנדר הוא חברכם הטוב, לכן כדאי שהוא יהיה נגיש ונוח לתפעול ולהכנת שייק בכל עת. כשהגישה לבלנדר ולסופרפוד שבהם אתם משתמשים קלה ופשוטה, הכנת שייק פלאים לוקחת דקות ספורות ומשתלבת בטבעיות בשגרת החיים.

10. פשטות

באוכל, פשטות היא שם המשחק. כאשר משתמשים בחומרי גלם איכותיים, עשירים בטעם הבריאה, אין צורך בשילובים מורכבים ובמרכיבים רבים. ככל שתפשטו את הכנת המזון יהיה לכם קל ונעים לעכל ולספוג את הערכים התזונתיים ולהתנהל במטבח

ללא מאמץ.

מתכון שוקולד לבן

שוקולד לבן

20 פרלינים

לכל אוהבי השוקולד הלבן מוגשת בזאת גרסה חלומית של שוקולד לבן נא ) rawwhite chocolate ( – פרלינים לבנים שנמסים בפה ומציפים את הגוף ברוך ועונג. השוקולד הלבן מבוסס על חמאת קקאו טהורה בתוספת חמאת קשיו – שילוב מנצח ליצירת מרקם מושלם.

1 כוס ( 100 גרם) חמאת קקאו פרוסה

2  כפות חמאת קשיו

2  כפות מייפל

1/4 כ פית תמצית וניל

קורט מלח

 ממיסים את חמאת הקקאו בבאן מארי, מוסיפים את חמאת הקשיו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את המייפל, תמצית הווניל והמלח וממשיכים לערבב. יוצקים את התערובת לתבניות פרלינים מסיליקון ומקררים כחצי שעה במקפיא לפני ההגשה.

סופר פוד

** באדיבות אומינה, המאסטרית של הסופר פוד בישראל ומחברת הספר "סופר פוד שער חדש למטבח" www.umina.co.il




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה