שוקולד וחלבה – השילוב המושלם

נטלי לוין, הלוא היא "עוגיונט", מגישה: 2 מתכונים למאפים טעימים שמשלבים שוקולד וחלבה

בחורה עם מחשב נייד

מאפי שמרים במילוי חלבה ושוקולד לבן. צילום: יח"צ

מאפי שמרים במילוי חלבה ושוקולד לבן

כמות: 18 מאפים אישיים בתבנית מאפינס | רמת קושי: בינוני | זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעות

חומרים לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
125 גרם חמאה רכה
2 ביצים
150 מ"ל (1 מיכל) יוגורט 3% שומן
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח

למילוי חלבה ושוקולד לבן:
200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
180 גרם (1/2 כוס) דבש
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

להברשה:
1 ביצה טרופה

לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, יוגורט, וניל ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים צורה כדור.

מניחים בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מילוי חלבה ושוקולד לבן: בקערה מערבבים יחד טחינה גולמית ודבש עד שמתקבל ממרח חלבה.

הכנת המאפים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.

על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.

מורחים על מלבן הבצק מחצית מכמות ממרח החלבה בשכבה אחידה ודי דקה.

מפזרים מחצית מכמות השוקולד הקצוץ ומגלגלים לרולדה הדוקה.

חותכים ל-8 חתיכות ומניחים בתוך תבנית מאפינס משומנת היטב.

חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.

מכסים את המאפים ומתפיחים במשך 30-50 דקות במקום חמים עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מברישים את המאפים התפוחים בביצה בעדינות ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

קישוט: ממסים שוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי. מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי המאפים.

מגישים את המאפים בטמפרטורת החדר או חמימים.

טיפים ושדרוגים:

  • במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר באותה כמות לגיוון הטעמים.
  • במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל באותה כמות.
  • אפשר להקפיא את המאפים המוכנים בשקית אטומה עד שבועיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם מעט בתנור.

.

tahini_and_chocolate_muffins2_650

מאפינס טחינה, שוקולד וחלבה פרווה

כמות: 12 יחידות | זמן הכנה כולל: שעה | רמת קושי: קל

מצרכים:
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 כוס) מים
75 גרם (1/3 כוס) טחינה גולמית
100 גרם (3/4 כוס) קמח
35 גרם (1/3 כוס) קוקוס טחון
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חלבה מפוררת

לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2. בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, וניל, מלח, שמן, מים וטחינה וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים קמח, קוקוס טחון ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4. קוצצים את השוקולד לפירורים דקים.

5. מוסיפים שוקולד קצוץ וחלבה מפוררת ומערבבים רק עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.

6. יוצקים את התערובת לתוך השקעים וממלאים עד 3/4 מגובה כל שקע.

7. אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.

8. מצננים לחלוטין.

9. ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס.

10. מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים על גבי המאפינס פסים דקים.

טיפים ושדרוגים:

  • שומרים את המאפינס בקופסה סגורה עד שבוע במקרר.
  • מומלץ להגיש את המאפינס בטמפרטורת החדר או חמימים.
  • במקום קוקוס טחון אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים טחונים.

.

צילום: יח"צ | המתכונים והצילומים באדיבות רגע מתוק של עלית