קציצות חצילים וחומוס של גיל חובב

קציצות חצילים וחומוס בריטיות, בטעם לגמרי ים תיכוני. מבושלות ברוטב עגבניות ובלי טיפת טיגון

קציצות

לא להאמין, אבל את המתכון הבא מצאתי בלונדון, במסעדה יהודית בשם Mishkin’s. למה לא להאמין? כי כשאתה נכנס למסעדה יהודית מזרח-אירופית אתה לא מצפה לפגוש… כמון. כמון! המרענן הרשמי של המטבח הצה"לי, זה שנשבענו לא להתקרב אליו אחרי השחרור. והנה, מתברר שבשימוש מתון, הוא ממש תבלין נהדר. ובכן: קבלו קציצות חצילים וחומוס בריטיות, בטעם לגמרי ים-תיכוני ובלי טיפת טיגון! הפלא הוא שהחומוס הדרוש לקציצות הוא חומוס מקופסת שימורים. כן, כן – מסננים ויש חומר גלם משובח.

קציצות חצילים וחומוס ברוטב עגבניות

1 קופסת שימורי חומוס

2 חצילים בינוניים

⅓-1 כוס פירורי לחם (ראו הערות המערכת בסוף)

1 ביצה

½ כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

1 כוס מרק עוף (ברור שמאבקה)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מתחילים בחצילים: או שמנקבים בכמה מקומות במזלג וקולים תחת הגריל עד שהקליפה משחירה לגמרי, או שפורסים לפרוסות עבות וקולים על המחבת (ללא שמן!) עד שהפרוסות נחרכות והחצילים עשויים. מעבירים את הפרוסות הקלויות (עם הקליפה) או בשר החצילים האפוי (בלי הקליפה) למעבד מזון.

מוסיפים למעבד את החומוס ללא נוזלי השימור, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים. מעבדים לתערובת גסה ומעבירים לקערה.

מכניסים למעבד המזון (אין צורך לשטוף אחרי ריסוק תערובת הקציצות) את חומרי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה.

יוצרים מתערובת הקציצות כ-15 כדורים בגודל שזיף ומכניסים אותם בעדינות לרוטב הרותח.

מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין 20 דקות.

מגישים עם אורז, פתיתים או פסטה.

הערות המערכת:

התערובת לפי המתכון המקורי יצאה לנו דלילה מדי, ולכן תתכוננו לאפשרות שתצטרכו להוסיף עוד פירורי לחם. אפשרות נוספת, ומומלצת אף יותר, היא להוסיף חומוס קלוי טחון (כזה שמשתמשים בו להכנת גונדי).

גם פטרוזיליה ו/או בצל מטוגן לא יכולים להזיק.

לא באמת חייבים לערבב את חומרי הרוטב במעבד מזון. אפשר ישר בסיר. העגבניות המרוסקות הן טיפה חמצמצות, כדרכן של עגבניות. אם זה מפריע לכם, הוסיפו קצת סוכר לרוטב.

אבל חוץ מזה מדובר בקציצות מאוד מאוד טעימות.

.

לאתר בישולים