שושני שזיפים

מתכון קל ותוצאה משובבת עין, למאפה שזיפים בצורת שושנה. בסרטון המצורף תוכלו ללמוד, צעד אחר צעד, איך להכין את שושני השזיפים. בתיאבון!

 

שושני שזיפים

למצרכים:


250 גרם בצק עלים מופשר במקרר (חצי חבילה)

6 שזיפים שטופים

4 כפות סוכר לבן

1 כפית קינמון

ביצה טרופה

מעט קמח

אופן הכנה:

  1. לחצות את השזיפים ולפרוס אותם לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
  2. לפתוח בצק עלים על משטח מקומח קלות. לרדד מעט בעזרת מערוך.
  3. למרוח את הבצק בביצה טרופה, לפזר סוכר וקינמון.
  4. לחתוך את הבצק לחמש רצועות שוות בגודל.
  5. לשים פרוסות שזיפים בקצה הבצק הרחוק מאיתנו כששולי השזיפים בולטים מהבצק. לסגור את  החלק התחתון של הבצק מעל החלק התחתון של השזיפים, ולגלגל הכל לשבלול.
  6. להניח בתבנית קאפקייקס ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 17 דקות.
  7. לפזר אבקת סוכר ולאכול חמים.