שבעה סלטים שבעה ימים

דיאטה מוצלחת כוללת בתוכה ירקות והרבה. אבל אם גם לכם כבר נמאס מהעגבנייה-מלפפון-פלפל, קבלו שבעה מתכונים לשבעה סלטים

שבעה סלטים שבעה ימים (צילום: אלונה זוהר)

הקיץ כבר פה, ואיתו שפע של ירקות טריים וטעימים שיהפכו לסלטים משגעים. בכל דיאטה מוצלחת חשוב לשלב כמות נאה של ירקות בכל הצורות- בבישול, באפיה וכן, גם בסלט.

אבל אם כבר נמאס לכם מסלט הירקות הפשוט, קבלו שבעה מתכונים לשבעה סלטים בריאים וטעימים, שיכולים להפוך בקלות לארוחה בפני עצמה.

יום א: סלט חצילים עם רצועות פלפל אדום ועגבניות

4 נקודות לכל המתכון

חצילים ועגבניות (צילום: אלונה זוהר)

המצרכים:

1 חציל גדול חתוך לקוביות

2 פלפל אדום חתוך לרצועות

10 עגבניות מקולפות ומרוסקות

4 שיני שום כתושות

1קופסא קטנה של רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית תבלין צ’ילי יבש

1 כפית מלח

כף שמן זית

1.5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1. במחבת טפלון מרוססת היטב בתרסיס שמים את קוביות החצילים. "לטגן" אותם עד שישחימו מכל הצדדים. להוציא לצלחת.

2. לטגן את רצועות הפלפל האדום מכל הצדדים היטב. להוציא לצלחת של החצילים.

3. לשים במחבת את השום, העגבניות, רסק העגבניות, שמן זית ומים ולהביא לרתיחה. להוסיף את התבלינים ולערבב.

4 . להוסיף את הפלפל האדום והחצילים ולערבב. לבשל כ- 40 דקות. לשים לב- החצילים לא צריכים להיות רכים כמו מחית.

אפשר לאכול את הסלט חם כתוספת למנה עיקרית, או קר כממרח לכריך.

***

יום ב: סלט "קצת אחרת"

3 נקודות לכל המתכון

סלט חמוץ (צילום: אלונה זוהר)

המצרכים:

3 גזרים בינוניים חתוכים למקלות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

3 מקלות של סלרי אמריקאי חתוך לפרוסות

1/2 צנון שטוף היטב (לא מקולף)

2שומר חתוך לפרוסות

1 לימון חתוך לפרוסות (נקי מחרצנים)

לימון

כף שמן זית

כפית מלח

אופן ההכנה:

1. שמים את כל הירקות בקערה עמוקה. להוסיף כף שמן זית, מלח ומיץ מלימון אחד. מערבבים הכול היטב (אני ערבבתי בידיים כי קצת קשה עם כף).

2. להניח בצלחת גדולה ולהתחיל לנשנש (כולם שוכחים מהאוכל ועוברים ישר לסלט).

***

יום ג: סלט הפתעות

13 נקודות לכל המתכון

סלט הפתעות (צילום: אלונה זוהר)

המצרכים:

חסה

8 שקדים קלויים קלות במחבת יבשה

פירות עונה יפים וצבעוניים (בחורף אני שמה תותים או אפרסמון או שניהם, בקיץ – נקטרינה)

לרוטב:

1/3 כוס מיץ לימון טרי

2 כפות שמן קנולה

2 כפות חרדל

1כפית דבש

1 כף שום כתוש טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

מים לדילול במקרה הצורך

אופן ההכנה:

1. שוטפים את החסה ומייבשים אותה. קורעים אותה בידיים לפיסות גדולות.

2. מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הרוטב, אם הוא יוצא סמיך מדי ניתן לדלל אותו עם מעט מים.

3. שופכים על החסה, מערבבים בידיים היטב, כך שהרוטב יצפה את העלים מוסיפים את הפירות, ומפזרים שקדים. הסלט תמיד קוצר מחמאות ובקשות למתכון.

***

יום ד: סלט קראנצ'י

8 נקודות לכל המתכון

סלט שעועית (צילום: אלונה זוהר)

המצרכים:

2 ליבות ארטישוקים פרוסים דק דק ומושרים במיץ לימון

1קופסה של אפונת שלג טרייה

1ראש סלרי בינוני פרוס דק דק מושרה במיץ לימון (אפשר יחד עם הארטישוק)

חצי פומלה (רק החלק הפנימי)

10 צנוניות קטנות חתוכות לרבעים

1בצל פרוס

חופן עלי נענע

רבע חבילה כוסברה

המצרכים לרוטב:

1 לימון סחוט

2כפות רוטב סויה

כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית תבלין צ’ילי גרוס (לאוהבי חריף ניתן להוסיף יותר)

אופן ההכנה:

1. בקערת הגשה, לשים את כל מרכיבי הסלט.

2. בצנצנת (עם מכסה מתאים) לשים את כל מרכיבי הרוטב . לנער היטב עד שהרוטב אחיד.

3. לשפוך על הירקות ולערבב (הכי כיף עם הידיים).

***

יום ה: סלט בניחוח ובטעם אסייתי

6 נקודות לכל המתכון

סלט אסייתי (צילום: אלונה זוהר)

המצרכים:

1 פאפיה (ירוקה וקשה) חתוכה לגפרורים (ניתן לרכוש בכמה שקלים קולפן שחותך לגפרורים)

1/2 קולורבי חתוך לגפרורים

2 גזרים חתוכים לגפרורים

1 חבילה קטנה של אפונת שלג חלוטה (להניח לדקה במים רותחים ולשטוף היטב במים קרים), וחתוכה לפרוסות באורך 4 ס”מ

לרוטב:

1 כף רוטב צ’ילי מתוק

2 כפות רוטב דגים/סויה

2 שיני שום כתושות

4 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

1. מניחים בקערה את כל הירקות החתוכים.

2. בצנצנת עם מכסה מערבבים היטב את חומרי הרוטב, שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.

***

יום ו: סלט ירקות שורש מתקתק

5 נקודות כל המתכון

סלט ירקות שורש מתוק (צילום: אלונה זוהר)

המצרכים:

4גזרים מגוררים גס

2קולורבי מגוררים גס

חופן קטן עלי נענע (ללא הגבעולים)

1/2לימון פרוס

כף חמוציות

מיץ מ-1 לימון

1כפית שטוחה מלח

1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

לערבב את הכול יחד ולהתחיל לאכול

***

יום שבת: סלט טאבולה

7.5 נקודות לכל המתכון

סלט טאבולה חמוץ (צילום: אלונה זוהר)

המצרכים:

½ כוס בורגול שטוף היטב.

1 צרור גדול של פטרוזיליה

חצי צרור גדול של נענע

3בצלים ירוקים גדולים

1 עגבנייה

כפית שמן זית

מלח

1/2 כפית מלח לימון

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול למשך חצי שעה במים קרים. שוטפים היטב, מסננים וסוחטים.

2. קוצצים את כל הירוקים דק דק דק, מוסיפים קוביות עגבנייה ואת הבורגול.

3. מתבלים בשמן זית, מלח ומלח לימון, מערבבים היטב.