שטרודל תפוחי עץ

מתכון חגיגי וסתווי שמגיע אלינו הישר מהקונדיטורים של בוטיק סנטרל: שטרודל תפוחים מבושם בניחוח ריבת גויאבה, וניל וקינמון

שטרודל תפוחי עץ בוטיק סנטרל. צילום: אייל קרן

שטרודל תפוחי עץ בוטיק סנטרל. צילום: אייל קרן

המתכון מתאים ל2 עוגות שטרודל.

אביזרים נדרשים: מברשת מטבח, מסננת קטנה לאבקת סוכר.

מרכיבים

1        מארז בצק פילו קפוא.

1.5     ק"ג תפוחי עץ גרנד סמיט.

200     גרם סוכר.

200     גרם חמאה.

100     גרם ריבת גויאבה.

40      גרם צימוקים.

5        גרם קינמון.

3        מקלות ווניל חצויים לאורך.

100    גרם חמאה.

50      גרם אבקת אפייה.

אופן ההכנה

להכנת המלית:

1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.

2. ממיסים את הסוכר בסיר גדול.

3. כשהסוכר נמס, ומקבל גוון חום בהיר, מוסיפים את החמאה.

4. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ועוטפים אותם בקרמל הסוכר.

5. מוסיפים את הקינמון ומקלות הווניל החצויים ומבשלים 10 דקות.

6. מצננים את המלית ומוסיפים אליה את ריבת הגויאבה.

להכנת השטרודל:

1. מפשירים את הפילו (עדיף לילה קודם להוציא למקרר).

2. ממיסים את החמאה.

3. מניחים דף פילו על השולחן, ובעזרת מברשת מורחים שכבה דקה של חמאה, מניחים עליו דף נוסף, מברישים אותו בחמאה ומסיימים עם דף שלישי.

4. מסדרים בשליש התחתון של העלים מילוי תפוחים ומגלגלים, כך שהפילו יעטוף את התפוחים ונקבל גלילה מהודקת.

5. מכווצים את קצוות הגלילה בכדי שהמלית לא תברח בזמן האפייה.

6. מורחים את הגלילה בחמאה.

7. מקפיאים עד האפייה.

לאפיית השטרודל:

אופים את השטרודל ישירות מהמקפיא, עדיף לא להפשיר.

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מסדרים את השטרודלים על תבנית עם ניר אפיה.

3. אופים כ-25 דקות עד שבצק הפילו מקבל גוון זהוב.

4. מוציאים ובעזרת מסננת קטנה בוזקים על השטרודל אבקת סוכר בנדיבות.

5. מעלים את הטמפרטורה בתנור ל-200 מעלות.

6. אופים כ-4 דקות עד שהסוכר נמס והשטרודל מקבל גוון קרמלי מבריק.

מצננים בתום האפייה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

בתאבון!