שותים כחול לבן

החלטנו השנה לצבוע אפילו את הקוקטיילים שלנו בכחול-לבן. חגיגות עצמאות למיטיבי לכת

כוס קרח

לחגיגיים מביניכם שאוהבים לחגוג את יום העצמאות עם טררם וצביעת שולחן האוכל בכחול-לבן (תמונה להשראה – מתוך הספר של יובל כספי "אורחים שולחן"), אפשר להשתולל עם זה.

אז למה לא לערבב קוקטיילים בכחול לבן, ואם המשקה רק לבן- להוסיף לכוס דגלים קטנים או שימשיות בשביל התוספת הכחולה. וכמובן שלמנגל חייבים, אז למה לא לעשות את זה עם קצת עם טקילה? יום הולדת או לא יום הולדת? בקיצור, הכנו לכם מתכונים לקוקטיילים פשוטים ומעולים שיהפכו כל על-האש לחגיגה פטריוטית.

ובסוף – מתכון מנצח לעוף על האש.

.

סחלב כחול

45 מ"ל גרייגוס ל'אורנג'

30 מ"ל מיץ לימון טרי

20 מ"ל קרם דה ויולט

20 מ"ל מי סוכר

1 דש ביטר

הוראות:

משקשקים בשייקר עם קרח.

מסננים לכוס מרטיני מצוננת.

לקשט עם פרח.

מרטיני Magic Hour

גרייגוס ל'פואר – 50 מ"ל

מיץ לימון סחוט טרי – 12.5 מ"ל

מיץ ליים סחוט טרי – 12.5 מ"ל

קרם דה ויולט – 10 מ"ל

1 דובדבן MIRACLE

צ'ימסי

25 מ"ל קירסאו כחול וולרה

25 מ"ל סאוזה גולד

20 מ"ל מיץ לימון סחוט

10 מ"ל מי סוכר

מעט יין מבעבע

הוראות:

מוזגים ישירות לכוס גבוהה עם קרח.

סוגרים ביין מבעבע.

בומביי בלו מרטיני

15 מ"ל בומביי ספייר

15 מ"ל קירסאו כחול וולרה

30 מ"ל מיץ אשכולית אדומה טרי

30 מ"ל מיץ אננס

הוראות:

משקשקים בשייקר עם קרח.

מסננים לכוס מרטיני מצוננת.

Margarita style BBQ chicken מצרכים לארבע סועדים:

4 חזות עוף (150-200 גרם כל אחד) חתוכים לרצועות בעובי אצבע.

למרינדה:

מיץ מליים אחד (ניתן להחליף בלימון)

שוט (50 מ"ל) טקילה Cuervo Black

1 פלפל חלפינו פרוס דק (ניתן להחליף בצ'ילי ירוק)

3-4 שיני שום פרוסות דק

1 בצל שאלוט פרוס דק (ניתן להחליף בבצל סגול)

לרוטב:

כף חמאה

2-3 בצלי שאלוט פרוסים דק

3 שיני שום פרוסות דק

2 פלפלי חלפיניו פרוסים דק

1 שוט של טקילה Black Cuervo

1 מיכל שמנת מתוקה 38% (200 מ"ל)

1 ליים חצוי ופרוס דק

מעט עלי כוסברה לקישוט

אופן הכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה, משרים בה את החזות למשך שעה. (חשוב לדחוס את החזות כדי שיהיו מכוסים לגמרי).

לפני הצלייה לסנן  מהנוזלים ולתבל היטב במלח ובפלפל שחור.

לצרוב על גריל חם במשך 2-3 דקות מכל צד.

בזמן שהעוף נצלה מחממים מחבת עם מעט חמאה ומאדים את החומרים בסדר הבא:

בצלי שאלוט, שום וצ'ילי, מטגנים עד לשקיפות.

מוסיפים את הטקילה, מטים מעט את המחבת לקבלת להבה (פלאמבה) על מנת לשרוף את האלכוהול ולהשאיר את טעמה של הטקילה בלבד.

מוסיפים את השמנת מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 2 דקות עד להסמכה.

מוסיפים מחצית מכמות פרוסות הלימון החצויות ומטבלים במעט מלח.

שופכים את הרוטב המוכן מעל רצועות העוף.

מפזרים מעל את שאר פרוסות הלימון הטריות ומקשטים במעט עלי כוסברה.

להגיש מיד.

.

בתאבון ולרוויה.

לבלוג של רעיה הנרי