תבשיל ירכי עוף ועדשים בתבלין מסתורי מאפריקה הרחוקה

מטבחי זיו הזמינו את בלוגרית סלונה פני רבינוביץ' לבשל מתכון עם ניחוחות ביתיים וטעמים שעושים חשק לעלות על מטוס ולנחות באדיס אבבה

בחורה עם מחשב נייד

SHY_0469

המטבח המודרני ידוע בתכונות הפיוז'ן שלו וביכולתו לשלב חומרים שונים באופן קיצוני אשר חיים יחדיו בהרמוניה מושלמת ויוצרים חלל ביתי וחמים, על אף השימוש במרכיבים במראה תעשייתי יותר. וזה בדיוק מה שהופך אותו לבן זמננו, אבל לכזה שיישאר רלוונטי וטרנדי למשך שנים רבות.
מטבחי זיו הזמינו את בלוגרית סלונה פני רבינוביץ' לבשל מנה מסורתית במטבח בסגנון מודרני המשלב בין חומרים טבעיים כעץ אלן מבוקע ובין לוק אורבני של חזיתות בגוון דמוי בטון.

וברוח הפיוז'ן של שילוב מושלם בין חדש וטרנדי לביתי ועל-זמני, נבחר תבשיל ביתי ומסורתי של ירכי עוף ועדשים בתבלין ה'ברברה' האדום, הנפוץ באריתריאה, אתיופיה וסומליה ומורכב מכמה וכמה תבלינים שונים שיצרים טעם חדש, מופלא ומפתיע – נשמע מורכב, אבל לגמרי פשוט לביצוע.


המצרכים:
לתבשיל:
1 כוס עדשים ירוקות (לא מפוצלות)
3 כוסות מים
2 כוסות בצל קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
1 כף זנגביל טרי כתוש
1 כוס גזר קצוץ לקוביות קטנות
1 כוס עגבניות קצוצות דק
2-3 כפות תבלין ברברה (ראה למטה אופן הכנה)
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט
עוף:
4-6 ירכי עוף (בהתאם לגודלן ולכמות הסועדים)
2-3 כפות תבלין ברברה
שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון

לתערובת התבלינים:
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פתיתי צ'ילי חריף
2 כפות זרעי כמון או כמון טחון
1 כפית זרעי כוסברה או כוסברה טחונה
1 כפית זרעי הל (עם קליפה) או הל טחון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית זרעי חילבה או חילבה טחונה
1 כפית גרגרי פלפל שחור או פלפל שחור טחון
½ כפית ציפורן
½ כפית allspice
½ כפית זנגביל טחון
½ כפית קינמון
אם משתמשים בזרעים שלמים, לקלות אותם במחבת במשך 2-3 דקות.
טוחנים את כל התבלינים יחדיו באמצעות מטחנת קפה/תבלינים או מכתש ועלי עד לקבלת אבקה חלקה.

SHY_0354

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.
במחבת בעלת מכסה, עם תחתית כבדה, מטגנים בצל קצוץ, גזר, שום וג'ינג'ר ב-2 כפות שמן זית, עד שרך וריחני, כ-5-7 דקות. מוסיפים 2-3 כפות תערובת תבלינים ברברה ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים עדשים, עגבניות קצוצות, מלח ו-3 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים המחבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות (אל דנטה).

SHY_0426

מייבשים את ירכי העוף בעזרת מגבת נייר. מתבלים את ירכי העוף בכל צדדיהם עם מלח ופלפל.למרוח בנדיבות כל ירך עם תערובת תבלינים ברברה.

SHY_0451

מחממים 1 כף שמן במחבת עם תחתית כבדה, על אש בינונית גבוהה, מניחים את ירכי העוף כאשר העור כלפי מטה ומטגנים עד שהן פריכות וזהובות, בערך 6-8 דקות. הופכים את ירכי העוף ומנמיכים את האש לאש בינונית, מטגנים את ירכי העוף במשך 2-3 דקות נוספות. מעבירים את ירכי העוף לתנור לבישול סופי 10-15 דקות (מומלץ לבדוק שהעוף מוכן לפני)
מגישים מעל מצע של עדשים ומקשטים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה.

SHY_0458

 SHY_0461

הפקה: צילום: שי אדם, סטיילינג: חגית ברנשטיין