פאנקייק לשבת בבוקר

מתכון לפאנקייקס אווריריים ורכים, עם ריקוטה ויוגורט, בטעם של עוגת גבינה לימונית עדינה

החופש הגדול שלנו התחיל השבוע והאמת היא שהוא כיף גדול. לקח להם ולי יום אחד מבולבל לקלוט מי נגד מי ולקבל את העובדה שאין בית ספר ולא צריך לרוץ כל הזמן ולעמוד בזמנים, ומאז אנחנו זורמים. את כל היום הם בילו בפיג'מות סתם כך, גם כשיצאנו להצטייד בחנות היצירה לקראת הטיול המתקרב שלנו. אבל לפני זה, עם הפיג'מות כמובן, ירדנו למכולת להביא גבינת ריקוטה להכנת פנקייקס גבינה.

אחלה מתכון לפנקייקס אווריריים ורכים כמו כריות, בטעם של עוגת גבינה לימונית ועדינה. קצת מייפל סירופ ופירות והנה דרך נפלאה להתחיל את הבוקר בחופש!

פנקייקס ריקוטה ויוגורט

של מארק ביטמן. האיש הזה הוא מחביבי. חמוד ומבין עניין.

כ-12 יחידות

המרכיבים

  • 1 כוס גבינת ריקוטה טריה (מתכון מקורי נותן אופציה לקוטג')
  • 1 כוס יוגורט טבעי  (מתכון מקורי נותן אופציה לשמנת חמוצה)
  • 3 ביצים- מופרדות
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כוס קמח
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • מעט גרירת לימון

ההכנה

בקערה אחת: מערבבים יחד ריקוטה, יוגורט, חלמונים וגרירת לימון.

בקערה שניה: מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח ואבקת סודה לשתיה.

מערבבים את תערובת היבשים לתערובת הגבינה.

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף רך ולבן ומקפלים לתערובת. התערובת אינה צריכה להיות אחידה לגמרי.

מחממים היטב מחבת רחבה, משמנים קלות ויוצרים פנקייקס עגולים. מבשלים 3-5 עד שהתחתית זהובה, הופכים בעדינות ואחרי דקותיים מוציאים לצלחת.

לפוסט המקורי ב"ביסים"

לבלוג "ביסים" של הילה קריב

הילה קריב, ביסים
הילה קריב, למדה בישול בניו יורק ב- French Culinary Institute. בבלוג שלה, "ביסים", כותבת על אוכל, על אנשים ועל החיים.