מתוך האתר של לימור לניאדו תירוש
הביקור השבועי שלי בשוק היה משמח במיוחד השבוע, גיליתי שניצני ירקות ופירות החורף כבר כאן, עדיין בוסריים משהו, מעט קטנטנים, אולי לא בשיאם, אבל הם כאן; רעננים, צעירים ומלאים בניחוחות של אדמה רטובה. הראשונים שאספתי לעגלה היו הגזרים- קטנטנים, צעירים, טעמם עמוק ומתוק וצבעם כתום בוהק.
כשמכינים עוגת גזר, חשוב לטעום את הגזר ולוודא שהוא מתוק, ואין בו שמץ מרירות שנותר מהקליפה. לאחר קילופו מגררים אותו על פומפייה גסה או על דסקית הגירור של מעבד מזון. לשימוש בגזר בעוגות יש יתרון גדול: בעת האפייה הוא מתרכך והופך את העוגה ללחה, רכה ומתוקה במידה. >> עוד על גזר ועוגות גזר
עוגת גזר, תמרים ואגוזים
עוגת גזר לחה, גבוהה ומרשימה. להגשה חגיגית אפשר לצפות את העוגה בקרם שמנת חמוצה ולקשט בגרידת תפוז או לימון.
.
חומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
4 ביצים בטמפרטורת החדר
כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה
כוס (250 מ"ל) שמן זית או חמניות
5 כוסות גזר מגורר (500 גרם)
8 תמרים מג'הול מגולענים וקצוצים
100 גרם אגוזי לוז או מלך קלויים, וקצוצים גס
2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה
כפית קינמון
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
לציפוי: אבקת סוכר או קרם שמנת:
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות. מנפים לקערה קמח, אבקת אפיה, קינמון ומלח, מערבבים מעט.
בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת קרם תפוח. מנמיכים את מהירות המערבל ומזליפים שמן תוך כדי ערבול. מוסיפים גזר, תמרים ואגוזי לוז ומערבלים דקה.
מפסיקים את פעולת המערבל ומוסיפים בבת אחת את תערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד. יוצקים לתבנית ואופים שעה. מצננים ומגישים עם אבקת סוכר או עם ציפוי:
לציפוי: מחממים תנור ל-150 מעלות. בקערה מערבבים שמנת חמוצה, אבקת סוכר ווניל ויוצקים מעל העוגה.
אופים 7 דקות. מקררים 12 שעות לפני ההגשה.
.
מתכוני עוגות גזר נוספות של לימור לניאדו תירוש:
מאפינס גזר תפוז ב-5 דקות
.
.
.
.
.
.
.
.
עוגת גזר טבעונית עם בננות
.
.
.
.
.
.
.
.